0 oy
106 göst.
Diğer kategorisinde (2,628 puan) tarafından

Kızlar günaydınlar öncelikle 

Şimdi oğlum birinci sınıf; yazısı maşallah çok iyi güzel yazıyor gördüğünü öğrendiğini. Ama okumaya gelince mesela e harfini biliyor n harfini de biliyor okuyor ama orda diyelim ene yazıyor ya onu diyemiyor duraksıyor bir başka şeyler diyor ya çok sonradan söylüyor ya da hiç diyemiyor a ile olan kelimeleri direk güzel akıcı okuyor fakat bunu böyle okuyunca sanki hiç yapamıyacakmış gibi kafama takıyorum. Babasına dedim daha 1 ay oldu çocuğa baskı yapma zamanla oturtur diyor da ben kafaya aşırı taktım. Normali nedir bunun ya 

4 Cevaplar

0 oy
(474 puan) tarafından

Benim oğlum da 1. Sınıf çok güzel yazıyor harfleri biliyor ama birleştirme yapamıyor öğretmeni hafta sonu bol bol okutma yaptır dedi mesela n harfini n diye öğretme yanına bişeyler ekle dedi ne na gibi alışır dedi benim eşim de 1 ayda mı öğrenecek dedi haklılar da en başta yazmayı da bilmiyorlardı şimdi yazdıklarına göre okuarlar da Allah'ın izniyle 🥰 

-Reklam-
0 oy
(23,702 puan) tarafından

Zamanla öğrenir evet ama sizin hizlandirmaniz yardımcı olmanız gerek. Oyunlarla tekrar ede ede hizlandirir. İlk iki harf grubunu öğrendikten sonra zaten gerisi çorap söküğü gibi gelecek. Tombala gibi harfleri heceleri kelimeleri rakamları küçük kagitlara yazıp bı torbanın ya da kutunun. İçinden çekerek okuyun ailecek. Heceleri kelimeleri yazdırın mesela yine bu oyunla. Hem yazsın bazen hem okusun. 

0 oy
(2,600 puan) tarafından

Bizde aynı durumdayız birleştirme çok zor ne na en onları birleştiriyor ama, ene ana anne bunları çok zor okuyor 

Birde bişey sorucam ya bizim öğretmen haftasonuna çok fazla ödev veriyor 30 sayfadan fazla sizinkilerde öylemi zorla yapıyoruz 

(3,540 puan) tarafından

Bizdede ödev durumu ayni canim cok cok fazla verir bide hafta içide cok veriyor odev ama iyikide veriyor oglum ilk 2 hafta ağlıyordu parmaklarım ağrıyor diye sonra 4 sayfa yazsada elim ağrıyor demiyor zamanla oturacak üstüne düşersek bıkmadan yılmadan

(2,600 puan) tarafından

5,10 sayfa olsa anlarımda ay 30 sayfa ne hepside harf sözcük tatilde bile akşama kadar uğraşıyoruz okumada var birde 🫤

0 oy
(3,540 puan) tarafından

Kesinlikle üstüne düs canim yoksa böyle devam eder öğretmenler bile bizim gibi çıt kırıldım davranmıyor biraz acımasız olacaz ödevler konusunda ders konusunda sabırla üstüne düs 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 132 göst.
17 Haziran 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde At Work (7,188 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 97 göst.
29 Mart 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Yarin (116 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 211 göst.
26 Mart 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Mervem (67 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 165 göst.

Kategoriler

1,480,340 soru

24,223,302 cevap

338,780 kullanıcı