0 oy
87 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,651 puan) tarafından
önce tarafından yeniden etikenlendirildi

Kızlar bugün sağlık ocağına ilaç yazdırmaya gittim. Ebe de tansiyonumu ölçtü ve 15/8 yüksek dedi. Kızıma Hamileyken de tansiyon sorunu yaşamıştım ama son 1 ayda olunca ciddi değil çoğu gebe de bu aylarda oluyor demişti doktorum. Yaşayan var mı bu durumu? Şuanda 12 haftalık hamileyim. Doktora gitmeme 15 gün var normalde, daha erken gitmeli miyim? 

8 Cevaplar

0 oy
önce (3,651 puan) tarafından

Yok mu yaşayan, bilen biri? 

-Reklam-
0 oy
önce (7,127 puan) tarafından

hemen en kısa sürede randevu alıp gitmelisin

belki tam dinlenme anı değildi belki o yüzden yüksek çıkmıştır ama mutlaka göster ve evde dinlenme anında tansiyon ölç

Zaten hemen eczaneden tansiyon aleti aldı eşim. En erken 7'sinde var boş randevu. Düzenli ölçüm yapıp dikkat etsem o güne kadar olmaz mı? 

önce (7,127 puan) tarafından

evde böyle otur 10 dakika geçsin tansiyon ölç. anormal yükseklik görürsen bekleme acile git 

İnşallah, teşekkür ederim

0 oy
önce (2,236 puan) tarafından

Seni ürkütmek istemem ama 16 ile hastaneye yatışım yapılmıştı, Preeklampsi sebebiyle 33.haftada suyum geldi. Meğerse tüm gebelik boyunca yüksek tansiyon hastasıymışım.

O dönem yurtdışında olduğum için adamakıllı tansiyon takibi yapamamıştık. Erken doğurdum.

Sen yine de eve bir tansiyon aleti al, ara ara kontrol et. Bu haftalar için 15 çok.

Sağlık ocağındaki doktorum da gerekirse tansiyon ilacına başlanabilir dedi. Doktorumun randevusu dolu, o yüzden alamıyorum şuanda

önce (2,236 puan) tarafından

Gerekirse hemen sağlık ocağına da gidebilirsin veya acile. Aklım olsa her an kontrol ettirirdim. Dünyanın sonu değil tabi ama ne yaşadığımı bilmiyormuşum, ben hamilelik böyle bir şey sanıyordum ama meğerse yüksek tansiyondan ölü gibiymişim. 

Ben kızımda da yaşadım ama son ayda yaşadığım için normal demişti doktor. Şimdi çok erken başlayınca bende korktum tabiki

0 oy
önce (2,228 puan) tarafından

Ben 7 haftalıkken 13.6 çıktı ebe sınırın altında dedı ama yükselırse ilaca başlarsın dedı korktum valla bende sımdı sıkıntı yarattıgını bılmıyordum o kadar bıde ebe şey dedı kahvaltı yaptın mı dedı evet yapıp geldım dedı o da yüksek çıkartabilir dedi 

14 altını normal olduğunu söyledi ebe. Benimki ilk 16 çikti, sonra 15 çikti

O an tuzlu bısey de yemıs olabılır bak canım tuza dıkkt et ozellıkle ebe turşudan uzak dur dedı bana alet almışsın zatn evde dinlendıgın bır sırada ölç bakalım  yorgunda olabilirsin o an ölçüldüğünde 

Az önce ölçtüm tekrar 13 çıktı. Tuzu hayatımdan full çıkarmam lazım sanırım

Çok şükür düşmüş canım ara ara kontrol et sen 

0 oy
önce (5,144 puan) tarafından

Bende de doktorda yuksek cikmisti, dinlenip.tekrar olctuler. Yine biraz yuksek cikti, 10 gun boyunca takip et dediler evde olc dedi sabah aksam. Yuksekse belirt mutlaka

Randevu aldım, inşallah gidince söyleyecem muhakkak

0 oy
önce (41 puan) tarafından

Bana kalırsa bugün randevu alıp gidin 15 çok yüksek biz tansiyon yüzünden ölüyorduk

0 oy
önce (323 puan) tarafından

Ben yaşadım tansiyonum hep yüksek çıkıyordu ve gebelik zehirlenmesi yaşadım. Hemen tahlil yaptırmadiysan yaptın hiç de basite alınacak bişe değil 

0 oy
önce (102 puan) tarafından

Eğer tansiyon aletin varsa bir hafta boyunca, sabah uyanınca, kahvaltı öncesi sonrası, öğle yemeği öncesi sonrası, akşam yemeği öncesi sonrası ve en son gece yatmadan ölçüp not al canım benimde var ama şöyle yürüdüğüm zaman felan çıkıyor sonra iniyor doktor bana böyle not al gebelikten mi çıkıyor çünkü bazen böyle hamilelikte tansiyon çıkabiliyor yoksa senin kendi tansiyonun mu ilaç kullanman gerekir mi diye bakarız dedi sende madem gideceksin böyle not alarak git bende 18 haftalık hamileyim hastaneye yürüdüm 5 dk 16-8 olmuş dinlenince hemen geçti ama evde maksimum 13-8 oluyor ya da 14-9 o da sonra düşüyor zaten bir hafta boyunca hiç 14-9 olmadı şükür

Ha bu arada sınır 14-9 canım, 10-15 dk boyunca dinlenince geçmezse eğer hastaneye git aksatma onu kesinlikle doktorum bana öyle söyledi

Tamam canım teşekkür ederim. Gelince ölçtüm düşmüştü. 1 hafta düzenli ölçüm yapıcam inşallah

Ama özellikle söylediğim gibi yap canım inşallah seninki de sadece yürüdüğün için olmuştur doktorum bana daha çok küçük böyle olursa Allah korusun gebelik zehirlenmesine kadar gider, başın ağrıdığı başın döndüğü an direkt tansiyon aletine koş, 14-9 olursa ve düşmezse hemen hastaneye gel dedi Rabbim sağlıkla sıhhatle kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 114 göst.
+2 oy
3 cevap 161 göst.
+2 oy
2 cevap 122 göst.
30 Mart 2025 Diğer kategorisinde Havva4545 (1,033 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 130 göst.

Kategoriler

1,483,261 soru