0 oy
253 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (3,296 puan) tarafından

Kızlar merhaba kızım 1 sınıf ve okumayı yaptıramıyorum harfleri biliyor tek tek lakin oku dediğimde çocuk sallıyor yani öğretmen de bana evde çalıştırın diyor Allahınızın aşkına annelerimiz bizi evde çalıştırıyor muydu. Yanlış mı düşünüyorum öğretmen evde daha çok üstüne düşün lütfen ilgilenin çocukla çok ilgilenmiyorsunuz ya ben zaten yapabilsem öğretmen olurdum vallahi kafayı yeme derecesine geldim göndermedin bugün çocuğu okula en azından dedim evde kendin bir fazla çalıştırayım. Evde kendim iyi öğretiyorum ee öğretmen daha fazla öğret daha fazla üstüne düş ne yapayım ben ya gerçekten çocuk da yapamıyor ağlıyor sesi kısıldı çocuğun kaç gündür ağlayacağım diye ne yapacağız öğrenecek mi bu çocukları okuma yazmayı Allahınızın aşkına bana bir akıl verin fikir verin lütfen kafayı yiyeceğim arkadaşlar

13 Cevaplar

+2 oy
önce (121 puan) tarafından

Öncelikle okula göndermemeniz doğru değil okula gitmesem de oluyor kafasında olur çocuk öğretmenin bir kere gösterdiği sizin on kere göstermene bedeldir sonuçta yabancı dan daha iyi alır evde sizi çok takmaya bilir birde yapabilsem bende öğretmen olurdum cumleniz yanlış sadece öğretmenin üstüne atmakla olmaz 1 sınıf tabiki desteksiz olmaz

önce (3,296 puan) tarafından

Vallahi ben anlamıyorum tek bizim sınıfta var bu sorun diğer öğretmenlerde maalesef de aynı problem yok diğer sınıflar okumayı çözdü bir tek Bizim sınıf çözemedi ve öğretmen biz velilerin üstüne çok fazla yükleniyor diyor evde çalıştırdım evde yaptırın ben yine lafımın arkasındayım ben bu kadar başarabilecek olsaydım zaten öğretmen olurdum kesinlikle desteklemiyorum öğretmeni cimer'e bile şikayet etmeyi düşündüm ama sırf kızımla uğraşacak diye şikayet etmedim ama dönem sonrası şikayet etmeyi düşünüyorum açıkçası öğretmen sürekli çocuklarımıza birkaç veli'ye de dahil çocukları psikiyatriye götürmemizi söylüyor sizce bu ne kadar etik

Ya bir de saat 3'te oturuyoruz dersin başına 11'den önce bitiremiyoruz hem çok fazla ödev veriyor ve 10 tane Metin veriyor bunu beşer defa okuyun ben bunu nasıl okutayım bir söyler misin arkadaşım hani ben de insanım sonuçta destek ama bu kadar da benim için fazla yani öğretmen sınıfta hiçbir şey yapmıyor ne yaptınız anneciğim diyorum oyun oynadık dans ettik şarkı söyledik ben bunu duydu zaten iyice sinirleniyorum

önce (1,855 puan) tarafından

Şimdiki öğretmenler işi velilere atıp kolayına kaçıyor maalesef. Evet biz de destek olup ilgilenmemiz lazım ama şimdiki öğretmenler maşallah her işi veli yapsın ben bişey yapmayim derdinde. Eskiden hangimizin annesi babası ders çalıştırdı? Çatır çatır da öğrettiler bize. İşi ogretmense öğretecek. Eve bir kamyon ödev veriyorlar sırf başlarindan atmak için. Benim bildiğim ödev tekrar için verilir. Çocuğun hayatı okuldan ibaret değildir oynamaya da ihtiyacı vardır. Okulda ders, evde oyun olmalı 

