+1 oy
814 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (304 puan) tarafından

Kızlar oğlumun 1 yaşından sonra kilo alımı yavaşladı. Kilosu aylardır 200-300 artıyor azalıyor. Şuan 25 aylık boyu kaç emin değilim ortalama sayılır ama bı tık daha az. Sınırda değil tabi ama kafama takılan şey şu oğlum doğduğunda boyu 55 cm olarak ölçülmüş. Ama hiç uzun boylu olacak gibi ilerlemiyor boy skalası. Acaba diyorum yanlış ölçülmüş olabilir mi? Boyun ırsiliğini düşünürsek anne karnındaki gıbı gelişimi ilerlemez mi sağlıklısız bir beslenme alışkanlığımız da yok. Desek bu etkilemiştir. Gerçeği hamileliğimde doktor da kontprllerimde bacak boyu uzun diyordu bilemedim o yüzden. 55 cm ortalamanın üstünde mi

27 Cevaplar

+3 oy
önce (3,556 puan) tarafından

Doğum boyunun uzun olması kesin uzun boylu olacağı anlamına gelmiyor. Birde erkek çocukları kızlara göre daha geç uzama sağlıyor. Erkek kardeşim lise 2'ye kadar 1.70 boyundayı. Annem 10 cm daha uzasa bari diyordu. Çocuk 3 ayda 1.90 oldu

önce (304 puan) tarafından

Kesin olmasa da alametidir en azından. Erkekler daha mı geç uzuyormuş 🙂 hiç duymadım

önce (250 puan) tarafından

Arkadaş doğru diyor erkekler kızlara göre daha geç gelişiyor bencede kızlar daha çabuk bgelisiyor

Doğum boyu ilk 1 sene gelişiminin tabiki için önemli. Sonrasında hiçbir çocuğa doktor doğduğundaki boyu kaçtı demez. Sonrası biraz anne baba ve aile genetiği

Ben kısa sayılırım ki Türkiye ortalamasına göre ortalama. Babası uzun sayılır amcası ve bir halası uzun. Boy geni de kolay kolay anneden geçmez babadan geçer. Anne karnından itibaren 1 yaşına kadar uzun görünüyordu sonra yavaşladı. Kilo zaten tamamen durdu

Kolay kolay geçmez demişsiniz ama sonuçta sizin çocuğunuz sizede çekebilir. Ayrıca sağlıklı ve sadece 2 yaşında. Bu kadar erkenden boyuna takmanıza gerek yok bence

-Reklam-
+2 oy
önce (1,326 puan) tarafından

Benimki 53 cm doğdu. En fazla zaten 54-55 oluyor sanırım. Ama değişebilir bu. Sonradan yavaşlayabilir, hızlanabilir 

Ben de en fazla 55 diye biliyorum. Şimdi uzama hızı düşük olunca geriledi gibi bişi oldu. O yüzden acaba diyorum doğumda mı yanlış ölçüldü bi yandan da hamilelik kontrollerimde hep bacak boyu uzun deniliyordu kafam karıştı bir ara doğum boyunu birine söylediğimde baya şaşırmıştı. Emin misin demişti 

önce (1,326 puan) tarafından

Değişir canım merak etme

+1

Teşekkürler yorum için

+1 oy
önce (6,439 puan) tarafından

arkadaşımın oğlunu 40 cm ölçtüler doğumda, 38-39 haftalıktı düşün erken de değil. 1 aylıkken de 52-53 cm dediler😅 1 aylık kontrolde başka yerde de ölçtürdü meğerse doğumda yanlış ölçmüşler 

40 mı? 🙄 Ölçen bu işte bi anormallik var dememiş mi 😁 

önce (6,439 puan) tarafından

dememişler vallahi😅

+1 oy
önce (4,991 puan) tarafından

Bu boy  konusu şaşırtabilir. Örnek vereyim eşim  3 erkek kardeş. Abisi 56 mi 57 mi bayağı uzun dogmuş ama şuan en kısa erkek çocuğu o. Sanırım 1.80 bile yok. Eşim normal dogmuş belki 52 53 cm ama boyu 1.88 olmuş yani bayağı uzun. Eşimin erkek kardeşi ise o da uzun ama eşim kadar değil. Benim iki kızım da 53 cm doğdular. Suan büyüğü 4 yaşında boyunu tam bilmiyorum ama iki yaşında iken 90 cm di. 

