Mrb hanımlar o kadar doluyum ki buraya yazmasam patlayacam her halde eşimden bıktım artık 2 hafta oldu işe gitmiyor kolunu incitmiş diye evdedir artık çekilmiyor gerçekten sürekli kavga tartışma stresten başım midem ağrıyor 2 buçuk yaşında çocuğumuz var ne kadar zararlı şeyler varsa onun yüzünden çocuk öğreniyor yapıyor asla laftan anlamıyor kaç defa söylüyorum çizgi filim açma çocuk fazla televizyon izlemesin ama sanki duvarla konuşuyorum asla anlamıyor onun yüzünden çocuk bağımlı gibi olmuş ben tvyi kapattigim zaman çocuk krize giriyor bildiği üç beş kelime vardı onun yüzünden oda unutuldu onun yüzünden evliliktende çocuktan da soğudum yemin ederim sinir hastasi etti beni sürekli düşüncesiz davranıyor ne desem anlamıyor söylüyorum ama yine aynı ne yapacam ne edecem bilmiyorum çocuğu o kadar kötü etkiliyor ki söylediğim zaman birşey olmaz deyip geçiyor sürekli çocuk bakımında yaptığım herşeyin tersini yaptığı zaman bu sefer ben laf geciremiyorum çocuğa beni dinlemiyor bağırıyor ağlıyor nasıl baş edecem bu durumla kaç defa dedim sırf bu yüzden boşanırim diye anlamiyor 🤦♂️🤦♂️
Sen biraz takıntılı davranıyor olabilir misin? Bence biraz kendini rahat bırak oluruna bırak. Çok kasma kendini çocuğun zaten inat dönemlerinde her şekil de seni dinlemicek onu da eşini da biraz sal. Emin ol sende kendine gelirsin. Ve çocuğun daha çok küçük merak etme seni dinleyecek zamanları da var
Mesele beni dinlememesi veya küçük olması değil çok fazla ekrana maruz kalıyor iki haftadır sabahtan akşama kadar bakar ekrana öncesinde tabiki bende açardım ama belirli zamanlar sonra tvyi kapatıp oyuncaklarınla oyna dediğim zaman çocuk asla ağlama krizlerine girmezdi hatta tvyi bile kendi fişini çekerdi kendi kendine oynardı tvyi asla umursamazdi ama eşim yüzünden TV kapansa ağlama krizi kendini yerlere atma sürekli aç diyor öncesinde böyle değildi diye üzülüyorum
Ama bunlar düzeliyor zamanla gerçekten
Söylediklerinizin hepsi 2 hafta içerisinde olması biraz tuhaf çocuk sadece 2 haftada televizyona bağlanabilir ama bildiklerini bu kadar kısa sürede unutacağını sanmıyorum 2,5 çok küçük bir yaş değil şimdi şöyle bir durum var benim evimde çok sessiz olduğu için evde birbirlerini seslerinden rahatsız olmasınlar diye televizyonum daima açıktır sürekli çizgi film ya da çocuk için kanal açılmaz evet ama televizyon sürekli açık olur karşısına geçip izledikleri sayı vakittir toplasan 1 saat belki anca'dır gün içerisinde ama televizyon açıkken de biz arka planda hep çocuklarla iletişim halindeyiz bence bunun etkisi var yani evinizde televizyon açık olsa bile siz sürekli çocuğunuzla konuşup diyalog halinde olduğunuzda ben ekranın kötü etkileyebileceğini düşünmüyorum yani dediğim gibi benim evimde sürekli açık ama çocuklarımın ne algısına ne de konuşmasını hiçbir problem yaşamadım tabi karşılarına oturup sadece televizyona odaklanmalarına asla izin vermedim
İşte eşim sürekli çizgi filim kanalını açık bırakır sabahtan akşama kadar oğlum sürekli gözünü Diker ekrana bazen seslensem bakmaz bile o kadar kötü etkileniyor ki ben ekran verirdim bazen açarım ama öncesinde kapatirdim sorun yapmazdı hadi odana oyuncaklarınla oyna desem giderdi ağlama krizlerine girmezdi TV kapandi diye ama şimdi resmen kendini yerlere atıyor niye kapandi diye
Ama çocuk zaten ekranı açıkken hadi git oyna dersen gitmez ki normalde de gitmez sürekli diyalog kurmağın birlikte oynaman lazım yani o yaş dönemlerinde çok nadirdir tek başına çocuğu oyun oynayan sen çocuğunla dahil olmak zorundasın oyuna
İnanır misin kendi kendine oyanayan tvyi kapatalım dediğim zaman kapatan asla TV'ye bağımlılığı olmazdı odasına gider arabalarıyla top vs oynardı ama iki hafta oldu çocuk ekrandan asla ayrılmak istemiyorum bağımlı olmuş
Bizim evde TV hiç kapanmaz hatta bn TV olmadan asla yapamam valla sabah uyaninca açarım ses olsun yeter , çocuklar oturupta bakmıyor valla
1,494,145 soru
24,410,820 cevap
350,913 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın