0 oy
189 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,339 puan) tarafından

6 buçuk aylık bebeğim var. Ancak biz 1 buçuk aydır ek gıdadayız doktor tavsiyesi üzerine emmedigi için ve zayıflıktan dolayı.. normalde ben ilk oğlumda da günü birlik yapardım çorbasıni filan ama bir şey merak ediyorum yapmisken guzel bir sey ben onu bugun ve yarin yiyebileceği şekilde yapamaz mıyım.( Sadece çorbayı kasdediyorum diğerlerini değil) İlla o gün tuketecegi şekil mi yapmalıyım. Cidden merak eder oldum bunu. Yoksa kendimizi fazla mı yoruyoruz her gün farklı farklı yaparak

10 Cevaplar

0 oy
önce (13,600 puan) tarafından

Valla ben hep 2 gün yedirdim iki çocuğumada yaptığım şeyleri. Ki ikisinede özel bişey yapmadım hiç biz ne yediysek onu yediler ama 2 gün yediler çoğu şeyi. Kaynakken 2.günün yemeğini kavanoza kapatıp soğuyunca dolaba koyabilirsin konserve oluyor 

önce (1,339 puan) tarafından

Yani şimdi patatesin havucun etin vs belli bir süresi var haşlanıp yumusayabilmesi için ve yapmış olduğumuz şeyin 2 yemek kaşığı kadar olmasi can sıkıyor :) kendime yaptığım da aynı süreyi alıyor bebeğime yaptığım da.. bari o kadar ugrasmisken iki gün yeseydi diye aklıma geldi bugün. Çok iştahla yiyen bı bebeğim de yok çünkü 

Valla bizim çocuk doktorumuzun hep dediği hele ilk başladığında malum doymak için yemiyorlar. Kendinize ne yemek yaptınız tuzunu atmadan mesela içinden 1 parça patates alın 1 parça havuç alın ezin verin bende hep öyle yaptım. Baharat zaten kullanmıyorum çok o zaman hiç koymazdım tuzunuda atmadan alırdım içinden hep öyle büyüttüm yani. Şimdi ikiside öyle yemek seçmezler çok şükür :)

Bende bu oğlumda sizin teknik gibi ilerlemeyi düşünüyorum inşallah başarabilirsem Allah'ın izniyle canım. Çünkü ilk oglum 6 yaşına girecek ve aşırı aşırı ama aşırı yemek seçiyor yok şu yok bu dedim dedim vermedim bebekken çocuğuma bence o yüzden diyorum. Tamam bebektir dikkat etmeliyiz ama ilk olunca mi o bilmiyorum çok fazla ıncık cıncık yapmıştım şu ayda şu başkası verilemez bu ayda bu hayır verilemez çocuğum zor cignemeyi öğrenmişti. İnşallah bu yavrum da öyle seçici olmaz, büyük oğlumda düzelir büyüdükçe 

Benimkide 5.5 yaşında ben 8 aylıkken kurufasulye nohutu pilav üstüne ezip yoğurtla yedirirdim gaz yapar verme saçmalama diyen çok oldu valla iyikide verdim diyorum ben. 

-Reklam-
0 oy
önce (1,488 puan) tarafından

Bunun saklama koşulları ve tüketme süreleri vardı güncel anne anlatıyordu bir doktor Instagram'da, internette de aratıp bulabilirsiniz sanırım

Instagram da güncel anne diye mi geciyor

önce (1,488 puan) tarafından

Evet , Elif Pınar Bayındır Çakır

0 oy
önce (8,063 puan) tarafından

Ben ertesi güne kalınca ısıtıp veriyordum

Yaa o zaman bende öyle yapsam benim içinde daha iyi olacak gibi çünkü. Herkes hergün tek tek uğraşıyor sanıyordum 

önce (8,063 puan) tarafından

Kimi uzman hergün taze pişen yemeği öneriyor ama hergün hergün ben de insanım yapamıyorum mesela kızım büyüdü iki yaşında bazen yemek yapıyorum kalıyor ertesi gün de yiyoruz benim için iyi oluyor. Arkadaşlarla görüştüğüm gün eve gelince yemeği ısıt ye. O gün yemek derdi olmuyor dünya benim oluyor😀

0 oy
önce (254 puan) tarafından

Ben az yapıp hergün yapıyor um

0 oy
önce (2,074 puan) tarafından

Ertesi güne kalıyordu ısıtıp veriyordum hiçte bişey olmadı şimdiye kadar 

0 oy
önce tarafından

Ben hep gunluk yapardim burda biri bsxim ugrasiyon mu gercekten hergun yapsana fazlacs 2 gun yesin dedi o zaman ara ara 2 gun yaptim bi zarari olmadi hamdolsun su donemde insanlar kuru ekmek bulamazken bencede fazla kasiyoruz 

0 oy
önce (219 puan) tarafından

İlk çocuğuma hep iki günlük yaptım binada yapacam inşallah şükür hiç biseyde olmadı 

0 oy
önce (7,581 puan) tarafından

Düzgün saklarsan, düzgün ısıtırsan(sadece yiyeceği kadarını ısırmaktan bahsediyorum) hiçbir şey olmaz

0 oy
önce (2,509 puan) tarafından

Kız nolacak sanki 1 günden 10 gün deyil ya kendine eziyet etme hiç yedir gitsin zaten alışır yavaş yavas ay geçtikçe kendi yediklerinizi vermeye başlarsın herşeyi yedir alerji testlerini yaptırdıktan sonra ben oğlumda üzerine düştüm neler neler şimdi hiç birşey yemiyor meyve bile . Kızıma valla ne bulsam yediriyorum 1 yaşında 

6 yaşındaki oğluma aman şunu yemesin aman bunu yemesin şu ayda bu olur bu ayda bu olur dedim dedim bebekken. Şimdi hiç bir şey yediremiyorum tadına bile bakmıyor 1 gün ekmek verme açım demez :( geçen sene anaokulunda kahvaltı,öğlen yemeği,ikindin atistirmalik çıkıyordu bebeğim o an olmadığı için daha çalışıyordum sabahtan akşama kadar aç duruyordu hiç birseylerini yemiyordu bircok çeşit olmasına ragmen. Ekmege çikolata peynir yapıyorlardı çocuk aç gidecek eve diye. o yüzden bu cocugum bari öyle olmasın diyorum yemeyen çocuk da çok zor oluyor çünkü 

0 oy
önce (5,274 puan) tarafından

Ben sıcakken kavanozlayip dolaba koyuyorum sonrasında birsey olmuyor

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 66 göst.
0 oy
1 cevap 423 göst.
+1 oy
1 cevap 93 göst.
0 oy
5 cevap 218 göst.