1.80 bile mi 😁 o boy zaten uzun ama 1.78-79 da orta boylu sayılmaz hani

önce (4,991 puan) tarafından

Erkek için uzun değil ki 1.80. Kayinbabam 1.76 kısa duruyor yani. 

+1 oy
önce (282 puan) tarafından

Buyuk kızım 53 cm dogdu suan 5 yasında hep boyu uzun gitti ama dogdugunda yanlıs olcmus olabılırler, kucuk kızımı 46 cm olctuler mesela 3 gun sonra ebe 50 cm dedi :D

Bence hep fazla ölçüyorlar Boyu da kiloyu da.aylık kontrollerde bana hep öyle geliyordu .

Ebe de fazla ölçmüş olabilir. 

önce (282 puan) tarafından

Benım kızımı hem ebe hemde özel doktoru kontrol edıyordu, ebe hiç yanlıs olcmedı ama hastane ya ayakkabıyla tartıyodu ya montuyla tartıyodu, cocuk bikere obez cıktı bunların yuzunden endokrıne sevk ettıler bizi

Endokrine mi cidden mi 😅

+1 oy
önce (43 puan) tarafından

İlk kızım 57 cm doğdu hala uzun ikinci kızım 55 doğdu hala uzun gidiyor 4 aylık genetiktir boy ya 

Anladım teşekkürler 

+1 oy
önce (1,434 puan) tarafından

Bizim de yanlış olculmus. 3 gunluk kontrolunde doktor kendı olctu. Sordu bize de kactı diye soyledik. Hayır yanlış. Olcmusler dedi.

Hımm. Olabılır. Yanlış ölçüyorlar. Bıraz yüzeysel bakıyorlar

+1 oy
önce (4,089 puan) tarafından

Doğumdaki boy ve kilo tabiki önemlidir, baz alarak karşılaştırma yapılır. Doğumda küçük olmasına rağmen, uzun boylu, doğumda uzun boylu olmasına rağmen ileride orta boylu olabilir. 

Haklısın 🫤

+1 oy
önce (153 puan) tarafından

Yeğenim 57 cm doğdu, ama annesi babası kısa boylular. Şimdi 12 yaşında boyu yaşıtları ile aynı. Kızım da 54 cm doğdu 16 aylık şuan persantilin  üst sınırında ilerliyor eşimde bende uzun boyluyuz. 

Hımm yeğeniniz belki ergenlik döneminde boy farkını tekrar çıkarır

+1 oy
önce (5,768 puan) tarafından

Canım benim 

2 yaş çocukların kilo alımı boy uzaması yavaslayabilir 

Bu çok normal çünkü, istahlari kapanıyor, yok denecek kadar kapaniyor yeme istegi azalıyor 

3 yaşına geldiği zaman duzelir emin ol 

Insallah düzelir. Sanırım bi 16 aydan beri 10 kilo ve hala öyle 

önce (5,768 puan) tarafından

Benim küçük kızımda 26 aylık olacak hala 11.500 kilo boyu da aynı ne aliyor ne veriyor 

Düzelir merak etme 

Kilo alımı yavaşlayan dönemdeler

Keşke benimki de 11.500 olsa ınsallah düzelir 

+1 oy
önce (1,950 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

hareketlenince kilo almıyorlar 

Boyunu yanlış ölçme ihtimali de var  tabii

+1 oy
önce (7,601 puan) tarafından

İki yaş kontrolüne götürmedin mi

Götürdüm de çok güvenmiyorum onlar daha uzun yazıyor. Standart ayakkabıdan 2 cm çıkarıyorlar çocuk ayaklarını duvara dik hizaladı mı başı dik mi bakmıyorlar ben evde ölüyorum mezura ile daha az çıkıyor.

+1 oy
önce (6,409 puan) tarafından

54 cm doğdu. Genel olarak üst persentilde hep. 1 yaşından sonra kiloyu boyu pek ölçmedik. Takılmayın bence siz de gelişimi iyiyse 

Kilosuna takılıyorum aslında boyu sınırda değil en azından ama yavaş ilerlemesi acaba ileride kısa olur mu diye düşündürmedi değil. 

+1 oy
önce (1,919 puan) tarafından

Kardeşim 3 sınıfa kadar çok kısa idi. Ailecek uzunuz bu arada. Abim 1.85 ben 1.70 annem de 1 65 flan vardr. Üçüncü sınıfta birden boyu uzadı. Şuan 17 yaşında 1.87 flan rahat var. Boy genetiktir.

Valla yorumlara bakınca bu boyun bir standardı yok gibi. Herkes nasıl görünüyorsa beklenmedik zamanda değişim gösterebiliyormuş 🫤

+1 oy
önce (7,231 puan) tarafından

Kardeşimin eltisinin iki oğluda 55 cm doğdu babası 190 annesi 180 olunca uzun doğdular 

Şimdi nasıllar kaç yaşlarındalar

önce (7,231 puan) tarafından

Biri üç yaşına girecek biri 15 aylık uzunlar yinede yaşıtlarına göre büyünce onlar da babaları gibi olacak genetik kardeşim 160 eşide 187  onların çocuklarıda  uzun standart üstü benim yiğenlerim de 53 cm 52 cm falan doğdular

+1 oy
önce (1,897 puan) tarafından

Benim ilk oglumda 58 cm dogdu. Biz anne baba olarak asiri uzun boylu degiliz. Oglum su an da 13 yasinda. Yasitlariyla ayni boyda. Extra uzun degil

Maşallah 58 de kolay kolay kayda alınmıyor doğarken yanlış ölçümüş olabilirler mi? Ben Max 55 sanıyordum

Ben almanyadayim cnm. Yanlis olculmedi. Kilosu da fazlaydi:)

Neden Almanya'da hata yapmıyorlar mı hiç

* nurr001 

Yanlis ölcseler de sence maximum kac cm oynar? En fazla 1-2 cm. Almanya diye belirtmemim sebebi yukarda yorum yapan arkadas kolay kolay kayda almiyor demis ya o yuzden yazdim. Belki turkiyede kayitlarda yoktur 58cm ama burada var yani.

+1 oy
önce (5,485 puan) tarafından

Benim 2 no 52 cm doğdu. Bak 52ye bile oo uzun olacak galiba dedik😁 Şu an 1 yaşında ortalamadan bi tık kısa. Ama demir eksikliği çıktı onu daha düzeltmedik. Bakalım düzelsin bi etki edecek mi. Umut dünyası:)) Ben de 2 yaşa doğru genetiğe oturuyor diye biliyorum. Yani uzun doğdu uzun olacak kısa doğdu kısa kalacak diye bişey yokmuş.

Bizimkinde de var demir eksikliği

+1 oy
önce (477 puan) tarafından

Boy genetikle alakalı.  kaç cm doğduğu önemli değil önemli olan düzenli şekilde artış oluyor mu? Yerinde saymamasi gerekiyor. Diğer yorumlarda yazılanlar gibi erkekler biraz geç uzuyor ve bir anda oluyor bu genelde. Abilerim hep uzun küçük erkek kardeşime hep kısa olacak dedik cunku normal yaşıtlarından hep kısaydı ama şimdi o da en az abilerim kadar uzun oldu. Mesela kız kardeşim de hep uzun gitti bizi geçecek derdik en kisamiz o oldu. Boy işini bilemiyorsun anlayacağın. 

Evet bilemiyorsun çok değişikmiş. Bi öngörüsü yok. Sadece genetik faktörü var o kadar 😁

+1 oy
önce (72 puan) tarafından

Benim oğlum 56 cm 4 kg doğdu. 

Ve hep boy olarak sınırın üstündeydi. Şimdi 2. Sınıf  uzun boylu ve yapılı 

Tamamen genetik olduğunu düşünüyorum benim oğlum.

Çünkü babam 1.90 boyunda 

Kocam da 1.85 ben 1.70 

Yani öyle büyüdükçe daha çok belli olur 

Evet uzunmuşsunuz. Hayırlısı olsun

+1 oy
önce (8,360 puan) tarafından

Boyu doğum ölçümleri değil genleri belirler yanlış düşünüyorsun 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 722 göst.
4 Ağustos 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde kubraugur (2,528 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 117 göst.
0 oy
1 cevap 149 göst.
+3 oy
14 cevap 646 göst.
6 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Tirrek_12 (547 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,479,537 soru

24,212,002 cevap

338,185 kullanıcı

...