+1 oy
317 göst.
Astroloji & Burçlar kategorisinde (5,781 puan) tarafından

Öncelikle rüyalara pek anlamam yüklemem. Etkilenmem de. Sayılıdır etkilendiğim rüyalar. Şahsen çoğu insanın da (bazı özel insanlar dışında) rüyasında bir mesaj verilecek kadar insan üstü olduğunu sanmıyorum. 

Bu gece ben ve 2 arkadaşım daha aynı rüyayı görmüşüz. Üçümüzün rüyasında da eşim başrolde ama eşim eşim değil başka bir tipteymiş. Üçü de üzücü olumsuz rüyalar. Üçünde de eşim hepimize aynı tipte görünmüş. Sizce tesadüf mü :)

4 Cevaplar

+6 oy
(1,791 puan) tarafından

Hayrolsun inşallah. Çok olumsuz olduğuna kanaat getirirseniz üçünüz de solunuza 3 defa tükürün. Hadisi şerifte böyle tavsiye edilmiş. 

(5,781 puan) tarafından

Kötü baya :( Ben uyanır uyanmaz yaparım kötü rüyalarda bunu ama arkadaşlar yapmamış şimdi yapsalar olur mu

(1,791 puan) tarafından

Olur.

Müsait olunca hadisin kaynağını atarım inşallah. 

(5,781 puan) tarafından

Canım benim. Zahmet verme kendine, nasılsın daha iyi misin bu arada, baş dönmelerin ne durumda

(1,791 puan) tarafından

Şimdi hastanedeyim sıra bekliyorum. Oturduğum yerden Zaman geçsin diye iyi aslında.

“Sizden biriniz hoşlanmadığı bir rüya gördüğünde, sol tarafına üç kez tükürsün, Allah’a o rüyanın şerrinden sığınsın; o zaman o rüya ona zarar vermez.”
Kaynaklar:
1. Sahih-i Müslim – Rüya Kitabı, Hadis No: 2261
2. Sahih-i Buhari – Ta’bîr (Rüya Tabiri) Kitabı, Hadis No: 7044
3. Tirmizî – Rüya, 2280

(23,055 puan) tarafından

Teşekkürler dostum. Sana da geçmiş olsun 

-Reklam-
+1 oy
(1,269 puan) tarafından

Bilincaltiyla alakalı olabilir.  Ama bence tesadüf...

(5,781 puan) tarafından

Ben de öyle olduğunu düşünüyorum. Ufaktan ürkmedim de değil eşim özne olunca :)

(1,269 puan) tarafından

Kaderin Önüne geçilmez elbette . Ama kötü ruya görüldüğünde anlatılmaz derler . Ben sabah unutur giderim olumsuz ruya görünce:)

(5,781 puan) tarafından

Ben de anlam yüklemediğim için pek anlatmam. Öğle yemeğinde bir arkadaş bahsetti ya rüyamda sizi gördüm ama eşin eşin değil başka surette biriydi diye. Öteki arkadaş da yok artık ben de öyle gördüm dedi. Lokma boğazımda kaldı ben de eşimi öyle gördüm :(

(1,269 puan) tarafından

Enteresan. 

0 oy
tarafından

Bu konulara fazla mantik yonunden yaklastiginiz icin size sacma gelmis ama bir soz var hani; "Hârâbat ehlini hor görme zâkir,defineye mâlik vîrâneler var." Ben anlamli mesajli ruya gormek icin insanustu veya spirituel yonu cok gelismis olmaya gerek olmadigini dusunuyorum annemi kaybettikten sonra da buna emin olmustum. Ben de manevi yonu asiri yuksek olan birisi degilim hani evliya degiliz ki diyor insan bi ama annemi kaybetmeden kisa sure once annemin evindeki o taziye kalabaligini aglasmalarimizi her seyi gormustum.tabi ruyayi birebir yasayana kadar yakistirmamistim bile ,her insan ozel kime neyin ne zaman gelecegini bilemeyiz esinizle ilgili illa bi sey olacak demek sacma olur ama kotu ruya gorduyseniz bu ruyanin tersine gerceklesmesi icin niyet ederek bir sadaka cikarmanizi tavsiye ederim. 

(5,781 puan) tarafından

Başın sağ olsun öncelikle. Anne kaybı ağır bir psikolojik durum, bu tarz psikolojik yükler elbette enerjiyi etkiler ve o zaman haberci rüyalar görülebilir. Ben kendimi özel bir insan olarak görmüyorum. Bunu da demek istemiştim aslında. Burada soruyorlar ya mesela, rüyamda kızım olacağını gördüm kızım mı olacak gibi, kastettiğim şey bu seviyede bir ermişlik :)

tarafından

Tesekkur ederim. iste sen kendini layik gormeyebilirsin ama icinde bir dunya tasiyorsun neden olmasin belki de gercekten hissettigin ve gordugun seyin mesaji sana gelmistir.Ruyaniz kotuyse gelmesin olmasin tabi de :) hic belli olmaz ben kucukte olsa bi sadaka cikariyorum hicbir sey olmayacaksa bile bir nebze psikolojikmen rahat hissettiriyor.

(5,781 puan) tarafından

Tövbee aman düşmanıma bile işaret olmasın böyle bir şey :(

Sadaka konusunda çok haklısın.

0 oy
tarafından

Yaprak kimildamasi bile Allah'ın ol demesiyle oluyorsa. Rüyayi görmenizde tesadüf değildir.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 235 göst.
16 Aralık 2024 Diğer kategorisinde KarameL (595 puan) tarafından soruldu
+1 oy
19 cevap 693 göst.
19 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Allesok (218 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 475 göst.
23 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 41 göst.
14 Temmuz 2025 Moda kategorisinde BideBayilferiha (1,627 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,293 soru

24,109,448 cevap

332,883 kullanıcı

...