0 oy
172 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (64 puan) tarafından

Arkadaslar oglum  4 bucuk yasinda, bugun doktora göturduk,4 yas kontroll tekrari icin. Doktor mesela bana bitane cocuk/insan resmi ciz dedi,yuvarlak veya cizgi cizior. Mesela doktor basi cizior,gözler nerde,burunu nerere cizelim dogry söyluor ama yanlis cizior, yanlis yere ciziyor,ve yerinde rahat durmuyor biraz az konsantre oluor. Iste doktor dedi 5 yas kontrolunde  bunlari yapmasini ,yada cizdigim mesela kare cizdim aynisini kopya gibi yapabilmesini istiyorum 

Yoksa daha uzman doktora göstermemiz lazim dedi,yani acaba psikolojik mi yoksa yasina göre gec gelisimi die.

Sizce Arkadaslar, böyle durum yasayan varmi?nasil ögretebilirim?

6 Cevaplar

0 oy
(9,080 puan) tarafından

vocuk zaten kendi kendine ogreniyor ekstra bir cabaya gerek yokki. bilmiyorum nezaman ogrendigini kizimin ama anasinifina baslayinca ciziyordu zaten. yani kendi kendine zamanla ilerletir panik yapmana gerek yokki ver eline kagit kalem oynasin cizsin karalasin

-Reklam-
0 oy
tarafından

Daha önce hiç insan çizimi yaptırmış mıydın mesela ben oğluma örnek vererek cizdirdim daha doğrusu öğrettim bı sure öyle deneme yapıyordu baktım cizebilmis cin Ali şeklinde daha önce hiç yapmadiysaniz yanlış yerlere çizmesi normal gibi geldi bana alıştırma yaparsanız aşar diye düşünüyorum 

(64 puan) tarafından

Canim ben mesela bu bi cocuk resmi ciziyorum diyorum sende bu bebegi ciz. Aynisini cizmiyor,karaliyor veya baska seyelr ciziyor. Bana biraz örnek verebilirmisin,nasil ögretebilirim canim 

0 oy
(3,675 puan) tarafından

Benim kızım oğlunuzdan küçük ama kötü bile çizse, doğru yere çiziyor. Bunu da benden gördü. Sürekli olarak beraber kağıda çizim yaptık. Onun elini tutup çizdiriyorum mesela. Böyle böyle öğrendi. Sizinde egzersiz yapmanız lazım. İlgisini arttırmak için de kuru boya değil de, pastel boya deneyebilirsiniz ya da parmak boyalar. İlgisini sabit tutarsanız bir şeyleri öğrenmesi daha kolay olur. 

(64 puan) tarafından

Tamam canim cok tesekkur ederim

0 oy
(5,073 puan) tarafından

image

bu tarz şablonlar al, sabırla çizmeyi denesin. 

sonra kuş, kedi, köpek, insan gibi resimleri kopya kağıdı kullanarak çizmeyi gösterirsin ama önce bu tarz şeylere odaklansın 

(1,590 puan) tarafından

Bu çok guzelmissss dur bende bakam

(5,073 puan) tarafından

image

en olmadı böyle bir masa alabilirsin, pahalı gelirse evde buna benzer bir şeyi sen oluşturabilirsim güçlğ bir el feneri vs 

ya da cam yüzeyiyle kopyalama

bir çerçeve olabilir, camın altına çizmesini istediğin şeklin çıktısını koyarsın, üstten tahta kalemiyle camın üstüne onu çizer

(5,073 puan) tarafından

benim yeğenim, özel bir çocuk pek kalem tutm işini beceremiyor. özel eğitim öğretmeni bu tarz çalışmalar yaptırıyor parmak kasları için 

0 oy
(14,929 puan) tarafından

Bu doktorlar bazen çok abartiyorlar ya. Benim.esimin yeğenleri anaokuluna gidene kadar kalem tutmasını bilmezdi bırak surat çizmesini. 

Evde elinden tutup çizmesi için yardımcı olun canım öyle öyle alışır 

(64 puan) tarafından

Tamam canim cok tesekkur ederim ,yani motor becerisi bazi yerlerde gecse sorun deil dimi yani duellen seyler

0 oy
(1,518 puan) tarafından

Bazen doktorlarında işi ticarete doktuklerini düşünüyorum. 4.5yasinda bı çocuk. Biraz fazlamı abartiliyor ya. Rahat bıraksak su çocukları.. bizler sanki 4 yaşında cimadam ciziyorduk

(4,491 puan) tarafından

Ilkokul 1 e başlayana kadar elimize kalem vermediler. Sokaklar da oyun oynardık anca. Kesinlikle sacmaliyorlar. 

(1,518 puan) tarafından

Ay evet ya. Yeni nesil çocuklarda üzülüyorum. Yaptıkları her harekette anneler çocuklarında sorun aramaya başlar oldu. Çocukları bunaltiyoruz sanki ya

(64 puan) tarafından

Aynen öyle canim walla ama iste anne yuregi herviseyi kafama takiyorum. 

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 88 göst.
29 Mart 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Yarin (115 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 110 göst.
17 Haziran 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde At Work (7,030 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 150 göst.
+2 oy
8 cevap 310 göst.

Kategoriler

1,473,144 soru

24,120,825 cevap

333,460 kullanıcı

...