Hanımlar doğumdan 13 ay sonra adet oldum ama çok uzun sürüyor ilk ay 15 gün boyunca kanama oldu bu ay da 15invci günü geçti hala bitmedi acaba ilk aylar diye yeni yeni mi düzene girecek doktora gitsem mi bilemedim bu şekilde olan var mı ? İlk oğlumda da tam 12 ay sonra adet olmuştum ama sonraki aylar hep düzenli olmuştu hiç böyle uzun uzun olmazdı. Doktora gitmeye de korkuyorum alttan muayene olur diye doğumdan sonra tedirgin oluyorum artık
Bilgisi olan yok mu ?
Evet muhtemelen Doktora gitmen lazım ve alttan muayene eder büyük ihtimalle ihmal etme Allah'ın izniyle büyük bir sorun çıkmaz Eğer Şafii mezhebi değil sen hanefi mezhebine göre adetin en fazla günü 10 gündür en az günü 3 gündür Ve temizliğin en az günü 15 gündür yani senin bu gördüğün 15 gün kanama Hanife mezhebine göre 10 günü adet 5 günü özür olarak kabul edilir
Biliyorum 10gunu geçince namaz kılmaya başladım zaten ama randevu aldım bakalım ne diyecek
Alttan muayeneye Korkuyorsanız sağlık ocağındaki ebe veya hemşirenjz kimse ona sorabilirsin doğumdan sonra adet düzene girmesi 1 2 seneyi geçebilir
Olabilir onlara sormak da aklıma gelmemişti ne yine randevu aldım bakalım ne diyecek
13 ay yeni demek değil. Hele 15gün sürüyorsa. Doktora gitmen lazım. Ben doğumumun 39günü ilk adetimi oldum. Hafif olmuştu. Sonrakı ayda eskisi gibi oldu.
Ben ilk dogumumdan sonra da tam 1 yil sonra olmuştum bunun da 13 ay sürmesi beni şaşırtmadi ama ilkinde hemen düzenli olmuştum bunda olmadı
Herkes Altan muane demiş ama bence hemen alta muane etmez önce ultrason ile bakar belki kan falan ister ama hemen bakmaz gerekirse de bakar zaten
Ay inşallah öyle yapar ben yine randevu aldım bakalım ne yapacak
Benim doğumdan sonra icimde parça kalmıştı ona rağmen alttan muayene yapmadı
1,488,054 soru
24,324,336 cevap
345,429 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın