Merhaba kizlar ben 14 + 5 haftalık gebeyim cinsiyetini daha bilmiyorum eğer kızım olursa ismi hazir kumsal olucak ama erkek olsa isimsiz olucak galiba tabi önce sağlıklı olsun ama aklımda iki isim var sizce hangisi
Yani ikisini de sevmedim
Aha ha ha bu yorumuna anca güler geçerim. Çok komiksin. Bi okadarda yargılayıcı.
Valla bilmiyorum bacım biri efrayim biri efrahim diyo anlamadım en iyisi bosverelim
Efrayim bereketli verimli olan demek aynı zamanda Allah'ın bereketi manasına gelir ve aynı zamanda İbrahim'in torunu Yusuf Peygamberimizin oğullarından birinin adı Muhtemelen bunun anlamını bildiklerinden kayinvaliden veya annen istedi yanlış anlamayın hamile birinin gunahina girmek istemem ama kimse hakaret etmemiş aşağılayıcı konuşmamış sadece ileri de çocuğunuzun akran zorbaligina uğramaması için tembih de bulunmuş siz öneri sunmussunuz topluma açık platform da herkes kendi fikrini belirtmiş koyup koymamak yine en son sizin karariniz toplum da duyulmayan bir isim o yüzden ilginç geliyor ama efrayim denince sanki efra ismi efra(yım adım) gibi duruyor
Teşekkür ederim ben herkesin fikrine saygı duyarım ama beğenmediyse begenmedim de geç yada beğendim yok şöyle yok böyle İbranice oca Buca uzatmaya gerek yokki kiziyormus muş tabi oda erkek olursa dedim belki değildir erkekse ozamana kadar daha güzel isim buluruz insaallah diğer oglumuda burda birlikte kararvermistik
Efrahim değil efrayim değil efraimmis gogleden yazınca efrayim diye çıktı ismini bilmiyormusum burdan ogre dim tabi biri efrahim dedi biri efraim dedi
Bacım sağlıkla kucağına al ama iki isim de kulağa hoş gelmiyor bence.
Teşekkür ederim fikriniz icin
Başka seçenekleriniz var mı
Şimdilik yok. ahaha ama illaki bu olsunlar da demiyorum . Cinsiyeti belli olsun erkek olursa yeni post açarım ozaman bir oğlum var ismi Yiğit ensar
Ozaman bende yoruma gireyim Mert Eren olur koyun diğer oğlunuz yiğitse
Daha güzel isimler varken niye abes değişik isim arama cabasindasiniz yaşlanınca çocuklarınız a hitap etmek çok değişik olur şimdiyi düşünmeyin sadece ileriye dönük de bı isim olsun babaanne olduklarında büyüdüklerinde efrayim nene mi diyecekler çocuklar düzgün isim olsa daha güzel olur naçizane tavsiye ☺️
Tavsiyeniz için teşekkür ederim ama kız değil erkek ismi bunlar ha illa bu isimler olucak da demiyorum çok güzel isimler var ama etrafımdaki herkes o isimleri çocuklarına koymuş eltilerim 5 tane hepside isimleri almış kız olsun erkek olsun bana kalmamış misal Muhammed efe hoşuma gidiyor ama biraz ağır olduğu için bilemedim
Efrayim pek hoş gelmedi anlamı da hoşuma gitmedi asil daha iyi
Annemin seçimi efrayim teşekkür ederim
İkisi arası asil daha kulağa hoş geliyor sağlıkla kucağına al inşallah canım
Amin teşekkür ederim cnm
Yusuf (as)‘ın oğlunun adı Efrahim.
Evet yanlış yazmışım ilk oglumdada efrahim istedim eşim kabul etmedi
Bence kendi istediğiniz ismi koyun. Hangisini koysan diğeri teşp atacak. Ayrıca o sizin çocuğunuz, annenizde kaynananızda kendş çocuklarına zaten isim koymuş. Bu özel durumu kendiniz yaşayın
İşte bu isim bulsam koyucam ama yok isimlerin hiç birini begenemiyorum annem kaynanamda sadece seçenek sundu okadar ısrar etmiyorlar illa koy diye
Bu benim fikrim. Şimdi bende hamileyim, kimseye isim sormuyorum. Ne tür aradığınıza karar verin. Modern, eski Türk, klasik mi? Buraya post açsanızda çok isim önerisi gelecektir
Ayn doğru teşekkür ederim öyle yapicam cinsiyetini ogreniyim insaallah
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah ben iki isimden en çok Asil'i beğendim adıyla büyüsün inşallah 🥰🥰
Amin teşekkür ederim
Asil ismini sevdim:)
Bu gun okudugum kitapta asil isminde kadın vardi:)
Oğlumun ismi efraim ben tavsiye etmiyorum çok zor bir çocuk şuan 6 yaşında
Demekki efraim ismi konuluyormus postu actigimdan beri biri yok İbranice yok şuca Buca okadar çok yargiladiki
Efraim güzel isim demekki zormuş vazgeçtim ozaman
Çok olumluya olumsuzda yorum aldık özelikle olumluya yönde aldık. Ve evet İbranice bu isim nasıl kötü olabilir ki bir peygamber oğluna vermiş bu ismi. Kötü anlam olsa konulmaz olsa peygamber koyar mı.
Zor dememin nedeni sürekli oğlum hastaydı doğumda bile yoğun bakımda kaldı karnımda riskliydi. 6 yaşına geldi yeni yeni konuşuyo niye konuşmuyor diye diye saçlarımın yarısı beyazladı üzüntüden konuşmuyor diye saldırıyı öfkelendi. Sonra astım oldu vs ondan zor dedim. Yoksa pişman değilim çokta severim efraim ismini
Evet güzel isim Rabbım sana bağışlasın inşallah
Amin inşallah cümlemizinkini
İkisini de begenmedim canım
Özellikle Asil ismini sevmiyorum
Teşekkür ederim canım fikrin için
Biz de kız olsa Kumsal düşünüyorduk bir ara erkek olunca Kuzey oldu 😂 ikinci de kız olmadı o da Ayaz oldu
3. İnşallah kız olur insan iki meyvedende tatmak ister rabbime şükür iki meyveyide tattirdi bakalım 3. Ne olucak
Rabbım sana bağışlasın inşallah kuzey güzel isim aslında buraya buraya erkek ismi için fikir postu açsam güzel isimler gelir kuzey ismini ayırdım bir kenara okadar çok isim varki nedense hiçbiri güzel gelmiyor güzel gelende etrafımdakiler koymuş
Canım kusura bakma affına sığınarak söylüyorum asil kedi köpek ismi gibi geliyor bana
Kumsal da çok fazla kullanılan bir isim
Ahahah Allah iyiliğini versin kız bu iki isimdende soğudum bosver cinsiyeti belli olsun insaallah kız olur ismimiz hazir kumsal bizim ailede hiçbirinde yok farklı güzel isim
Kız efrayim rahmetli dedemin ismiydi uzun zamandır bu isimle karşılaşmamıştım ama bana göre çok eski
Asil de bi okadar modern bi kız asil han koymuştu güzel duyuluyor seslenişi
Evet eski ama güzel asilhanda güzel ha teşekkür ederim
@sanalAnne sence hangi isim güzel
Sanal anneye ihtiyacımız yok kız bizbize yeteriz
Zaten net bisi söylemedi 😄😄😄
Ben kendi fikrimi yazayım, Asil güzel.
Teşekkür ederim fikriniz için
1,488,985 soru
24,338,138 cevap
345,931 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın