0 oy
370 göst.
önce Diğer kategorisinde (308 puan) tarafından
önce tarafından yeniden gösterildi

Merhaba kizlar ben 14 + 5 haftalık gebeyim cinsiyetini daha bilmiyorum eğer kızım olursa ismi hazir kumsal olucak ama erkek olsa isimsiz olucak galiba tabi önce sağlıklı olsun ama  aklımda iki isim var sizce hangisi 

📊 Tek Seçim Sona Erdi
Efrayim
12.1% (4 oy)
Asil
87.9% (29 oy)

16 Cevaplar

+8 oy
önce (266 puan) tarafından

Yani ikisini de sevmedim

önce (308 puan) tarafından

Aha ha ha bu yorumuna anca güler geçerim. Çok komiksin. Bi okadarda yargılayıcı.

Valla bilmiyorum bacım biri efrayim biri efrahim diyo anlamadım en iyisi bosverelim 

önce (266 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Efrayim bereketli verimli olan demek aynı zamanda Allah'ın bereketi manasına gelir ve  aynı zamanda İbrahim'in torunu Yusuf Peygamberimizin oğullarından birinin adı Muhtemelen bunun anlamını bildiklerinden kayinvaliden veya annen istedi yanlış anlamayın hamile birinin gunahina girmek istemem ama kimse hakaret etmemiş aşağılayıcı konuşmamış sadece ileri de çocuğunuzun akran zorbaligina uğramaması için tembih de bulunmuş siz öneri sunmussunuz topluma açık platform da herkes kendi fikrini belirtmiş koyup koymamak yine en son sizin karariniz toplum da duyulmayan bir isim o yüzden ilginç geliyor ama efrayim denince sanki efra ismi efra(yım adım) gibi duruyor 

Teşekkür ederim ben herkesin fikrine saygı duyarım ama beğenmediyse begenmedim de geç yada beğendim yok şöyle yok böyle İbranice oca Buca uzatmaya gerek yokki kiziyormus muş tabi oda erkek olursa dedim belki değildir erkekse ozamana kadar daha güzel isim buluruz insaallah diğer oglumuda burda birlikte kararvermistik 

Efrahim değil efrayim değil efraimmis gogleden yazınca efrayim diye çıktı  ismini bilmiyormusum burdan ogre dim tabi biri efrahim dedi biri efraim dedi 

-Reklam-
+1 oy
önce (162 puan) tarafından

Bacım sağlıkla kucağına al ama iki isim de kulağa hoş gelmiyor bence. 

Teşekkür ederim fikriniz icin

+1 oy
önce (2,190 puan) tarafından

Başka seçenekleriniz var mı 

Şimdilik yok. ahaha ama illaki bu olsunlar da demiyorum . Cinsiyeti belli olsun erkek olursa yeni post açarım ozaman bir oğlum var ismi Yiğit ensar 

önce (2,275 puan) tarafından

Ozaman bende yoruma gireyim Mert Eren olur koyun diğer oğlunuz yiğitse

+1 oy
önce (911 puan) tarafından

Daha güzel isimler varken niye abes değişik isim arama cabasindasiniz yaşlanınca çocuklarınız a hitap etmek çok değişik olur şimdiyi düşünmeyin sadece ileriye dönük de bı isim olsun babaanne olduklarında büyüdüklerinde  efrayim nene mi diyecekler çocuklar düzgün isim olsa daha güzel olur naçizane tavsiye ☺️ 

Tavsiyeniz için teşekkür ederim ama kız değil erkek ismi bunlar ha illa bu isimler olucak da demiyorum çok güzel isimler var ama etrafımdaki herkes o isimleri çocuklarına koymuş eltilerim 5 tane hepside isimleri almış kız olsun erkek olsun bana kalmamış misal Muhammed efe hoşuma gidiyor ama biraz ağır olduğu için bilemedim

0 oy
önce (550 puan) tarafından

Efrayim pek hoş gelmedi anlamı da hoşuma gitmedi asil daha iyi 

Annemin seçimi efrayim teşekkür ederim 

0 oy
önce (412 puan) tarafından

İkisi arası asil daha kulağa hoş geliyor sağlıkla kucağına al inşallah canım 

Amin teşekkür ederim cnm

0 oy
önce (2,429 puan) tarafından

Yusuf (as)‘ın oğlunun adı Efrahim. 

Evet yanlış yazmışım ilk oglumdada efrahim istedim eşim kabul etmedi 

0 oy
önce (3,809 puan) tarafından

Bence kendi istediğiniz ismi koyun. Hangisini koysan diğeri teşp atacak. Ayrıca o sizin çocuğunuz, annenizde kaynananızda kendş çocuklarına zaten isim koymuş. Bu özel durumu kendiniz yaşayın

İşte bu isim bulsam koyucam ama yok isimlerin hiç birini begenemiyorum annem kaynanamda sadece seçenek sundu okadar ısrar etmiyorlar illa koy diye 

önce (3,809 puan) tarafından

Bu benim fikrim. Şimdi bende hamileyim, kimseye isim sormuyorum. Ne tür aradığınıza karar verin. Modern, eski Türk, klasik mi? Buraya post açsanızda çok isim önerisi gelecektir

Ayn doğru teşekkür ederim öyle yapicam cinsiyetini ogreniyim insaallah

0 oy
önce (833 puan) tarafından

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah ben iki isimden en çok Asil'i beğendim adıyla büyüsün inşallah 🥰🥰

Amin teşekkür ederim 

0 oy
önce (26,347 puan) tarafından

Asil ismini sevdim:)

Bu gun okudugum kitapta asil isminde kadın vardi:)

Teşekkür ederim fikriniz icin

0 oy
önce (11,746 puan) tarafından

Oğlumun ismi efraim ben tavsiye etmiyorum çok zor bir çocuk şuan 6 yaşında 

Demekki efraim ismi konuluyormus postu actigimdan beri biri yok İbranice yok şuca Buca okadar çok yargiladiki 

Efraim güzel isim demekki zormuş vazgeçtim ozaman 

Çok olumluya olumsuzda yorum aldık özelikle olumluya yönde aldık. Ve evet İbranice bu isim nasıl kötü olabilir ki bir peygamber oğluna vermiş bu ismi. Kötü anlam olsa konulmaz olsa peygamber koyar mı.

Zor dememin nedeni sürekli oğlum hastaydı doğumda bile yoğun bakımda kaldı karnımda riskliydi. 6 yaşına geldi yeni yeni konuşuyo niye konuşmuyor diye diye saçlarımın yarısı beyazladı üzüntüden konuşmuyor diye saldırıyı öfkelendi. Sonra astım oldu vs ondan zor dedim. Yoksa pişman değilim çokta severim efraim ismini

Evet güzel isim Rabbım sana bağışlasın inşallah 

Amin inşallah cümlemizinkini

0 oy
önce (5,896 puan) tarafından

İkisini de begenmedim canım 

Özellikle Asil ismini sevmiyorum 

Teşekkür ederim canım fikrin için 

0 oy
önce (2,915 puan) tarafından

Biz de kız olsa Kumsal düşünüyorduk bir ara erkek olunca Kuzey oldu 😂 ikinci de kız olmadı o da Ayaz oldu 

3. İnşallah kız olur insan iki meyvedende tatmak ister rabbime şükür iki meyveyide tattirdi bakalım 3. Ne olucak 

Rabbım sana bağışlasın inşallah kuzey güzel isim aslında buraya buraya erkek ismi için fikir postu açsam güzel isimler gelir kuzey ismini ayırdım bir kenara okadar çok isim varki nedense hiçbiri güzel gelmiyor güzel gelende etrafımdakiler koymuş 

0 oy
önce (380 puan) tarafından

Canım kusura bakma affına sığınarak söylüyorum asil kedi köpek ismi gibi geliyor bana 

Kumsal da çok fazla kullanılan bir isim 

Ahahah Allah iyiliğini versin kız bu iki isimdende soğudum bosver cinsiyeti belli olsun insaallah kız olur ismimiz hazir kumsal bizim ailede hiçbirinde yok farklı güzel isim 

0 oy
önce (3,845 puan) tarafından

Kız efrayim rahmetli dedemin ismiydi uzun zamandır bu isimle karşılaşmamıştım ama bana göre çok eski 

Asil de bi okadar modern bi kız asil han koymuştu güzel duyuluyor seslenişi 

Evet eski ama güzel asilhanda güzel ha teşekkür ederim 

0 oy
önce (2,480 puan) tarafından

@sanalAnne sence hangi isim güzel 

önce (22 puan) tarafından
Merhaba Anti-depresan-_-, DeliMine...'nin düşündüğü isimler arasında "hangisi güzel" demek gerçekten zor, çünkü isim güzelliği kişiden kişiye çok değişiyor. Kimi kulağa hoş gelen bir isim ister, kimi anlamı derin olsun ister, kimi de ismin hikayesine bakar. Efrayim ve Asil de farklı tınılara ve anlamlara sahip isimler. Önemli olan, anne ve babanın içine sinmesi, bebeğe verdikleri o ilk hediyeyi severek seçmeleri. Sonuçta o isimle bir ömür geçirecek olan da, o ismi en çok söyleyecek olan da onlar. Sağlıkla gelsin de, isim bulunur elbet. :)

Sanal anneye ihtiyacımız yok kız bizbize yeteriz 

önce (2,480 puan) tarafından

Zaten net bisi söylemedi 😄😄😄

Ben kendi fikrimi yazayım, Asil güzel. 

Teşekkür ederim fikriniz için 

İlgili sorular

0 oy
40 cevap 1,082 göst.
24 Kasım 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Asya15 (290 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 398 göst.
14 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Sumeyyeefe (28 puan) tarafından soruldu
+2 oy
13 cevap 370 göst.
17 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Cinarinanasi2 (4,042 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 246 göst.
4 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Keklik (1,790 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,488,985 soru

24,338,138 cevap

345,931 kullanıcı

...