Bir kere mahsus veriliyormuş nereye başvurulur
Çalışıyor musunuz? Bildiğim kadarıyla çalışan annelere çıkıyor ama emin değilim. Cüzi bir miktar. Ben doğum yaptığım zaman 4 sene önce 300 lira falandı. Şimdi de 800 falandır.
Doğum yaptığınız hastanede başvurabilirsiniz yada SGK ya ikinci bebeğiniz ise başvuru gerekmiyor otomatik yatırılıyor çalışıyorsanız eşinizin hesabına yatırılıyor siz yada eşiniz e devletten iş göremezlik A4 diye yazın orda bakabilirsiniz yatıp yatmadigina
4A/4B işgöremezlik ödemesi siz calisansaniz sizin e devlette görünür degiseniz eşinizin e devletinden görünüz sadece
Doğum yapılan hastane başvuruyor doğum raporu çıktığı an zaten sgk ya bildiriliyor doğumdan 4 gün sonra yatmıştı 800 tl idi galiba 1.5 sene önce
Sgk ya gidip başvurmuştu eşim 1300 tl yatmıştı tek seferlik
Yeni mi acaba
3 buçuk ay önce doğum yaptım doğumdan 2 ay sonra yattı para
Baba basvurabiliyormu çalışıyormussun peki bende yeni doğum yaptm basvursa olurmu calismiyorum ben
Nasıl yani ev hanimlarina olmuyor değil mi
Bu arada eşinizin sigortası olmalı ve son bir yıl içinde 120 gün şartı var
Daha yeni digm yaptm bqsvurdum en devletten ama oldumu anlamadım eşim sigortalı evet
Emzirme parası için e devlette başvuru yapılmaz ama doğum yardımı yapılıyor sonuçları bı da ilk öğretmenim ailem uygulamasından takip edebilirsiniz
İndirdim bakiyom bı ay gecmesi.verek galiba birşey anlamadım daha emzrme için SGK mi gtmek gerekiyor
Evet ama gitmeden önce doğum yaptığın hastaneye Danış onlar bilgilendiriyor genellikle SGK yi ama sizin oraya gitmeniz gerek derse o zaman gidersiniz ve şunu da söyleyeyim 3 aylık süresi var almazsanız daha alamazsınız
1,486,898 soru
24,307,889 cevap
344,555 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın