+1 oy
290 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (114 puan) tarafından

Arkadaşlar kilolu gebelik yaşayan var mı bu süreçte doktor zayıflamaızı istedi mi siz ne kadar zayıfladınız doğumdan sonra ne kadar kilo aldınız ya da verdiniz doğum sürecinde kaç kilo alındı bilgilendirirseniz sevinirim 

Ben şu an 97 kiloyum hep kendi kendime hamile kalsam ki asla istemiyorum şu an dokuz ayda veririm diye düşünüyordum öyle bir şey yokmuş doktorlar kesinlikle karşıymış kilo vermeye yani öyle okudum doğru mu bilmiyorum artık siz bu süreçte neler yaşadınız 

11 Cevaplar

+2 oy
önce (1,264 puan) tarafından

9 ayda veririm ne yahu🤣🤣🤣 okadar kolay olsa hamile kalmadan verikir zaten . doktorlar karsi olmasa bile verilmiyirki ben kendimi yirttim az alayim hic degilse diye.ben ikinciyi kazayla hamile kaldim tam istedigim vucuda ulasmistim 56 kiloydum 6 kilo daha vermek istiyordum hatta gunde iki saat spor yapiyorfum. hamile kalir kalmaz kilo alacagim  kirkuma sporu dort saate cikardim gece bile spor yaptim desem yeri. Sabah altıda kalkıp spor salonuna gidiyordum binanın spor salonu öğlende kızı okula götürüyordum eve uğramadan direk spor salonunda 1 saatte daha spor yapıyordum akşam işten geliyor değişim kızımı ona bırakıyordum gene 1 saat daha yapıyordum kızım uyuyordu saat 11:00 gibi ben geçiyordum spor salonuna sessiz gürültüsüz çalışan aletlerle gece 12’ye kadar spor yapıyordum 12:30’a kadar spor yapıyordum günde 4 saati 5 saate buluyordu yani ama 25. haftaya kadar sadece sabit tutabildim kilomu :) vermek bir yana dursun sabit kalsam yetti gitti🤣🤣 yirmibes haftadan sonra da 9 kilo aldim dogurdum dort gib uivinde verdim o nalet 9 kiloyu🤣 ama vermek okadar kolay degil hamileyken vermek heleki. ilk 1 ay belki verilir kusarsan falan yiyemessen falan

önce (114 puan) tarafından

Ay nebilim şuan hep kilo verme konusunda tembellik yapıyorum Allah korusun hamile kalsam 20 kilo veririm diyordum hamileyken hani mecbur kalınca verilir gibi bilemedim yani 😂

önce (1,264 puan) tarafından

kirmizi kar yagar ama bu dedigin olmaz:)  dedigim gibi ben kendimi yirttim resmen. ki hep diyet usulu beslendim bir catal fazladan peynir bile yemedim:) anca sabit kaldim 

-Reklam-
+2 oy
önce (1,419 puan) tarafından

Ben diyetisyenle görüşmüştüm bu konuyu. İlk 3 ay kilo verebilirsin. Ama 2. Trimestten sonra kesinlikle önerilmiyor. Sadece kilo alımını kontrollü bir şekilde yapabilirsin son aylarda

+1 oy
önce (3,606 puan) tarafından

Ben kızıma sizin gibi yüksek kilo hamile kaldım. Vermek mümkün değil ama az almak mümkün. Sadece 9 kilo aldım, onu da son 2 ay nefsimi çok kontrol etmek istemediğim için. Bebeğe faydalı şeyler yemeğe çalışın genelde

Evet doktorlar da verme taraftarı değil genellikle kiloyu koruma amaçlı beslenme öneriyorlar

Peki doğumdan sonra kilo aldınız mı bir yıl iki yıl içerisinde ya da verdiniz mi

+1 oy
önce (2,035 puan) tarafından

86 ile hamile kaldım ilk 3 ay bulantı yüzünden 84 oldum sonra 90 ile doğurdum sanırım doktor kilona dikkat et demişti ama gayet güzel doğum oldu göbeğim de vardı ama cihazdan çok rahat göründü bebek 

Ya bende 86 ile hamile kaldım 96 ile doğuma girdim hatırlıyorum doğumdan hemen sonra tartılmıştım 87 kiloydum  2 yıl geçti 97 kiloya çıktım ama tiroid yüzünden mahvoldum asıl 

+1 oy
önce (2,103 puan) tarafından

Hamile değilsiniz niye çocuk olunca kilo vermeyi planlıyorsunuz ki şimdi başla kilo vermeye ztn kilolu hamile kalmak ta zor ki evet bebeğin iyi beslenmesi lazım normalde kilo vermek zor bide gebelikte dahada zor olur iyice alırsın ve riskli gebelik bölümünde kontrollerin olur diyetisyenle çalışman gerekir aşerirsen nolucak bide onu düşün ben 67 ile hamile kaldım 7 ayda 80e çıktım ki 4 ay hiç kilo almadım kusmektan son 3 ayda aldım bütün kiloyu nırmelde iradesi olan biriyim kilo konusunda ama tutamıyorum kendimi gebelikte yemesem kokusu burnuma vuruyo uykumdan uyanıyorum aşerdigm bişeyi o yüzden gebe değilken kilo vermeye çalış yoksa çok zorlanırsın

Hamileyken kilo vermek istemiyorum siz yanlış anladınız ben zaten hamile kalmak istemiyorum Allah korusun şuan böyle bir durum yaşansa ne olur diye dedim . Zaten amacım niyetim zayıflamak . 

Hee ben hamileyken zayıflarım dedin sandım aslında bu kiloyla hamile kalmak çok zor ama bellide olmaz zor ama zayıflamaya en kısa zamanda başlasın iyi olur canım bende hamileyim bittiği gibi hemen zayıflamak için diyet spor başlicam mecburen 

Troid kanseri geçirdim bu kilo problemim bu yüzden ilaçlar kullanıyorum zor ama baklaım inşallah zayıflarım 

+1

Çok geçmiş olsun canım inşallah 

+1 oy
önce (4,708 puan) tarafından

91.5 hamile kaldim 96 doguma girdim zayıfla demedi kilo alma dedi ben hep normal yedim abartmadan çocukta 3440 dogdu

0 oy
önce (7,142 puan) tarafından

105 kilo ile hamile kaldım ilk şuan 3.5 aylık hamileyim 101 kiloya kadar düştüm son bı kaç haftadır 1 kilo kadar aldım doktorum hiçbirsey söylemedi kilom hakkında 9 kilo civarı alıp 110 ile bitiririm inşallah 

0 oy
önce (15,469 puan) tarafından

Hamileyken kilo vermek mi🥲zor annem o ya

0 oy
önce (2,162 puan) tarafından

İlkine 70, ikinciye 80, üçüncüye 90 kg ile hamile kaldım, şimdi 6. Aya girmek üzereyim 95 kg olmuşum.

Benim astımım da var, gebeliğim de yüksek riskli, o yüzden Preeklampsi geçmişim var diye doktorum kilo almayı yasakladı bana.

Mümkün mü? Değil tabi.

Protein ağırlıklı beslenmek bebeğin kilo almasına sebep olur, sen boş kg almazsın o zaman. Doğumdan sonraki ilk 3 ayda da emzirmeyle beraber yavaş yavaş gider birazı, sonra da diyet+spor destekli süt koruyucu bir zayıflama kampı.

0 oy
önce (4,608 puan) tarafından

68 kiloyla hamile kaldim doktorum ilk 4 ay 5 6 kilo verdim doktorum gayet tebrik ediyordu kilolu hamile kalmışsın diyordu. Sonra almaya başlayınca olmaz alma dikkat et demeye başladı veee gebelik şekerim çıktı mecbur diyet yaptim. Yani velhasıl doktorlar hic de karşı degil kilo vermeye ayrıca kilo vermek hic kolay bir sey degil hamile kalmayı beklemeden şimdiden verin 

0 oy
önce (7,301 puan) tarafından

84 kg olmusum bugun diyetisyene  gittim insulin direncim var eger kirmadan hamile kalirsan gebelik sekerin olabilir dedi bana 3 sayfalik bir listem var pilav makarna patates yasak gunde 30 dk yada 45 dk yuruyus yazdi

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 102 göst.
1 Mart 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Tugce12. (649 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 154 göst.
9 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 158 göst.

Kategoriler

1,481,532 soru

24,238,927 cevap

339,842 kullanıcı

...