önce (121 puan) tarafından

Sorunuzda sorun sadece sizin kızda gibi söylemişsiniz genel olarak bir problem olduğunu söylemişsiniz durum boyleyse neden bekliyorsunuz 1. Sınıf olmazsa diğerlerini de yapamaz temel sağlam atılmalı ben olsam senin yerinde hocam ben nasıl ders yaptıracağını bilemiyorum bir gün derse gelip nasıl ders anlatıyorsunuz bakım bende o yolda ilerlim derim tabi disardanda gözlemlerim erken yada geç giderek illaki görüyoruz baktım Boş sa gerekeni yaparım neden yıl sonunu beklim tekrarmi 1. Sınıf yaptırıcam cocuga

önce (1,835 puan) tarafından

yani okula gindermemek dehsec sacma zaten . de ogretmenin ogretmesi lazim her ogretmenin sistemi farkli kendine gore yontemleri var . cocuk ogretmenden igrenecek evde de okuyup pekistirecek. yani anne oturup

ogretemez hicbirseyi.  ogretmenin ogretmesi gerekiyor ki suanki sistemde zaten belli harf guruplari var o harfleri ogrenince zaten cocuklar otimatik olarak okuyorlar ki    n a e t harflerini ogrenen cocuk nane tane nene et tan  falan gibi kelimeleri zaten okuyir yani bu cogaltilabilir. kimsenin evde calistirmasina ogretmesine gerek yok. cocuk okulda ogretmenden ogrenecek bunlari. evde de bu kelimeleri iceren okuma metnini annesine okuyacak annesi yaninda dinleyecek sadece . annesi oturupda ders calistirmasina gerek yokki. sinifta herkesten geri kaliyorsa cocuk ay olarak kucuk kucuk ku gonderdin belki bir sene sonra okula baslasa zorlanmazdi en ufak ayda ise cocuk. yani 69 ay da 1 sinnif olabiliyir 80 ayda birinci sinif olabiliyor ikisi arasinda daglar kadar fark var algilama ogrenme olarak. kucuk kucuk okula gidecegine bir sene sonra buyuk buyuk gitsin cocuklar

okumayi ogretmen ogretecek eve metin verecek cocuk okuyacak. on sayfalik metin de olsa 1 sinif kitaplari yazilar buyuk buyuk  resimli sayfalarda yani bir sayfaffa 6 cumle vardir yoktur . okumayi bilen cocuk bunu yarim saatte okur bitirir . oyle saat 3 de odeve baslayop gecenin korune 11 e kadar ders calismak imkansiz olmaz yani okumayi ogrenen cocuk icin bu yarim saatlik is . yazma odevi gene bi nebze daha zor elim yoruldu olayi oluyor. ama okumak asla okadar surmez bir sayfa guzel yazi degterine yazi yazmak 11 12 satir oluo sanirim . cocuk 12 cumleyi maksimum 1 saatte yazar yarim saatte de okuma odevi biter. yani 1 bucuk saate tim odevler biter . ogretebilen ogretmen ogrenen cocuk icin . saatlerce odev yapmak diye bisey yok ben su yasimda oglen 3 den gece 11 e kadar odev ders yapmam hicbir kuvvet yaptiramaz 

-Reklam-
0 oy
önce (6,298 puan) tarafından

Oncelikle sakin olun. Ogretmenin o kadar cocukla tek tek ilgilenmesi imkansiz malesef. Dersi anlatir evet ama gerilik varsa okuma da cocugunuzla birebir ilgilenemez, oyle bi durumda diger cocuklari boslamak zorunda kalir. Yani evde sizin calistirmaniz sart. Sadece 1. Sinif degil her sinifta boyle olacak, olmali da. Bizim ogretmenimiz okuma dizisi aldirmisti. Her harfi ogrettikten sonra hem dikte calismasi hemde kitap dizisindeki o gun ogrendigi harfin dizisinii en az 5 kere okuturdu. Okumayi sokmenin en temeli bol bol tekrarli okumak. Cocuk tekrarli okudukca harfi okumayi ezberleyecek. 

Ama sıkıntı sadece benim kızım da değil ki diğer çocuklarda da aynı sıkıntı var daha çocuklar çizgi çalışması yapmadın harfe geçtiler harfi öğrenmeden okumaya geçirdi ve sürekli çocuklarınızla ilgilenin diye gruba mesaj atıyor hadi ben böyleyim diyelim ki benim kızım kusurlu diğer çocukların hepsi mi kusurlu olacak yani aklımı almıyor bizde de var ek kitap aldırdılar okulun başında ama bir işe yaradığını da düşünmüyorum açıkçası

0 oy
önce (1,631 puan) tarafından

1. Sınıf kolay değil çocuğu okula giden her ebevy bu zorluğu yaşadı şahsen çocuğumu okulundan alı koymadım gecelerimi ona ayırdım pes ettiğimdw babası devreye girdi bu ilgimizin sonunda ilk okuma belgesini biz aldık sabırlı ol sinirlendipinde babası devam etsin 

0 oy
önce (1,380 puan) tarafından

Bol bol yazı yazdırın siz okuyun o yazsın çok işe yarıyor. Yani mecbur evde biz öğreteceğiz. Öğretmen zaten okulda yapması gerekeni yapıyor.benum fikrim bence. Eşim de bana diyor sen öğretiyorsun diye yani mecburuz. Öğretmen zaten temeli okulda atıyor.

0 oy
önce (1,352 puan) tarafından

Çocuğu okula kesinlikle göndermelisiniz bu onun için alışkanlık haline gelebilir. Videolar ile destek alabilirsiniz. (Serenay öğretmenim tonguç var mesela)... Okulda da bu videolar izletiliyor... Harf kartları hazırlayabilirsiniz hangi kartı seçerse o heceyi kelimeyi okumaya çalışacak.(Böylelikle ezbere gitme teknigide olmaz ayni kitaptan okuma yaparsa ezbere gider).. kitaptan okuma yaptirilirken aynı sayfa 5 kere okutulmalidir. Gece yatmadan önce okusun sabah kalkarken okusun vs

0 oy
önce (1,336 puan) tarafından

Öncelıkle çocuğunuzu okula göndermemenız doğru değil benım bugün aşırı basım agrıyordı zar zor kalktım ama sırf bugünkü dersınden gerı kalmasın diye zorla okula götürdüm bnım oğlum da bırıncı sınıf ve birinci sınıf çok zor evet öğretmeni bız ebeveynler olarak desteklememız gerekıyor bıze de bı kıtap verdı öğretmen hergün 5 defa okuyoruz okuma böyle sökülüyor maalesef öğretmen 20 25 öğrenciyle tek tek ılgılenmıyor bız anne babalar evde destekleyınce daha çabuk öğreniyorlar ben öyle düşünüyorum yanı sız evde desteklemeden maalesef olmaz mesela okursan ya da odevını yaparsan su oyunu oynayacagız ya da şunu yapacagız gıbı sonuna ödüller koyarsanız belkı işiniz kolaylasabılır

0 oy
önce (8,426 puan) tarafından

Canım aile desteği olmadan sadece öğretmenin eğitimiyle olmaz. Sınıfta 35 öğrenci varsa ders zaten 40 dk her derste bi öğrenciye en fazla 1 dk. Ayırabilir öğretmen. 

Şimdiye kadar okuma mantığını çözmüş olması gerekiyordu. Öğrenme güçlüğü gibi bi sorun olabilir mi acaba. 

0 oy
önce (6,570 puan) tarafından

42 yaşındayım benim annem benimle ilgilenirdi. Fişlerimiz vardı onları keser hecelettirirdi. O yemek yaparken yanında sesli kitap okuturdu çarpım tablosunun ezberini alırdı. Hatta biz annemle problemleri filan çözerdik birlikte. Öğretmen bütün sınıf ile ilgilenemez ki tam verim alamaz çocuğunuz. Çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız nasıl daha çabuk öğrenir siz daha iyi bilirsiniz. Eğitim psikolojisinde de bu vardır. Çocuk daha verimli nasıl öğreniri anne baba daha iyi bilir. Mesela şarkı söyleyerek oyun oynayarak gibi 

0 oy
önce (963 puan) tarafından

Çocuğunuzda öğrenme güçlüğü vb bir rahatsizlik ya da özgüven eksikliği olabilir çocuk psikiyatrisine götürün ücretsiz zaten 

0 oy
önce (811 puan) tarafından

Özel Ders aldırabilirsiniz 

0 oy
önce (99 puan) tarafından

Ben sınıf öğretmeniyim çocuğunuzun tam olarak zorlandığı konu nedir? Söylerseniz belki yardımcı olabilirim. Birleştirme mi yapamıyor?

önce (10 puan) tarafından

Post sahibi değilim ama benim  sorum olacaktı.. 

Kızım ikinci sınıf ama hala okumayı tam çözemedi bazı harfleri karıştırıyor. 

Öğretmeni de pek ilgili bir öğretmen  değil ilgi yok 2 yaprak tek ödev verir köy çocukları olduğu içinde bence çok üstüne düşmüyor lar.. 

Ben kızım için ne yapmalıyım  okuma yaptırıyorum hergün ama olmuyor çözemiyor

Evet iki harfi birleştiriemiyor. Maalesef ayrıca mesela ekmek yazdircam demi söylüyorum 4 harfi yazıyor k harfini yazamıyor yani onun ne olduğunu anlamıyor 

Harf birleştirilirken basit olan hecelerden kelimelerden başlayın. Mesela n- i birleşecek "n" sakın "ne" demeyin o zaman Nei diye okumaya çalışır. Ve birleştirme yaparken harfleri bastırarak anlaşılır bir şekilde önce siz okuyun.

"Ekmek" yazdiracaksaniz direkt bütün kelimeyi söylemeyin heceleyerek önce yazdırın mesela "ek- mek" diye ağzınız ile bastırarak ve harfleri net anlaşılır söyleyin. Çocuğunuz eksik yazarsa siz duzeltmeyin. okuttun  hatasını fark edip düzeltmezse tekrar heceleyerek ve özellikle yazmayı unuttuğu harfi net anlaşılır ve bastırarak tekrar söyleyin.

Hangi harfleri karıştırıyor "b,d" gibi harfler mi ?

Bana cevap vermediniz sanırım

Size cevap verdim 🙂 çocuğunuz hangi harfleri karıştırıyor "b, d" mi

Aynen, özelikle onları çok karştırıyor

Aslında bildiği harfi bile yanlış söylüyor

Örneğin " a "demesi gerekirken cümle içinde" e" diyor

0 oy
önce (16,290 puan) tarafından

Daha önce anaokuluna gitti mi 

0 oy
önce (3,457 puan) tarafından

Siz evde bir çocukla ilgilenemiyorsunuz öğretmenin 20 çocuğa tek tek okuma yaptırmasını nasıl bekliyorsunuz. Okulun belirli bir müfredatı var ilerletmeleri gereken başka konular çocukları desteklemeleri gereken başka konular da var. Sürekli okuma yazma yaptıramazlar tüm dersler boyunca çocuklar sıkılır oyun oynamak resim yapmak şarkı söylemek dans etmekte çocukların dikkatlerini vermeleri için gereklidir. 10 kere okutamıyorsanız 5 kere okutun. Bizim öğretmen de sürekli okutun diyor ama ben okutamıyorum. Olduğu kadar. 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 550 göst.
+2 oy
4 cevap 228 göst.
0 oy
26 cevap 878 göst.
2 Ekim 2024 Moda kategorisinde Neyla (605 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 307 göst.
27 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Ayselaras (308 puan) tarafından soruldu

Kategoriler