9 haftalık hamileyim, baş dönmesi yaşamam normal mi?

0 oy
136 göst.
Diğer kategorisinde (2,083 puan) tarafından

Bu ikinci hamileliğim ama ilkinde yaşamadığım şeyleri yaşıyorum dün geceden beri baş dönmesi  ve mide bulantısı var normal mi anlamadım. Bulantı neysede baş dönmesini anlamadım 

3 Cevaplar

0 oy
(2,669 puan) tarafından

Bende de var aynısı özellikle sabahları çok oluyor baş dönmesi 

(2,083 puan) tarafından

Sen kaç haftalıksın 

(2,669 puan) tarafından

Bugün 13 haftalik oldum 

Bir hafta önden gidiyor ultrasonda da hep yanıltıyor bizi bir doktor 2 hafta önde dedi bu seferki de 1 hafta dedi kime göre hareket edeceğimi şaşırdım vallahi 😁

(2,083 puan) tarafından

İlkimde banada öyle diyolardı doğumdan bi hafta önce kilosuda ileride diyolardı 3500 kilo diye bi doğdu 2950. 13 haftaya kadar sürmez inşallah bai dönmesi sinirlerim bozuldu dünden beri

(2,669 puan) tarafından

Vallahi hala da ara ara mide bulantısı oluyor prilam içiyorum sağlık olsun da yapacak bir şey yok 

(2,083 puan) tarafından

Aynen öyle buda geçer inşallah 

-Reklam-
0 oy
(1,171 puan) tarafından

Kiz dizilerde bile kadin gununun gectigini anlamadan basi donmuyo mu normal tabiki 😂

(2,083 puan) tarafından

Dizilere bakarsak onlar bi uyanıyor sancım var diye çığlık çığlığa hastahaneye gidiyo gerçekte öylemi 😀 ilk hamileliğimde hiç böylr bişey yaşamadım o yüzden panik oluyorum

(1,171 puan) tarafından

Ahahah o da dogru 🤭

0 oy
(1,594 puan) tarafından

Kan şekerin yada tansiyon düşüyordur belki canım bende 9+2 gebeyim şekerim gece 90nın altına düşünce başım dönüyor elim ayağım titriyor bayılacak gibi oluyorum biseyler yediğim zaman düzeliyor ben diyabet hastasıyım 

(2,083 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun sanada yediğim zamanda bulanıyorum anlamadım inşallah çok uzun sürmez şuan kahvaltı yapmaya korkuyorum 

(1,594 puan) tarafından

Sağol canım dikkat et canım benim bulantim yok çok şükür ilk gebelikte te yoktu

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamileliğin 9. haftasında baş dönmesi yaşamak normal mi?
Hamileliğin ilk trimesterinde, özellikle 9. haftada hormon seviyelerindeki değişimler ve artan kan hacmi nedeniyle baş dönmesi sık görülen bir durumdur. Vücut yeni duruma uyum sağlarken tansiyon düşüklüğü veya kan şekeri dengesizlikleri baş dönmesine yol açabilir, ancak şiddetliyse mutlaka doktora danışılmalıdır.
9 haftalık hamilelikte mide bulantısı ve baş dönmesi nasıl geçer?
Mide bulantısı ve baş dönmesini hafifletmek için aniden ayağa kalkmaktan kaçınmalı ve gün içinde küçük porsiyonlarla sık sık yemek yemelisiniz. Kan şekerini dengede tutmak için yanınızda sağlıklı atıştırmalıklar bulundurmak, bol su içmek ve dinlenmeye özen göstermek şikayetlerin azalmasına yardımcı olabilir.
Gebelikte baş dönmesi ne zaman tehlikeli kabul edilir?
Gebelikte yaşanan baş dönmesi; bayılma, görme bozukluğu, şiddetli baş ağrısı veya göğüs ağrısı ile birlikte seyrediyorsa tehlikeli kabul edilir. Bu belirtilere ek olarak vajinal kanama veya karın ağrısı gibi durumlar eşlik ediyorsa, vakit kaybetmeden uzman bir hekime başvurulması hayati önem taşır.
Erken dönem gebelikte baş dönmesinin en yaygın sebepleri nelerdir?
Erken gebelik döneminde baş dönmesinin en yaygın sebebi, vücudun artan kan ihtiyacını karşılamak için damarların genişlemesi ve buna bağlı gelişen tansiyon düşüklüğüdür. Ayrıca gebelik hormonu olan progesteronun düz kasları gevşetmesi ve vücuttaki kan şekerinin dalgalanması da bu duruma sıkça neden olmaktadır.
Hamilelikte 9. haftada baş dönmesi için ne zaman doktora gidilmeli?
Baş dönmesi günlük aktivitelerinizi kısıtlayacak kadar şiddetliyse veya sürekli tekrarlıyorsa mutlaka doktorunuzla görüşmelisiniz. Özellikle baş dönmesiyle birlikte bilinç bulanıklığı, şiddetli kusma veya nefes darlığı gibi belirtiler yaşıyorsanız durumun ciddiyetini değerlendirmek için tıbbi destek almanız önerilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 277 göst.
+1 oy
8 cevap 299 göst.
0 oy
7 cevap 242 göst.
9 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Pamuk şekeri (1,572 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,504,492 soru

24,562,512 cevap

361,544 kullanıcı

...