0 oy
125 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (171 puan) tarafından

Merhaba, kızım 17 aylık  dün gece ateşi vardı 37.5, yatmadan ılık duş aldırdım, 1 ölçek calpol verdim yatırdım. Gece 3 gibi ölçtüğüm de 39.5 çıktı hemen acile gittik. Doktor kan almadan sadece boğazına ve kulaklarına baktı. Sırtını dinledi ilaç yazdı yolladı. Antibiyotik ve ateşdüşürücü verdi. Sabahtan beri sürekli bakıyorum ilaçlarını  almasına rağmen 38.5 altına düşmüyor ateşi. Kusma da başladı. Tekrar duş aldırdım  ama hemen geri çıkıyor. Ateşi düşürmek için başka ne yapabilirim. İlk defa hastalandı kızım. Tecrübem yok bu yüzden.

10 Cevaplar

+1 oy
önce (25 puan) tarafından

Canım kol altı ve ayak altına kesinlikle limon koy yani kusması başladıysa seni kesinlikle hastaneye götürmen gerekiyor

önce (171 puan) tarafından

Limonu ilk defa duydum. Teşekkür ederim.

önce (3,689 puan) tarafından

Ben limon suyuda veriyorum biraz 1 sqat içinde düşürüyor.

-Reklam-
+1 oy
önce (413 puan) tarafından

Ben çoraplarına limon sıkıp giydiriyorum hemen düşürüyor

Teşekkür ederim deniycem.

0 oy
önce (11 puan) tarafından

Ateş düşürücü ilaçların dönüşümlü olarak ver mesela calpol 4 saat sonra parol 4saat sonra tekrar calpol gibi.. antibiyotik vermene rağmen 24 saaatte dusmuyorsa rahatsızlığı ilerlemiştir tekrar Dr götür serum iğne yaparlar

Evet bende öyle yapıyorum, şimdi fitil olarak verdim. 

0 oy
önce (7,318 puan) tarafından

Bence birde cocuk doktoruna  gotur ama antibiyotige ragmen 3 gun icinde hala ates varsa o zaman tekrar gelin diyorlar 

Bakalım bugün de geçmezse  yarın kendi doktoruna getiricem.

0 oy
önce (267 puan) tarafından

Düşmeyen ateş enfeksiyon sebebi olabiliyor.  Bence tekrar götür kan tahlili iste

0 oy
önce (34 puan) tarafından

Tecrüben yoksa hastaneye götür illa biz mi diyelim 

Yazımı doğru okuyabilsen  zaten hastaneye gittiğimi  ve doktorun verdiği ilaçları kullanmama rağmen düşmediğini görürdün. Buraya gelip daha okumaya  bile tenezzül etmeden boş boş konuşma.

0 oy
önce (4,900 puan) tarafından

En iyisi hemen ılık dus sonra ilaç sonra ince giydirin allah yardım etsin bazen böyle inatçı ateş oluyormus

İki defa ılık duş aldırdım, ateş düşürücü verdim, kısa kollu zıbın car sadece  üstünde. Bakalım biraz daha düşmezse tekrar çocuk acile gideriz.

0 oy
önce (1,292 puan) tarafından

Önce duş sonra sirkeli su düşmüyorsa ateş düşürücü cnm doktora gitsen zaten ateş düşürücü vericek calpol dolven 4 saatte bir dönüşümlü kullan dicek ama neden olduğudq öenmli enfeksiyon varsa antibiyorik verir dişse vermez

önce (8,002 puan) tarafından

Canım sirkeli su çok tehlikeli lütfen sende kullanma iç ateşin yükselmesine sebep oluyor 

0 oy
önce (1,332 puan) tarafından

Daha yeni bir video karşıma çıktı. Soğan dilimleyip ayağın altına koyuyorsun üzerine çorap giydiriyorsun. 20 dk sonra ateşi düşmüş deneyenin

0 oy
önce (560 puan) tarafından

El ayak hastalığı olmasın 3 gün sürer ateşi,sonra döküntü olur

Yok çok şükür o öyle kırmızı lekeler yok hiç bir yerinde. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 226 göst.
18 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 435 göst.
0 oy
4 cevap 152 göst.
23 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 93 göst.
24 Ağustos 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yenianneadayi1 (237 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,483,168 soru

24,259,997 cevap

341,427 kullanıcı

...