Dolma hazırlayıp yarın pişireyim diye düşündüm baktım pirinç az kalmış
Bir su bardağı pirinç var yarım su bardağı bulgur eklesem nasıl olur kötü olur mu karışık yapan var mı
Sade bulgur yapmam sevmiyorum ama karışık da hiç denemedim
Gayet güzel oluyor denemelisin
Yapayim o halde
Begenmezsem bir daha yapmam tecrübe olur
Kaynanam hep oyle yapiyor ben bulgurlu sarma hic sevmem ama ikisi karışık gayet lezzetli oluyor
Harika oluyor sürekli yaparım tabi pirincini daha fazla koyuyorum
Karışık yedim gayet iyi, ama sade bulgur benlik degil
Yani benim annem kıvamı güzel olsun diye pirincin bir avucunu eksiltip bir avucta bulgur koyar. Yani mesela 3 e 1 yada 4 e 1 ornainda gibi
Genelde öyle yaparım tadı daha güzel olur
Pirinç lapa olmaması için bulgur ekliyoruz içinde bulgur anlaşilmiyor
Ben sade pirinçli yaparım lapa olmaz
Biz genelde buzluğa atarken bulgur la karışık yaparız içini çünkü pirinç eriyor sanki buzluktan çıkarınca sulu oluyor ama bulgurla yapınca da bulgur suyu çekiyor buzluğa atanlar bir avuçta olsa devamlı koyun
Annem hep öyle yapar çokta güzel olur
1,487,472 soru
24,316,463 cevap
345,064 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın