Annemde uzun zamandır demir eksikliği var 50 yaş üstü bunun için kolonoskopi yapacaklar sanırım daha önce yaptıran oldu mu? Aile büyüklerinizden ben biraz endişelendim kanser taraması gibi bişey bu çünkü
Sadece kanser teşhisi için yapılmıyor.
Demir eksikliği var demişsiniz anemi tanısı içindir muhtemelen.
Aneminin sebebini bulmak için bence
kanser taraması değil.
bağırsakta emilimde bir problem varsa o yüzden demir eksikliği için kolonoskopi yapılır. belki kanama var ona bakacaklar.
Korkulacak bir şey yok vücudundaki Demir kaçağının sebebini araştırıyorlar kayınvalidem de yaptırmıştı birkaç yıl önce onunla da aynı şekilde demir eksikliği var ama sebebini bir türlü bulamadılar endoskopi ve kolonoskopi aynı anda yapıldı anestezi altında
Korkacak hiç bişey yok daha17 yaşındaydim iki kere yapmışlardi kolon kanserinden şüphelenip yarı baygın şekilde yapılıyor uyandığında acı hissetmiyor merak etme
Geçmiş olsun canım bendede var demir eksikligi 15 gün önce 6.1 e düşmüş acilde kan takviyesi yapıldı be dende isteyecekti ama sonuca gittim ilaç verip gönderdi muayne ayrı sonuç ayrı doktor olunca istemedi kan kaçagımı var diye bakılacak canım gaita istedi veremedim psikolojik mi bilmem endoskopi yaptırdım temiz bklm
Benim annem de babam da bu sebepten yaptirdi.Hayir kanser ile alakasi yok kan emilimini ne sagliyor ona bakiyorlar bagirsakta sizinti mi var yara mi var polip mi var vs vs.Annemin kanı şok edici derece de az mesela ama hep temiZ kolonoskopileri vs
1,489,109 soru
24,339,694 cevap
345,987 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın