Bebeklerim ikiz şuan 22 aylıklar tüm aşıları yaptırdım 18 ayı yaptırmadım imza attım aşı reddi neden diye soracaksınız özellkle 18 ay aşışı hakkında hiç iyi şeyler duymadım o yüzden yaptırmadım şuanda yaptırsaydım keşke onuda diye düşündüm içim içimi yedi siz olsanız ne yaparsınız
Bütün aşıları yaptırdım .Bu aşılar kanıtlanmış aşılar çünkü .çocuk felci ,ishal ,kızamık ,su çiçeği ,menenjit ... Bu aşılar olmadan önce çocuklar bu hastalıklardan ölüyordu .Yaşamaları için ufak tefek olumsuzluk yaşamasını göze alarak yaptırıyoruz .
Canım sonradan yapılan tüm aşılar devam aşıları aslında , 18 ay aşısı otizm yapar şeyi şehir efsanesi 🙄 aşı karşıtları çıkardı bu şehir efsanesini 😁 araştırsaydın 2,4,6 aylık aşılarının 2.dozu olduğunu görürdün aslında
Ben sonradan bıraktım aşıları hiç de. Pişman değilim
Neden bıraktınız şuan benimkiler 22 aylk 18 i yaptırmadıö
Eşim dedi. Yaptırma yalım bende. Çok aşı taraftarı biri değildim zaten
Hiçbirini yapatirmadim pişman değilim
Benim de iki çocuğum var ikisi sıfır aşısız..
Allah'a hamd olsun sağlıkları gayet iyi. Küçüğün hiç hastane kaydı bile yok büyüğü bir elin beş parmağını geçmez
Bende sadece 2 yaş aşısını yaptırmadım , kaç aylık bebeğiniz
Şuan 22 aylıklar bende 18 ayı yaptırmadım sadece
Burda aşı konusunda herkesin fikri farklı şimdi bazısı yaptırsaydın kesin gerekli derken bazısı da yaptırmamış oluyo ve yaptırmamakla iyi yapmışsın diyebiliyor benim yakın çevremde de var yaptırmamış çoğu kişi herhangi bi sorun yaşamadılar ama asla sana demiyorum ki yaptırma diye yani yanlış da anlaşılmasın örnek gösterdim 🌹
Yaptırsanda başına gelmicek diye birşey yok bence yaptırmasanda kesin başına gelir diye bişey yok die düşünüyorum
Evet öyle ama herkes bu şekilde düşünmeyebiliyor aşısız olunca garipsiyo çoğu kişi içine sinmemiş ve yaptırmamışsın yani çocuklar senin çocukların içine sinmiyosa bir bildiğin vardır
Eski bilinen aşıysa yaptır
ben asiya asla karsi degilm . sonucta bu kafana gore 3 ayi yaptirim 5 ayinyaptirmasamda olur 12. ay cok ateslendirio 18 ay asisi soyle boyle denilecek bir durum degil. asilar birinirin pekistirme dozlari birbirini etkileyen seyler . onca yildir yapilan seyler . su asinin icerigini arastirayim bakayim denecek seyler degilki kafaya gore ben arastirdim iyi seyler duymadim yaptirmiyorum denilebilsin. mesela kovid asisi icin evet yeni bisey bir anda turedi klinik calismalari mevcut degil vs vs evet kovud asisi icin belirsizlik var kafamda diyebilirsin onu anlarim. ama bebek asilari icin bunu demek mantiksiz geliyir. onca klinik calisma olmus kac nesildir uygulanmis kisa donem uzun donem
izlenmis sebep sonuclari etkileri. siradan sen ben buna karar veremeyiz onca bilim insani hekim akademisyen arastirma yapmis vs vsyani
Büyük kızımın bütün aşklarını yaptırdım küçük kızımın da yaptıracağım
O aşıların ne olduğu belli zaten hemsirede anlatıyor bn 2 çocuğum da yaptırdım ve onemlide buluyorum dünyaya yeni gelen bebekler her türlü mikroba bünyesi açık sonucta
Valla ben çok karşiyim arasturip sorusturun yaptırın tüm aşıları benim prematüre oğlum var tüm aşılarını yaptırdım çok şükür hiç de pişman değilim. Çocuğum çok nadiren hasta olur kizima da yaptırdım aynı sekilde o da öyle hatta bağışıklıgi çok yüksek
1,486,175 soru
24,297,399 cevap
343,878 kullanıcı