Yengemlerin 12senedir çocuğu olmuyor. Ben yeni hamileyim haliyle mide bulantılarım oluyor. Birkaç kez şahid oldum belkide gerçekten tesadüf ama ben ne zaman midem bulandığını söylesem ne hikmetse yengeminde midesi bulanıyor halsiz oluyor hamilelik sürecinde hangi aşamalar varsa hepsini geçiriyor. Benimde hissim bunun uydurmaca olduğunu söylüyor. 1senedir benim böyle şikayetim yoktu ve tekrar yengeminde "mide bulantısı" olmuyordu.
Senin biraz vicdanın olsa onun yanında şikayetlerini soylemezsin belli etmezsin hamile olduğunu 12 senedir olmuyor diyorsun belki üzülüyordur yada belki hamiledir rabbim onada nasip etmiştir. Ne bileceksiniz
Benim suçum yani
Evet senin suçun. Bencil olmasaydı böyle birşeyi dile getirmezdin. Benim öyle bir akrabam olsa ben asla belli etmezdim. Ki benim cevremdekilerin babaları ölen arkadaşlarımın yanında babamdan bahsedince Mehmet amca diyorum babama. Sırf kalbi kırılmasın diye sen kalkmış 12 senedir hamile kalamiyor benim şikayetim aynısını yapıyor vs. Allah senin eline kimseyi düşürmesin
Tamam
Keşke onun mide bulantısı uydurmasyon mi diye düşüneceğinize biraz empati kurmayı deneseydiniz karşınızda 12 yıldır çocuk isteyen birisi var
Allah nasip etsin ama böyle yaparak kendisini mahvediyor. Piskolojik sorunu olan biriyle nasıl empati kurayım?
Bu nasıl bir cevap? Sen de ciddi anlamda sorunlusun. Psikolojik destek ihtiyacı olan biriyle rekabet ediyorsun resmen. Evlerden ırak. Allah sana tez zamanda şifa ve merhamet versin. Zira evladın için çok lazım...
Hiç bosa uğraşma laf anlatmakla benim ablam 6 yıl evlat hasreti çekti kaç kez tüp Bebek için tedavi gördü hatırlamıyorum birisi hamile kalsa o kadar uzulurduki aceba nezaman derdi ben hamile kalrigimda ablama soyleyemedim takii 5 aylıkken ablamın hamile olduğunu öğrenene kadar yaşamayan bilmez bunu iki gün sonra bebeğiyle havada atar merak etme
5 sene çocuk.olamayan biri.olarak söylüyorum.boyle nispet yapanları l allaha birakiyorim
++++++++++
👏👏en güzelini Rabbim bilir o neylerse guzel eyler
Ay bunu yazabildiğinize inanamıyorum gerçekten öyle olmuş olsa bile insan bu durumu küçümseyerek anlatır mı
İnsanlığınız ölmüş haberiniz yok
Bişey demek istemiyorum ama sadece çok dusuncesizsin bencilsin
Hamile kadına böyle söylemek çok normal o zaman
Daha anlayışlı olabilirsiniz. Kim bilir hangi duygularla mücadele ediyor 12 senedir. "Ne hikmetse" falan küçük gören bir tabir. Hoş değil.
Ben küçük görmüyorum o kendisini küçük durumuna düşürüyor
Siz küçük görüyorsunuz. Her cümlenizden öyle belli ki... Küçük görmeseniz onu anlamaya çalışırdınız, üzerinde düşünürdünüz kim bilir ne hisleri var da böyle şeyler yaşıyor diye. Bir kere empatiye niyet ederseniz devamı gelir. Deneyin.
Belkide siz yengenizin tirmagi bile etmezsiniz ama Rabbim sizin dilinize düşürmüş
Hiç birşeyi bilemezsiniz Rabbim size daha neler gösterir umarım iyi olursunuz ama bu kafayla zor
Ben sadece şifa diliyorum kendisine. Bu kadar katı kalple evlat büyütmek çok zor...
Yengesinin çekeceği acıları düşünemiyorum böyle birinden o masum bebekle daha ne nispetler yapar
Yaptıgın ayıptan öte iğrenç bi davranış yengeni kıskanan onunla rekabet eden sensin yakında nefes aldı beni mi taklit ediyor diye düşünürsün yazık sana çok yazık mevlam tez zamanda aklını kullanmayı nasip etsin sana
Ya ama 12 senedir evlat hasreti çeken birisini konuşuyoruz içi gidiyordur belkide karnında bağırsaklar hareket eder onu karnında kıpırdama sanar sevinir misal karsimda birinin midesi bulansa benimde bulanır belkide öyle biseydir kötü amaçla değildir yalan değildir 💕
Her ne hikmetse diyorsunuz çünkü yengenizi anlamıyorsunuz anlamanız için 12 senelik bir evlat hasretinizin olması lazım. Ne yaşadığı neden yaşadığı da sizi ilgilendirmez ilgi çekmek için uyduruyor tarzı bir düşünceniz var öyle bile olsa çekeceği ilgi sizin değil.
Yalancı gebelik deniyor buna kişide hamilelikte olan bütün belirtiler olabilir hatta o kadar farklı bişey ki karnında hareket olduğunu bile sanabilir yani psikolojik bi durum onun halini bu durumu yaşayanlar çok daha iyi anlayacaktır hep aklında öyle düşünceler var demekki
Karşındaki insan evlat hasreti çekiyor belli ki özeniyor. Gayet insani bi durum. Görmezden gelmen gerekirken uyduruyor diyorsun kim bilir neler hissediyor kadıncağız
Vıyyy sen burada bahsedilen o görümcelerdensin herhalde
Benimde yengemin 5 sene olmadı ben hamile kaldığımda çekine çekine söyledim üzülmesin diye.
Belki psikolojik sorunu olabilir ama senin bu şekilde düşünmen ve bu şekilde anlatman daha büyük bir sorun bence
Kadın duygusal gebelik geçirebilir bence doktora gitmeli destek almali
Piskolojik sorun demek
Biraz anlayışlı olmak lazım destek olunbir psikolog ile görüşun o kadar zor ki kimisinin karnı bile şişiyor
Bilemezssin yargilayip kotu dusunme güzel duşun ki guzel goresin
uydursun uydurmasin. belki ozeniodur. herkein midesi bulancak diye bi kaide yokki zaten . akli basinda olsa bunu bilir bikere:)
Böyle şeye ciddi şekilde özenmek normal mi?
yasamayan bilemez bende bilemem. her insanin karakter bir olmaz kimi insan kendi alamadigi elbiseyi alip giyene bile ozenir. sonucta isteyipfe yapamadigi birsey .
bak benim kuzenim ben kirmizi sictim desem on kavanoz salca yer kirmisi sicagim diye hasetlenir. ben ikinci cocugu asla dusunmuyirdum . o 3. bebegi istiyo iki ay hamile kalamadi diye aglayip zirlio hamile kalamiyorum diye agitlar yakio. korunmayi brakali iki ay olmus sanki hic evladi yok yana yakila aglio. neyse bende kazayla hamile kaldimmi ben sok tabi istemiyorum. bana dioki ben iki aydir deniyorum olmuo sen nasi kazayla hamile kaldin. sanki benle sidik yaristiracak. neyse dioki belki kimyasaldir belki dis gebeliktir belki dusukmolur falan.
ben istemiodum tamam ama sonucta hamile kalmisim yapacak bise yok. sen niye hasetlenion yani. neyse benim hamilelik sorunsuz devam edio benden 15 gun sonra o hamile kaldigini ogrendi pozitifi gordu bebek olusmadi bos gebelik oldu. iki ay sinra bidaha hamile kaldi kimyasalmis . bir ay sinra bidaha hamile kaldi dusuk yapti. benim cocugum dogdu 1 yas civarina geldi o anca hamile kalabildi. yani pis gesat kalbiyle benim icin ne icinden gecirdiyse kendi basina verdi rabbim.
insan istedigi birsey olmuyorsa ozenir. senin yengen kotu niyetli degilmis hasetligunden degil duygusalligindan bu sekilde ozenio demekki. mesela benim kuzenimin ozentisi ki cocugu oldugu halde isteyipde kalamadigi 3 hamileligeydi mesela
Canan senin kuzende evlerden ırak hangi taraftan akraba hep böyle miydi çok merak ediyorum Rabbim böyle insanları ailemizden uzak etsin
hep boleymis . ben 31 yasima kadar kardes gibi bilirdim ki bi benim bi allahin arasinda kalmasi gereken sirrimi bile biliyor. ben 31 yasimda anladim bunun boyle oldugunu. oncesinde hep tyzelerim derlerdi annem derdi ozlem canani hic hazmedemi her yaptigini kiskanio falan hep hasetleniirmis . annem bana derdi ben sacmalama biz kardes gibiyiz asla boyle bisey dusunmez benden icin kotu niyetli dusunmez derdim gercek yuzunu 31 yasimda anladim tyezemin kizi
ben zayifken dahada zayiflamak isterdim ikinciden once. ayyy hastalikli gibi omuzlarinin biynunu. altjndaki kemikler gizukuo derdi. kendisi yag ficisi oldugu icin lop lop etti. simdi tup kide oldu ocakda . auan 66 kilo civari . belirginlesmis kemikleri . ay cok seviyorum kemiklerim varmis benimde dio😂😂 dedim benimkiler sana hastalikli gibi gozukuyordu bakalim kendini de hastalikli gibi gorecekmisin .😂 bana dioduku 40 yastan sonra manken olacak halin yikya iyi kotu zayifsin kilolu degilsin daha fazlasini bapcan diodu. simdi kcindan ter akio spor yapa yapa cani vikio madem veriyorum sureyi iyi degerlendirim nekadar versem kar yapio:)) bisektomiden haberi bile yokdu. ben yanaklarima bisektomi yaptirdim. o da cok seviomus. biraz daha zayiflasin belki yaptirirmis😂 ben kalici makyaj eyeliner yaptirdim hemen sorusturmaya gecti nereye yaptirdin falan. oteki kuzenimde begendi. oteki kuzenim kapali. bu kiskan c olan dioki abdest gecmeyebilirmis iyi arastir falan diyo diger kuzenime kiskanc olan. ama kiskanc olan kalici makyaj yaptirdigim kisiyi takibe almis kendide heves edio. belliki kendide yaptiracak. yani ben abdest gecmesede olur ben cenabet gezebilirim otekini uyario abdest gecmeyebilir diye. ama ayni zamanda kendide kadini takibe almis . sadece kalici makyaj yapio o yaptirdigim uzman
Psikolojik desteğe de ihtiyacı var ben gidiyorum de belki sana hasedinden gider tedavi olur 😂
E böyle insanlar varmış ama suçlu benmişim
Ben en çok şunu merak ediyorum sizin suç tanımınız tam olarak ne? bizim sizi suçlu bulduğumuzu söylüyorsunuz yengenizi siz neyle sucluyorsunuz size bir kötülüğü yok ki bu durumun
kadincagiz kendi kendine kiskanmis bu cok normal bisey bence. yani sana zarari yok. kendi kendine heveslenio koda girmis paikljik olarak. hani cocugu olmayan kisinin yaninda insan kendi cocugunu sevmeye bile biraz dikkat eder. nebilim babasi ölmus bir cocugun yaninda arkadasi ballandira ballandira babasiyla gezdigini anlatinca cocuk bunu kiskanir. bunun gibi dusun duygusal bisey yani. suc yada suclu yok kadin kiskanmis kendinve hamile moduna giriyor iste
Keşke evlâd hasreti de elbise gibi olsa bir şekilde borç harç edersin en yanına çok istediğini söylersin sana hediye olarak yine alınır ama evlâd öyle değil yaşamayan bilemez 5 yılda benim olmadı bir sürü tedavi parayla olacak birşey olsaydı istediğimde yine alırdım ama Rabbim nasip etmedi şuan çocuğum var tekrar hamileyim bazen bakıyorum millet ne durumlar yapmış bebekle hamilelikle ilgili ben atamıyorum 4- 5 tane çocuğu olmayan var takip ettiğim görürlerse canları sıkılmasın diye
Yengem evladlik aldı hiç bir şekilde olmadı bana bakarken gülerek bakıyor ve çok dua ediyor en son giderken elini karnıma uzattı maşallah büyümüş diye gözlerim doldu yenge lütfen yapma dedim sen bana böyle söyleyince ben ne yapacağımı bilemiyorum dedim ama o kadar düşünceler geciyorki aklımdan Rabbim layık olupda isteyen hiç kimseyi mahrum bırakmasın böyle insanlarada imrendirmesin
😔😔😔
Valla yorumları yazılanları tek tek okudum biraz sert olsada çok farklı ve haklı yaklaşmışlar Allah yengenizede evlat nasip etsin sizde sağlıklı kucağınıza alın
Sana özenip imrenip çalışmalarına ağırlık vermiş olabilir. Acaba ben de hamile olabilir miyim diye beklenti içindedir. Gerçekten bulanıyor olabilir ama psikolojiktir. Ben de hamile kalmaya çalışırken her ay değişik belirtiler yaşardım.
Bende 17 senedir bekliyorum benimde sürekli midem bulanıyor hep düşünmekten oluyormuş çok üzüldüm acaba banada aynısını söylüyorlar mı😔
Vicdanlılarsa söylemezler canım sen milleti boşver Allah'ım gonlune gore hayırlı evlat nasip etsin, akrabamın 17 yıl sonra iki cocugu oldu dua edecegim sana da❤️
Teşekürler canım Allah razı olsun
Canım seni yorumlarından tanıyorum Rabbim en kısa sürede sana hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah benim ablam 10 sene evli kaldı boşanma sebebi çocuğu olmuyor diye boşadik dediler sonra işe girdi şimdiki eşiyle tanıştı bekar adam ben seni alacağım dedi başka bişey demedi Ablam 100 kilo yaş 37 eniştem 40 evlendiler doktor tüp Bebek bile zor dedi ablam düzensiz adetleri bi gün migdesİ bulanmış arkadaşı test almış gelmiş yapmışlar hamile inanmadik doktora gittik dedi dış gebeliktir ultrason a gir kurtaş yapalım bı girdik doktor 12 haftalık kız Bebek dedi inanamadik 🥺 Rabbimin mucijesi senide bulsun kucağını doldursun 1ci sınıfa okula başladi teyzesi inşallah sanada Umut olur Bizim hikayemiz❤️
Allah razı olsun canım çok duygulandım maşallah yeterki umut edelim Allah büyüktür 🤲🤲
Hanımlar kendinize gelin siz bunları yazarken acaba çok mu insaflı konuşuyorsunuz hamile bir kadınla daha tatlı nazik konuşabilirsiniz mesela erkeklerde de oluyor bu durum bazı insanlar daha hassas olduğu için belirtileri hissediyor diyebilirsiniz ya da belki o da hamiledir diyebilirsiniz herşeyi onaylamak zorunda değilsiniz ama insaflı olun karşınızdaki hamile bir kadın size yapılsa kıyameti koparırsınız yeter gerçekten yeter sürekli hamile kadınlarla konuşmayı bilmeyenlerle dolu olmaya başladı burası kendinize gelin karşınızdaki kadın hamile hormonları yüksek buraya hepimiz içimizdeki dertleri konuşmak için ya da tavsiye almak/vermek için kullanıyoruz burayı bu ne bencillik yaa bi kendinize gelin siz böyle yapınca nasıl insanların konuşma isteği kalacak herkes istediğini düşünmekte özgür yapmayın şunu gerçekten artık can sıkıcı bir durum olmaya başladı bu size yapılmasını istemediğiniz şeyleri kimseye yapmayın hele ki hamile bir kadına hiç yapmayın
1,487,951 soru
24,323,179 cevap
345,389 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın