Kızlar şimdi olay şu ilk doğumumda annem geldi ama asla yardımcı olamadı cocugu kucagina bile almadi dusururum bilmem ne diye tam tersi bir sürû trip atti kavga çıkarttı falan. Simdi 2.ye hamileyim ama sorun şu ki kaynanamda asla destek olmaz oda tam tersi devamli ortalığı karıştiriyor eşimi dolduruyo herseye aliniyo falan. Devlet hastanesinde dogurcam bi arkadasimdan rica ettim 5 6 saat idare et sonra kalkar bakarim dedim ilkinde oyle yaptim sezeryandan sonra 5 saat kalkamiyorsun ya. Neyse simdi eşim biri gelsin yaninda durdun diyor kaynanam.gelmek istiyor ama ben asla istemiyorum bide o halimle benden hizmet bekleyecek biliyorum annen gelirse annesi gelecek der reddederim bahanemiz olur annende yemek yapar en azindan diyo. Sizce idare edemez miyim tek napiyim sizce
Söyleyeceksin kimse yan gelip yatmaya gelmedi gelen yardım edecek. Kendisi etmiyorsa sen diyeceksin çekinme asla hizmet etme. Eşine de iş yaptır. Normal doğum olsaydı sıkıntı değildi ama sezeryan zor ameliyat sonuçta dinlenmen lazım.
Eşim yardim eder canim ondan yana sorunum yok ama soyleyince yardim isteyince tartısma cikiyor annelerle o durumda kimseyle tartisacak falan dururmumda olmuyo doğal olarak acaba tek idare edemez miyim
Neden tartışma çıksın ki zaten doğuma gelme amacı kalma amacı yardım değil mi herkesin öyledir yoksa hastanede gelip görsün evlerine gitsinler. Bence sen tepkini koyamıyorsun bunun için beninle biri tartışsa yerin dibine sokarım laflarımla utanır gider
Öyle değil canim ne dersem deyim kendilerini hakli goruyorlar sen kötu oluyorsun. Cok anlatmak istemiyorum ama 24 saat suni sancı normal sanci cektim sonunda mecbur kaldilar sezeryana aldilar 5 saat sonra kalktim bebegime baktim annem uyudu sabah agladi uyaninca ben dayanamiyorum uyuyamiyorum burda diye😂 yani ne diyebilirim ki buna anlatsam bisey degisirmiydi sence
Böyle yapacaksanız gelmeyin benin desteğe ihtiyacım var üstüne bir de size mi bakayım istiyorsunuz de. Yani bunun üstüne ya gelirler yardım ederler ya da gelmezler zaten açık ve net olmak lazım. Ben açıkçası 5 saat sonra kalkıp bakmak yerine annemi kaldırırdım burun kırın ederse de ne yani bana yardıma gelmedin mi sen derdim.
Yalnız idare etmek çok zor ama en azından kafan rahat olur
Bende oyle dusunuyorum ama esimde basin doner hasta olursun bisey olur diye korkuyo oda hakli ama inan hiç trip cekmek ostemiyorum o halde kadin falan mi tutsam napsam
Mecbur olunca edersin ikinci kızım 2.5 yaşında idi kardeşi doğdu kaynanam 1 hafta kaldı gitti benim normal doğumdu ama çokta kolay geçti diyemem 2 hafta k.ıcımın üstüne oturamadım :)) esim evde olduğu her saniye destek oldu ama büyükle ilgilendi yemeğe yardim etti seninki de destek olursa yaparsın inşaAllah
Valla ablam maşallah 3.günü sabah çıktık eve geldik. 2.dogumı bu arada hiç oturmadı. Geldi hemen çamaşırları makinaya attı hastaneden gelen onlar çıktı astı falan. Evimi toparladı eniştemle kızı evde kalmıştı dagınıktı çünkü. Yani birisi yemek yapsa iyi oluyor ama o kadarda dert etme kendine. Doğumdan önce bi kaç çeşit yap kavanozla çıkarır ısıtırsın 2 gün öyle idare etsen sende sonra daha toparlamış olursun. Eğer sıkıntılılarsa tek kal daha mantıklı. Benim ilkinde annem kaldı 2.de kaynanam ama yardımcı oldular sağolsunlar baktılar ettiler yemek temizlik yaptılar ama seninkiler yük olacak gibi tek daha iyi kafanı dinlersin bence
Ya kendi annem yemek yapar evide soyle bi temizler allah var ama cok söyleniyor herseye trip atiyo😂
Ben ikinciyi dogurdum. Annem sagolsun evime bakti yemegimi yapti ama yine de tek gbi olmuyo ben 3 gun sonra gonderdim. Tekte yaparsin. Benim cagirma nedenim buyuk oglum icindi. Sonra kendi duzenimi kurdum hemen. Ilk cocugumda da 5 6 gunde gondermistim herkesi.
İlk 15 gün esim evde olacak zaten valla boyle dinleyince tek kalmak banada mantikli geldi
Esin varsa kimsenin kalmasina bile gerek yok
1,486,881 soru
24,307,761 cevap
344,552 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın