0 oy
167 göst.
önce Diğer kategorisinde (89 puan) tarafından

Arkadaşlar bir yakınım var boşandılar 2 sene falan oldu evliyken beraber e ve araba almışlardı adam kumar oynadığı için arabayı boşanmadan önce satıp parayı bitirmişti. Boşandılar ve bir süre ev kirada diye adam kadını kandırmış kira parası alıyorlardı bir kısmını kadına veriyordu ama evi satmış kadının haberi yok ve evi almada çok emeği var 

iki çocukları var her bir çocuk için 2000 tl para veriyor başka hiç bir desteği yok adamın çocuklar büyük biri lisede biri 8. Sınıfta 

Sizce avukata başvurmalı mı avukat en az 70.000 liralık masraf çıkarmış bunu ödeyecek durumu yok 

Bu arada evlendiği adam da dayısının oğlu oluyor ve adamda para olmazsa babasından para alınacakmış kadının annesi de buna çok tepki vermiş yani bu duruma karşılar

Adam 150 bin vereyim sussun demiş yoksa elinden geleni arkana koyma demiş

Kadın ne yapsa bilmiyor ev çok etmez 1 milyon falan eder yardımcı olur musunuz lütfen ikilemde kaldık bizde

3 Cevaplar

0 oy
önce (1,000 puan) tarafından

Bir arkadaşım aldı ev onun ustuneydi zaten parasını almadan vermedi evi

önce (89 puan) tarafından

Ev kadının üstüne değil de evi satalı bir sene olmuş kadının haberi olmadan kadına da ev kira da diye kandırmış

-Reklam-
0 oy
önce (6,031 puan) tarafından

Takip ettigim bir avukat var. Her aksam soru cevap oluyo. Boyle sorular cok geliyo haberim yokken satmis veya devretmis diye. Itiraz etmesi icin en fazla 1 sene gecmis olmasi gerekiyomus. 2 sene olmus ve arkadasinda bi nevi o paradan almis. Adam ben ona verdim dese bilmiyodum desede hakim almissin der yuksek ihtimal. Artik dava acsada bisey alabilecegini pek dusunmuyorum anca nafaka arttirim davasi acabilir. Ben olsam 150yi alirdim.

Evi satalı bir sene oldu boşanalı iki sene adam hala kumar oynuyor elinde avucunda yok ama avukat biz kazanırız diyormuş bilemedim

Tamam ama bosanirken talep edicekti bunu. Bosanirken talep edip sattiysa o zaman mahkeme zaten odetir ama mahkemede ev satilip eslere pay edilecek karari yoksa o zaman zaten hak sahibi degil. Avukat anca arkadasinizin o evde hak sahibi oldugunu kanitlayacak, ozellikle parasal anlamda ki o zaman belki. Su durumda zaten bosanirken hakkindan vazgecerek bosanmis sayiliyo. Avukat tabiki kazaniriz der para kazanicak :)

Talep etti diye biliyorum ama evi satamadım falan diyip oyalamış sonra kiraya verdim diyip kandırıp evi satıp parayı kumarda yemiş

Eger talebi kabul gorup ev ikisi arasinda pay edilmesi gerekiyosa o zaman almadigi icin dava acip icra takibi yaptirabilir aksi durumda hic bisey yapamaz. Bosanmadaki karar onemli.

0 oy
önce (6,168 puan) tarafından

sonuna kadar şikayetçi olsun

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 539 göst.
6 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
14 cevap 578 göst.
+2 oy
24 cevap 704 göst.
4 Eylül 2025 Diğer kategorisinde NuReLLa -_- (27,248 puan) tarafından soruldu