Hanımlar merhaba 10 yaşında erkek çocuğu var ve çocuğu bıldım bileli büyük abdestını altına kaçırıyor günde bır kaç kez yaptğı da oluyormuş takıp ettiğim kadarıyla tuvalete gitmiyor tutuyor dolu dolu a kaçırmıyor doktora Gidilmiş takıp edım demiş ama 10 yaşında çocuk ne kadar takip edilebilir okulda dışarda her zaman anne babasın yanında değil annesıde bu durumda bıkmış bunalmış ne yapacağını bilmiyor nasıl ve ne yapıcak önerebileceğiniz tavsiyelerinız neler yanlIz bunun ıcın ilaç kullanmak istemiyor
10 yaşında sıpaya bak sen , birilerine ceza veriyor olabilir mi acaba , pedagoga götürün çocuğu bunun altında psikolojik sorunlar olabilir normal bir durum değil
Tamamdır ama öncesı gitmeden anne babanın hapavagı birşey varmı bırde hep yapıyormus bezden çıktı çıkalı vaktındr tuvalet eğitiminde verilmıs
Yanlış zamanda tuvalet eğitimi baslanirsa uzun vadede kabızlık ve tuvalet tutma olabiliyor ama 10 yasinda bir cocuk artik çocuk degil yeğenim vat 10 yasinda koca delikanlı. Çevresinden de mi utanmıyor çekinmiyor kesinlikle pedagog desteği gerekiyor bence bilinçli yapiyor
Tuvalet eğitimi verilmiş hem küçük he büyük 3 4 yaslarında ama hıc bırakmamış pazartesi gıdılcek artık Doktora
Doktora gidin ılac verıyor gece uykusu ağır çocuklarda oluyor genelde bu sorun ılac sayesınde çocuk çişini tutabılıyor ,bır kaç güne halloluyor kardesımde vardı aynı sorun ılk okula başlayınca doktor 7 yas cıvarı doktora götürdüler ,bır ılac verdı urolojı doktoruydu sanırım çocuk doktoruda olabılır 2-3 gün ıcınde anında çözüm buldu sonrada bırakıyorsun zaten ılacı annemde daha önceden nıye gıtmedık yıllarca boşuna cekmısız dedı o korkuyordu annem çocuğa ılac verneye bıraz o yüzden erteledıler ama sonrada erteledıklerı ıcın pısman oldular keşke daha önce doktora gıtseydık dedıler bu arada doktor ılacın herhangi bır yan etkısı olmaz dedı ılersı ıcın annem kısırlık vs yapar dıye başta korktu ama öyle bır etkılerı olan ılac degılmıs
Bu arada psıkolojık bır durum degıldır uykusu ağırdır çocuğun ve mesanesı hızlı çalışıyordur mesanesını gece ılac sayenınde daha yavaş çalışması saglanıyor tamamen bırcok çocukda olabılen bır durum psıkolojık olsa hıc ıslatmayan çocuk bırden gece ıslatmalarına başlaması gerekir bırden ama benım anladığım kadarıyla çocuk hep kacırıyormus o yüzden çocuk doktoruna gıdın belkı kendı yazar belkı ürolojıye yonlendırır canım ılacı tedavısı var kısacası mesaneyı gecelerı bıraz yavaşlatıyorlar ılac sayesınde
Gece birsey yok gündüz çiş değil bırde o büyük sıkıntı orda doktora gıdıldı doktor eve geldı valla bedd bilmiyorum artık gidilsin doktora
Anladım canım uyku sersemı gece çişi sandım tamamen yanlış okumuşum,bu durumu ılk defa duyuyorum ınan büyük abdestı gündüz vakti kacıran o kadar büyük çocuk hanı kırk yılın başı hasta olur neysede durduk yere sureklı ılk defa duydum Allah yardımcısı olsun aılenın çok zor bır durum acaba bır bagırsak hastalığı falan mı var kı bılemedım araştırılması lazım
Ben böyle düşünmemiştim işte artık başka çare yok valla bilemiyorum bilemedim bilmiyorum gayri 10 yasında gitsinler doktora benden bu kadar
1,486,847 soru
24,307,384 cevap
344,528 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın