0 oy
401 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (760 puan) tarafından

Ben25 yaşındayım bu güne kadar hep ben anneme bir annelik yaptım daha 7 8 yaşlarındaydım hastalanırdı yemek yapardım parmağı kesilirdi günlerce bulaşık yıkamazdı ben yıkardım birinci sınıfa gidiyordum okuldan gelip akşam bulaşıkları yıkardım sancılanırdı gider tuvalete kakasını yapar yıkamaz bana yıkatırdı grip olur beni sabaha kadar başında bekletirdi ölecem ben uyuma diye  beni bayılana kadar dövmesinide demiyorum bile velhasıl kelam bu evlenmeme kadar böyle giti evlendim sorunlu bir eşim vardı kızım oldu biraz kendimi geri çektim babam kabullendi evlendi kendinle ilgilen diye ama annem öyle değil evi haftalarca süpürmez bulaşıkları günlerce yıkamaz yemek yer sofrasını bile hastayım ayağına yatar yemeği getir götür işlerini hep babama yıkar babam 80 annem 65 yaşında bir kaç kere gittim evini temizledim iki kızımda çok kötü hasta oldu dünde aramış acıtasyon yapıyor gel banyo yaptır bana gelemem dedim sen çocuk değilsin dedim oraya her gidiş gelişimde kızlarımı fazlasıyla ihmal ediyorum her iki eve de yetişemiyorum annemin bana yaşatığı sitresi kızlarıma yansıtıyorum

14 Cevaplar

+2 oy
(447 puan) tarafından

Böyle bir anneye çok iyi evlat olmuşsun ama şuanda önceliğin kızların olsun 

(760 puan) tarafından

Bende öyle düşünüyorum annemin bana yapmadığı anneliği bende aynı şekilde kızlarıma yapamam

(447 puan) tarafından

Önceliğin evlatların.. 

(760 puan) tarafından

Benimde bakış açım öyle yapmadığı anneliğin aynısını benden bekliyor

-Reklam-
+2 oy
(6,292 puan) tarafından

Annen ultra narsist ve psikolojik rahatsizligi olan biri. Seni de cocuklugundan beri manipule ettigi icin bu kolayliga alismis. Birak kendi isini yapsin. Yapmiyosa otursun veya birini cagirsin yaptirmaya. Normalde muhtac olsa neyse ama bile isteye sirf kendi tatmini icin eziyet edene asla git demiyorum. Senin vicdan yapacak hic bir durumun yok. Aksine iyi sabretmissin. Onceligin cocuklarin olsun.

(760 puan) tarafından

Benimde artık düşüncem o yönde benim çocukluğum gençliğim hepsi giti hiç birini yaşamadım ama kızlarım için dur demem gerek

+1 oy
(5,546 puan) tarafından

Kusura bakma da ne pislik annen varmış. Gitme yapma boşver. Tuvalete girip yaptığın pisliği temizlememek ne demek. Midem kalktı resmen. Bir de küçücük çocuktan iş yemek beklemek ne demek. Hiç yapma , bunun içinde vicdan azabı duyma sakın.

(760 puan) tarafından

Vicdan azabı değilde çok acıtasyon yapar fazlasıyla

(5,546 puan) tarafından
+1

Yaparsa yapsın boşver. O acıtasyon yaparsa sen 10 kat fazlasını yap

(760 puan) tarafından

Keşke öyle numaracı olabildetfim bende

+1 oy
(1,435 puan) tarafından

İyi bir evlatmışsın herkes yapmaz bu dediklerini. Ama şuan evlisin kendi hayatın var artık öncelik onlar annende rahatlık var yapmayan olunca bir yapmaz 2 yapmaz en sonunda yapacak mecbur bence biraz görüşme yani gitme evlatlarınla ilqilen sen yapacağını Yapmışsın zaten canım

(760 puan) tarafından

Bende öyle yapıyorum önceliğim kızlarım 

+1 oy
(32,230 puan) tarafından

Ne okudum ben ya annen hasta seninde psikolojini bozmasına ve kullanmasına izin verme yeterince kullanmış çocukluğunu mahvetmis zaten.

(760 puan) tarafından

Ben izin vermemeye çalışıyorum ama fazlasıyla duygu sömürüsü yapıyor geçen hafta gitim evini temizledim buz gibi evde kızlarım hasta oldu bu son dedim dün sabah aramış gel banyo yaptır bana gittiğinden beri hastayım evi süpüremedim bulaşıkları yıkayamadım gelemem dedim makina var at yıkasın çok zor değil

0 oy
(49 puan) tarafından

Allah senden razı olsun.. Allah yardımcın olsun 

(760 puan) tarafından

Amin cümlemizden inşallah 

0 oy
(1,940 puan) tarafından

Sizin önceliğiniz kendi aileniz anneniz rahata alışmış nasılsa sizin herşeyi yapacagınızı biliyor o yüzden bu kadar rahat siz hatalısınız en başından bu kadar müsamma gösterdiğiniz için

(760 puan) tarafından

Ya benim kendimi geri çektiğim zamanlarda oldu anne kızlarım ihmal oluyor etkileniyor gelemem die ama hep acıtasyon yapıyor 

(1,940 puan) tarafından

Yapsın onu artık duymamanız gerekiyor

(760 puan) tarafından

Evet haklısın 

0 oy
(2,269 puan) tarafından

Allah yardım etsin gerçekten bazı anneler böyle oluyor malesef çocuklarıni hizmetçi gibi sanırım anneniz rahatsızım ayağına bütün işlerini size yıkıyor...kendi hayatınız var lütfen çocuklarınızı ihmal etmeyin ilerde kendi çocuklarıniz bile bizimle ilgilenmedin annenle ilgilendin diye karşı çıkabilir... benimde annem öyle aşırı rahattir mecburi yanımda kalıyor çalışıyorum çocuğuma bakıyor hem işimiz burda aslında yavrumda yanımda neyse bir işe elini vurmaz çokda yaşlı değil yani dicem ömrüm boyunca yavrularını sarmalayan annelere özenle geçti hayatım yapmayan yapmıyor ama imreniyorum başka annelere 

(760 puan) tarafından

Ben annemin bir anneliğini hatırlamıyorumki hep şiddet hep bir ayrımcılık hep bir dışlama

0 oy
(645 puan) tarafından

Okurken ne düşüneceğimi bilemedim yani lütfen kendi çocuklarına bak iyi bile sabretmiş anne olmak böyle bir şey mi anneciğim yazık bel fıtığı vardı o haliyle kalkar gece üstüm açıldı mı diye defalarca gelir üzerimi örter evliyim çocukluyum hala daha bende kaldığında gelir üzerim açılmış mı diye bakar üşüdün mü diye kontrol eder böyle annelik mi olur ya yazık senin için ne kadar üzüldüm

(760 puan) tarafından

Ben bazen düşünüyorum benim yaptığım annelikse annemin yaptığı neydi

0 oy
(32,908 puan) tarafından

Annenin eli ayağı tutmuyor mu neden böyle felç geçirmiş gibi davranıyor 

(760 puan) tarafından

Annemi bildim bileli böyle parmağına diken batsa kolunu aylarca hareket ettirmez başı ağrısa günlerce yataklardan çıkmaz 

0 oy
(202 puan) tarafından

Annenın psıkolojısımı bozuk nıye böyle davranıyor ?

(760 puan) tarafından

kendini ve oğlundan başka kimseyi düşünmüyor. Bir anne olarak benim çocukluğum gençliğim travmayla geçti öldüresiye döverdi ne kadar mantıklı olabilirki

(202 puan) tarafından

Ya canım gitsin tedavı oldun sanada yazık ya oncelık kendıne ve çocuklarına ver bence 

(760 puan) tarafından

İzin verilse öyle yapacam bende 

0 oy
(5,940 puan) tarafından

Çok üzüldüm İnan çocukluğunu sana zehir etmiş bi anne . Ama bırak artık  25 yaşına kadar çektirmiş sana . Şimdi kendi yuvana sahib çık. 

Aslında psikolojik destek Alman lazım senin. 

Kırmızı oda daki bir bölüm geldi aklıma .

(760 puan) tarafından

Çok istedim ama eşim izin vermedi ihtiyacın yok die ama online bir doktor bulsam Deniycem 

(5,940 puan) tarafından

İhtiyaç ın olmaz olurmu hiç . Böyle bir anneyle yaşayaan hangi insanın psikolojisi bozulmaz.

O bölümü izle istersen nasıl bir yol izlemişti acaba psikolog

Hoş dizi o ama olsun belki bişiler çıkar

(760 puan) tarafından

Aslında o diziyi hep izledim siz yine söyleyin izliyeyim gerçekten ben artık bunun bilincindeyim iyi değilim tahammülüm yok aşırı aşırı stres yapıyorum kızlarım için diyorum ama kafamı silemiyorum 

(3,398 puan) tarafından

Evet ben de yoruma yazdım aynı bu şekilde bir bölüm vardı ama oradaki çocuk evlatlıktı. Kadının sonra kendi çocuğu olunca kıza kötü davranmıyordu ama iyice iş yükünü artırıyordu kızın

0 oy
(120 puan) tarafından

Annendir bile diyemem sana kalmış bile ama çocukların önemli madem annen yapamıyor birini tutsun baba anlayışıyla babanla konuş ayda 2 kere gelse yeter

(760 puan) tarafından

Asla tutmaz öyle dedim diye beni nankör evlat ilan eder

(760 puan) tarafından

Asla tutmaz öyle dedim diye beni nankör evlat ilan eder ister ben gideyim 

0 oy
(3,398 puan) tarafından

Kırmızı oda dizisinde buna çok benzer bir hikaye vardı. Orda kadın evlatlık almıştı ve kıza aynı bu şekilde her işini yaptırıyordu. Annemizin psikolojisi kesinlikle normal değil

(760 puan) tarafından

Hemde hiç iyi değil bu yaşattıklarının bir kısmı sadece

İlgili sorular

+3 oy
17 cevap 712 göst.
+2 oy
20 cevap 1,161 göst.
+2 oy
19 cevap 958 göst.
+2 oy
16 cevap 1,350 göst.
24 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu