0 oy
458 göst.
Diğer kategorisinde (59 puan) tarafından

Herkese günaydın 2 gündür kafamı kurcalayan birşey var bebeğim olacak ve eşim her zaman isimi sen koy derdi bende hep ondan da öneri beklerdim 4 senedir evliyiz.

Eşimin ailesiyle benimle alakası olmayan bir tartışma çıktı ve babasi bizi istemedi  konuşmuyoruz yani suçlu beni görüyorlar sebepsiz benimle konuşmuyorlar babası bize çok zulmetti uzun uzun anlatmayacam eşim dün

isim o önerisiyle  karşıma geldi babasının ismini koymak istiyormuş ona tepki göstermedim ama kötü oldum. Dün akşam sonuçta istemiyorum söyliyim dedim tepki gösterdi sizce kararımın arkasında durmalımıyım 

15 Cevaplar

+6 oy
(6,683 puan) tarafından

Aranız bal kaymak olsa bile hiçbir bebeğe bilinen bir yaşanmışlığın adı koyulmamalı. Her kim uydurduysa en gıcık olduğum, asla anlam veremediğim işlerden biri. İnsan niye el kadar bebeğine koca babasının adını verir. Adını çok yaşatmak istiyorsa gitsin hayrat yaptırsın babasının adına. Bu kadar.

(320 puan) tarafından

Çok ++++++++ çok anlamsız çok saçma buluyorum 

-Reklam-
+2 oy
(5,643 puan) tarafından

Hem sen koy deyip hem kendi koyması tuhaf. Yine ortak bir kararla başka birsim koyalım die konuşman lazım . Ama inatlaşma yoksa büyük kaos oluyor bu isim . Güzel bir dille anlat

(59 puan) tarafından

Sinirli anımda dahi sakin konuşan bir insanım dün güzel bir dille anlattım tepkisi farklı oldu yani haklısın demesini bekliyordum 

+1 oy
(29,239 puan) tarafından

Ben şahsen istemem kaynana kayınpeder olsun sorun yaşadığım insanlar özellikle kaynana çocuğuma neden adlarını vereyim ki söylemek bile gelmez içimden hemde insan içine sinmeyen ismi de söyleyemiyor içime sinmesi lazım koyacağım ismin 

(59 puan) tarafından

Eğer koysada ben o isimle seslenemem zaten

0 oy
(7,360 puan) tarafından

Eşinin bu konudaki tutumu yanlış sırf babası küs diye bebeğe isimli konurmuş kavganın sebebi sen değilsen nasıl senin üzerine kalıyor ve eşin buna müsade ediyor orasınıda anlamadım tabikide diret koyma  

(59 puan) tarafından

Olay sadece eşim ve babasıni ilgilendiren bir konu aile minasindan ayrılma kararı aldı aniden ve herşeyi ben planlamisim oğlunu goturmusum gibi oldu

0 oy
(6,117 puan) tarafından

Küs ol veya olma ben bu tarz seylere karsiyim. Herkes kendi adiyla yasasin. Iki oglum var. Ne esimin ailesi ne benim ailem cocuklara babalarimizin adlarini onermedi bile hatta ilk oglumda girgiri oldu kaynanam direk istemedigini soyledi. Ilk oglumu ben kendim sectim. Ikinci oglumu da buyuk oglum koydu. Esinin tavri ve tutumu yanlis bana gore.

(59 puan) tarafından

Evet bende karşıyım çocuğuna isim düşünmüştüm hayaller vs kurmuştum onu soyleyimce bir şaşırdım çünkü babası en zor gününde etmediğini bırakmamıştı 

0 oy
(11,390 puan) tarafından

Durmalisin tabiki başka bir isimle karşına gelse neyse o çocuğun ismini söylerken bile kendi içinden gelmeyerek olacak bide kendi çocuğun yani ileride pişman olacaksın 

(59 puan) tarafından

Eşim o ismi koyarsa kendisi de pişman olacak ama farkında değil 

0 oy
(54,360 puan) tarafından

anne babaya isim koymakla saygili olunmaz koyma

(59 puan) tarafından

Haklısınız 

0 oy
(8,952 puan) tarafından

Yani bir buçuk yıl önce kayinpederim vefat etti melek gibi adamdı eşim ismini koymak istedi oğluma ona rağmen koymadım hayır herkesin ismi kendine özel dedim istemedim asla da koymam kaynanana kayınpeder ismi koymak bana çok saçma geliyor. Ölmüş olmasına rağmen koymamışım yaşasayfı bahsi bile gecemezdi...

Tabi ki koyma müsade etme ne münasebet 

(59 puan) tarafından

Gerçekten her isim kendine özel ve isimlerin çocukları yansıttığını düşünüyorum 

0 oy
(4,790 puan) tarafından

Kesinlikle durmalısınız zaten anne baba isimlerini takanlarinida allnlamoyorum

(59 puan) tarafından

Bende anlamıyorum başka isim yok gibi

0 oy
(8,384 puan) tarafından

Asla ne  münasebet kendine saygın varsa koydurmazsin . Allah akıl fikir versin bu erkeklere ya ne zıkkım varda büyüklerin isimlerini koyma derdine giriyorlar acaba 

(59 puan) tarafından

Bende anlamadım başka isim varken neden büyüklerin ismi

0 oy
(7,102 puan) tarafından

Babasıyla arayı iyi tutmak için adını koyarak yalakalık yapacak aklınca 

(59 puan) tarafından

Babasına yalakalık yapacak bir durum yok normalde ailesine düşkün bir insan ama babası sorunlu 

0 oy
(1,342 puan) tarafından

Ben babamı kaybettikten sonra gebe kaldım eğer oğlum olsaydı adını koymayı istiyordum başlarda sonradan kararsız kaldım babamın adıyla seslenmek tuhaf geldi zaten bebeğimde kızmış , diğer yandan eğer eşimin babası ölmüş olsaydı onu koyar mıydım diye de düşündüm heralde istemezdim ki eşimde biley demese de sıcak bakmıyor gibiydi. Herkes kendi adıyla yaşasın, herkesin hikayesi farklı 

0 oy
(32,183 puan) tarafından

Aile büyüklerinin isminin bebeğe koyulması her zaman saçma gelmiştir kesinlikle kabul etme o kadar ay sen çekiyorsun ağrısıydı kasılmasıydı bir de onun ismini mi taşıyacak çocuk zorluğunu çeken sensin her türlü 

(59 puan) tarafından
+1

Evet haklısınız 

0 oy
(1,969 puan) tarafından

Benim de en gıcık olduğum konulardan biri saçma buluyorum yani ben eşimle o yüzden ilk başta anlaştım ne senin tarafından ne kendi tarafımdan kimsenin ismini koymak istemiyorum diye sonuçta bu çocuk ömür boyu bu isimle yaşayacak içime sinmesi lazım kızımda eşimle ikimiz seçtik şimdi oğluma hamileyim çevre bana da baskı yapıyor işte kayinbabanin ismini koy yok kendi babanın ismini yok hepsine de karışmayın dedim geçtim yine eşimle bi karar verdik sen de nasıl istiyorsan bence öyle yap koymak zorunda değilsin 

(59 puan) tarafından

Haklısınız kararında duracağım 

0 oy
(2,913 puan) tarafından

Asla koyma bende o hatayı yapacaktım kaynım 5 yıldır evliyim iyidir eder gider gelir zararını görmedim diğer yüzünü göstermedi çok severdim oğluma benm adımı köy dedi eşim hep ısrar etti tartıştık hatta ama yinede koymadım gel gid bir kac ay önce bana hakaret etti anesinden dolayı ve şuan diyorum iyiki onun adını koymadım yoksa ne yapardım 

Sana diyeceğim asla koyma zmnla çok pişman olursun zatn iyi insanlar değil esin ne diye bunu sana teklif ettiki asla koyma pişman olacaksın ama yinede sen bilirisn

(59 puan) tarafından

Bende pişman olurum zaten hatta söylediğinden beri hiç moralim yok yani adam bize etmediğini bırakmadı neden çocuğuma adını koyayım 

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 1,067 göst.
7 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde 38 (254 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 366 göst.
17 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde Selimbebek (943 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 780 göst.
27 Ağustos 2020 Aile & Aşk kategorisinde Aaaaaaaaaaaaaaaaaakk (49 puan) tarafından soruldu
+1 oy
19 cevap 459 göst.
26 Eylül 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde casperiye11 (1,320 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,482,129 soru

24,246,665 cevap

340,505 kullanıcı

...