Oğlum on yaşında ortaokula başladı çok hırçın söz dinlemez biri oldu yapma dedim şeyleri yapıyor sert cevaplar ters cevaplar veriyor sınav haftası geçti dersleri falan çok iyi notları çok iyi en düşük notu 90 ona nasıl yaklaşcam bilmiyorum dışarda konuşmaz sessizdir ama bize karşı davranışları değişti ergenlik mi acaba diyorum hiç vurmadık bugüne kadar mesela biraz önce yemek yerken sofraya küçük toplardan atıyır yapma diyoruz atıyo yemeklerin içine falan babası da kızdı bu sefer bende bişi demedim haksızdı çünkü psikoloğa gidelim dedim oğluma bende gideyim bende rahatsız oldun bişey varsa değiştireyim dedim gitmek istemiyorum ben nasıl davrancam bilmiyorum çok üzgünüm
Ergenliğe giriş. Ergenlikte vücudun bilmediği hormonlar yükseliyor tabi beyin vücut o hormonlara alışıp tanıyıncaya kadar ortam baya geriliyor. Oğlunuz şu an bir girdabın içinde. Asi olmak kural tanımaz asabi olması çok normal. Sadece onu anlamaya çalışın yargılamayın ve ona bu bilinmezlikte yoldaş ışık olun olun yoluna taşlar örmeyin. Bu süreç çok zorlu bir süreç. Alınganlıklar olacak hiç yüzünden kavgalar olacak bunlara hazırlıklı olursanız kırgınlar en aza iner. Onu dinleyin sorular sormayın o size ne anlatırsa anlatsın yargılamadan dinleyin. Sofraya top mu atıyor? “Annem bir sıkıntın mı var canın mı sıkılıyor gel bakalım paşam beraber sofraya bir tabak koyalım” deyin. Ergenlik cidden ucu bucağı olmayan bir girdap bir kaos ama inan biraz anlayış biraz merhametle aşılamayacak kadar zor bir şey değil.
Gerçekten çok zor
1,487,035 soru
24,309,801 cevap
344,680 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın