0 oy
462 göst.
önce Diğer kategorisinde (84 puan) tarafından

Bebeklerim ikiz şuan 22 aylıklar tüm aşıları yaptırdım 18 ayı yaptırmadım imza attım aşı reddi neden diye soracaksınız özellkle 18 ay aşışı hakkında hiç iyi şeyler duymadım o yüzden yaptırmadım şuanda yaptırsaydım keşke onuda diye düşündüm içim içimi yedi siz olsanız ne yaparsınız 

12 Cevaplar

+4 oy
önce (143 puan) tarafından

Bütün aşıları yaptırdım .Bu aşılar kanıtlanmış aşılar çünkü .çocuk felci ,ishal ,kızamık ,su çiçeği ,menenjit ... Bu aşılar olmadan önce çocuklar bu hastalıklardan ölüyordu .Yaşamaları için ufak tefek olumsuzluk yaşamasını göze alarak yaptırıyoruz .

-Reklam-
+3 oy
önce (1,117 puan) tarafından

Canım sonradan yapılan tüm aşılar devam aşıları aslında , 18 ay aşısı otizm yapar şeyi şehir efsanesi 🙄 aşı karşıtları çıkardı bu şehir efsanesini 😁 araştırsaydın 2,4,6 aylık aşılarının 2.dozu olduğunu görürdün aslında 

+2 oy
önce (8,067 puan) tarafından

Ben sonradan bıraktım aşıları hiç de. Pişman değilim

önce (84 puan) tarafından

Neden bıraktınız şuan benimkiler 22 aylk 18 i yaptırmadıö

önce (8,067 puan) tarafından
+1

Eşim dedi. Yaptırma yalım bende. Çok aşı taraftarı biri değildim zaten 

+2 oy
önce (569 puan) tarafından

Hiçbirini yapatirmadim pişman değilim 

+2 oy
önce (1,154 puan) tarafından

Benim de iki çocuğum var ikisi sıfır aşısız..

Allah'a hamd olsun sağlıkları gayet iyi. Küçüğün hiç hastane kaydı bile yok büyüğü bir elin beş parmağını geçmez

0 oy
önce (1,493 puan) tarafından

Bende sadece 2 yaş aşısını yaptırmadım , kaç aylık bebeğiniz 

Şuan 22 aylıklar bende 18 ayı yaptırmadım sadece

0 oy
önce (32,773 puan) tarafından

Burda aşı konusunda herkesin fikri farklı şimdi bazısı yaptırsaydın kesin gerekli derken bazısı da yaptırmamış oluyo ve yaptırmamakla iyi yapmışsın diyebiliyor benim yakın çevremde de var yaptırmamış çoğu kişi herhangi bi sorun yaşamadılar ama asla sana demiyorum ki yaptırma diye yani yanlış da anlaşılmasın örnek gösterdim 🌹

+1

Yaptırsanda başına gelmicek diye birşey yok bence yaptırmasanda kesin başına gelir diye bişey yok die düşünüyorum

önce (32,773 puan) tarafından

Evet öyle ama herkes bu şekilde düşünmeyebiliyor aşısız olunca garipsiyo çoğu kişi içine sinmemiş ve yaptırmamışsın yani çocuklar senin çocukların içine sinmiyosa bir bildiğin vardır 

0 oy
önce (960 puan) tarafından

Eski bilinen aşıysa yaptır 

0 oy
önce (1,717 puan) tarafından

ben asiya asla karsi degilm .  sonucta bu kafana gore 3 ayi yaptirim 5 ayinyaptirmasamda olur 12. ay cok ateslendirio 18 ay asisi soyle boyle denilecek bir durum degil. asilar birinirin pekistirme dozlari birbirini etkileyen seyler .   onca yildir yapilan seyler . su asinin icerigini arastirayim bakayim denecek seyler degilki kafaya gore ben arastirdim iyi seyler duymadim yaptirmiyorum denilebilsin.  mesela kovid asisi icin evet yeni bisey bir anda turedi klinik calismalari mevcut degil vs vs  evet kovud asisi icin belirsizlik var kafamda diyebilirsin onu anlarim. ama bebek asilari icin bunu demek mantiksiz geliyir. onca klinik calisma olmus kac nesildir uygulanmis  kisa donem uzun donem

izlenmis sebep sonuclari etkileri. siradan sen ben buna karar veremeyiz onca bilim insani hekim akademisyen arastirma yapmis vs vsyani

0 oy
önce (435 puan) tarafından

Büyük kızımın bütün aşklarını yaptırdım küçük kızımın da yaptıracağım

0 oy
önce (3,655 puan) tarafından

O aşıların ne olduğu belli zaten hemsirede anlatıyor bn 2 çocuğum da yaptırdım ve onemlide buluyorum dünyaya yeni gelen bebekler her türlü mikroba bünyesi açık sonucta

0 oy
önce (246 puan) tarafından

Valla ben çok karşiyim arasturip sorusturun yaptırın tüm aşıları benim prematüre oğlum var tüm aşılarını yaptırdım çok şükür hiç de pişman değilim. Çocuğum çok nadiren hasta olur kizima da yaptırdım aynı sekilde o da öyle hatta bağışıklıgi çok yüksek 

İlgili sorular

+2 oy
6 cevap 403 göst.
7 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 841 göst.
10 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Defne_batuhan (3,354 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 422 göst.
23 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Ayselaras (308 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 101 göst.
11 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde Melike - Aras (7,930 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,486,204 soru

24,297,762 cevap

343,896 kullanıcı

...