Kızlar açma hamuru mayaladım. Şimdi baktım çok cıvık olmuş, un ekleyip biraz yoğurup beze mi yapayım, yoksa dökeyim mi?
Bence un koy biraz kıvamı yerine gelir
Döktüm ben yaa :(
Hamur spatulasıyla toplanır durımda ise tezgaha sersiğğn unun üzerinde toplayıp fırınlayabilirsin canım. Poğaça daha yumuşak olur. Ama un ekleyip yoğurmanda da bir problem olmaz. Yoğurduktan sonra tepsi mayasını daha az tutarsın.
Tadı kötü olur diye tereddüt ettim. Hevesim de kaçtı, döktüm maalesef.
Hiç bir şey olmazdı aslında ama nasipten çıkmış demek ki.
Ben beceremiyorum hamur işini.. Hep diyorum sevmiyor un beni :( başka açıklaması olamaz 🥺
Kız hamur atılırmı . Asıl cıvık hamur makbuldür
Elini yağa batır hamur kartları var onunla topla tezgaha koy yağa batır parmağını tırnaklı pide yapar gibi aç sıcak tavaya koy .
Hatta cıvıl hamurun pişisi daha güzel olur ben özellikle cıvık yapar az bir un ve yağla toplarım
Pufff :( sevmiyor un beni anladım ben.. Her çeşit yemeği yapmayı öğrendim de bir bu hamur işleri olmuyor bir türlü😭
Yaa her şeyin ölçüsü var madem un ölçüsü de olsun. Kulak memesi ne, bilmiyorum ben kulak memesi kıvamını, tutturamıyorum yaa
Açma hamuru biraz cıvık olur ele yapışır zaten
Bayağı cıvık olmuştu ama...
1,488,546 soru
24,331,996 cevap
345,699 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın