0 oy
56 göst.
önce Diğer kategorisinde (5 puan) tarafından

11 haftalık hamileyim tansıyonum ve sekerım morelım bozulursa sitres yaparsam çıkıyor açlık sekerım 92 ve 115 arası oluyor tokluk 130 kadar cıkabılıyor. Tansıyonum normalde 11.7 12.7 arada 14:9   15:9 cıkıyor    Benim gıbı olan oldumu hıc hamılelıkde

3 Cevaplar

0 oy
önce (55 puan) tarafından

15.9 çok yüksek kesinlikle doktor kontrolüne gidin. Siz kendinizi iyi hissedebilirsiniz ama bebek kan akışıyla besleniyor bebek için hiç iyi değil. 

önce (5 puan) tarafından

Gıttım tansıyon hapı verdi çıktığı an kullanıyorum sonra dınlendıgımde duzelıyor çalıştığım ıcın günün yorgunlugundanda çıkıyo olabılır bılmıyorum ya ıns ılerleyen zamanlarda çok cıkmaz

önce (55 puan) tarafından

Gebelik tansiyonunuz var benim ilk hamileliğimde vardı ilaçlarımı doktorun dediği gibi düzenli kullandım. Gebelik tansiyonu normal tansiyona benzemez bebeğe çok zarar verir bakın. Doktor ne dediyse öyle kullan kafanıza göre kullanmayın. Benim hamileyken 16 tansiyonda hiçbir şey hissetmiyordum. Ama normal zamanda beş altı kez tansiyonum 16 ya çıktı tepe takla gittim. Normal hayat ve hamilelik tansiyonu farklı. Bebek kanla beslendiği için lütfen doktorunuza uyun. Kendiniz iyi hissetseniz de ilaçlarınızı için

önce (5 puan) tarafından

Aynen doktorum ne dıyosa hepsıne uyuyorum dahılıye kadın doğum ve dıyetısyen üçünün kontrolu altındayım

-Reklam-
0 oy
önce (3,606 puan) tarafından

Şekerin en fazla 140 olması lazım tokluk 115 biraz fazla ama 70le 100 arası olması lazım. Tansiyon yüksek çıkıyor ama mutlaka git doktora söyle o sırada ölçüldüğünde normal çıksa dahi söyle 

önce (5 puan) tarafından

Tansıyon hapıyla ensulın kullanıyorum ama korkuyorum ılerleyen zamanlarda çok yukselırmı diye hayatımdan yağ şeker tuz çıkarttım benımkı sıtrese bağlı oynuyo

Maalesef hamileliğin ilerleyen döneminde daha yükseliyor ama insülin dozunda ayarlama yaparlar diyetini düzenlerler korkma bende de gebelik şekeri çıktı insülin kulladım çok az dikkat etmesem çıkıyordu dediğin gibi stresten etkiliyor aynı şeyi yiyip stresli olduğumda şekerim çıkacak dediğimde çıkıyordu düşün

önce (5 puan) tarafından

Hayırlısıyla bebeyını sağlıklı kucağına almışdırsın inş

Aldım şükür canım 5.5 ay oldu erken doğdu ama dikkat et sen 35 haftalık doğum yaptım inşallah sende sağ salim kucağına alırısn 

0 oy
önce (320 puan) tarafından

Asagıda ılacı sadece cıkınca kullanıyorum yazmıssın tansıyon ılacı duzenlı ıcılmesı gerekıyor

önce (5 puan) tarafından

Ama ozamanda durusuyo ondan duzenlı kullanamıyorum

önce (320 puan) tarafından

Doktor ne dıyor ben 4x1 alfamet kullandım 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 146 göst.
+1 oy
4 cevap 156 göst.
0 oy
2 cevap 212 göst.
1 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mucizemoldu (29 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 136 göst.

Kategoriler

1,485,693 soru

24,291,826 cevap

343,468 kullanıcı

...