0 oy
644 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (460 puan) tarafından

Bebeğim 3.5aylık  grip olmuş  bogazı burnu tıkanmış sürekli öksürüyor doktora götürün demeyin lütfen götürünce damar yolu açılmıyor ve benim oğlumu çok fazla canını yakıyorlar hemşire bileğini falan sıkmıştı gitmek istemiyorum yani evde yapabileceğim neler var ya bana yumuşak bir şey göğsünün üstüne ver eşarp gibi dediler işe yarıyor mu ya da başka bir şey lütfen yardımcı olur musunuz kalın mı giydirsem yazlık mı 

Tecrübeli anneler yardımcı olabilir mi🙏🫶

27 Cevaplar

+19 oy
önce (968 puan) tarafından

Çocuk 3.5 aylık. Çok küçük. Doktora götürün. Yenidoğan dan yeni çıkmış bir can. Derdini anlatamaz neyi olduğunu bilemezsiniz anlayamazsınız. İlerlerse daha kötü olabilir sonra pişman olabilirsiniz. Doktora götürün.

önce (460 puan) tarafından

Sağlık ocağına götürdüm bugün sabah yorumları okuduktan sonra hastaneye götürme dedi ilaç verdi ama evde yapabileceğim neler var sizce hemen iyileşsin diye

-Reklam-
+6 oy
önce (6,279 puan) tarafından

Her gün burnunu açmalısın. Hasta olsa da olmasa da. Bu birincisi.

Doktora götürmelisin daha çok küçük, kendi yöntemlerinle evde iyileştirebileceğin bir yaşta değil. Allah esirgesin ilerler ciğere iner. 

Her hastalıkta damar yolu açılacak değil, her gittiğinde aynı hemşire damar yolu açacak da değil. Bebeğin senin kadar acı duymuyor, yanında böyle kaygılanırsan iğneden değil senin kaygından daha çok korkar çocuk. 

Sağlık ocağına götürdüm hastaneye götürmene gerek yok dedi ya burnu tıkanmamış 

Ama boğazı tıkanmış 

+4 oy
önce (4,037 puan) tarafından

Normal aile doktoruna neden götürmüyorsunuz? Her hastalıkta damar yolu açılmaz ki. Siz evde durdukça bronkolit olma riski çok fazla. Henüz daha ufak. Doktora gitmelisiniz. 

önce (933 puan) tarafından
+1

bide acilsin yani damar yolu ne olmus yani. cokda buyuk sorunmu tedavi ediliyor demekki ihtiyaci varmiski acilmis. kimse zevk icin damar yolu acmazki. dur su bebege biraz eziyet edeyim canim sikintisi belki gecer diye hicbir dr saglik calisani dusunmez . bebek bik vik aglamasi cekene kadar muayene edip yollar yani ihtiyaci yoksa eziyet etmek icin acmaz damar yolu. kan zaten alinacak milynlarca kez asida olacak. buraya yaziyorumda post sahibine yaziyorum yani bunlari:)

önce (4,037 puan) tarafından
+1

Ahah, kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla 😅Doğru ama, gerekli görülünce yapılacak bir şey yok. 

Ben bir hafta boyunca hastanede kaldım hiçbir şekilde açılmıyorlar ya açılmıyor kolu bile ayağı sürekli bir yerine yine sokup çıkartıyolar ya oyuncak gibi evet zevkler için yapmayı biliyorlar ama karşındaki bir bebek olduklarını unutuyorlar

+4 oy
önce (4,250 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Ne alaka be ne damar yolu hemen serumu veriyorlar baktıran ciğerlerine inerse ne olcak ona göre surup verirler 

+1

kan degerleri icindir muhtemelen. sonucta zevki sefa icin degil tedavi olacak diye bebek de pist sahibide her anne de cekmek zorunda bu durumu. 

Damar yolu açılmıyor sürekli ayağına koluna iğne koyup çıkartıyolar ya açılmıyor hiçbir şekilde bir hafta boyunca bir de ateşi çıkıyor

+4 oy
önce (860 puan) tarafından

Serum fizyolojikle burnunu açıp rahatlatman gerekir gerekir cnm , zeytinyağı dediğin şey göğsüne sür rahatlar derler .

Ama bence götür cnm ya ilaç verirler belki 

Bnm çocuğum da öyleydi birturlu damar yolunu bulamislardi mahvolmustu kızım kaç kişi gelmişlerdi.igne olacağı cnm eczaneden Bebek iğnesi alın onunla yapsınlar aklında bulunsun cnm.

Rabbim şifa versin belki bilen vardır yorum yapar 

+4 oy
önce (584 puan) tarafından

Serum fizyolojikle bol bol burnunu temizle ve aktarda ak günlük satılıyor öksürüğe çok iyi geliyor kullanımına internetten bakın görürsünüz iki çocugumda hasta olumca kullandım ilaçsız geçti canım

+4 oy
önce (52 puan) tarafından

Bence Dr götürün siz onlar kadar bilmezsiniz tabi kide

+4 oy
önce (7,227 puan) tarafından

Bronsite cevirirse daha cok zorlanirsin bebeklerde elinin ustunden aliyorlar ve bebek hemsiresi rica et onlar alsin onlar daha iyi biliyor cocuklarda 

+4 oy

kamera dakasimisin . cahil cuheylan biri de degilsin aslinda sen. biye boyle dusunuyosun anlamadim. cocugu dovup sovmuyolar iskence etmiyorlarki tedavi ediyorlar. 

Canım ben bir hafta boyunca hastanede kaldım bebeğimin vücudu mosmordu açılmıyor bebeğin kolunu sıkıyorlar ayağını sıkıyorlar şikayet etmek istedim aslında eşim izin vermedi oradaki doktor bile hemşireler bu çocuğa ne yaptı dediler

olabilir yapabilirler cok normal. benim cocugumun ilk geceden sariligi 25 e firladi . kan uyusmazligi sariligi. bebek beslenememesinden degil sutum ilk gunden sizmaya baslamisti emiodu ilk geceden 25 olmus tupturuncuydu cocugun surati pirtakal gibiydi. . kan uyuşmazlığı sarılığı deniyor buna ben hamileyken bebekle benim kanım karışmış plasentalıyla kanlarımız karışmış bebek bir hafta hastanede kaldı ilk 4 saatte göbek kordonuna iki uçlu kat eter takıp 30 cc kan alıp 30 cc kan vermişler 4 saat içerisinde ölüm riski vardı bu süre içerisinde 4 saatte damla damla bütün ayakları delik deşik de beyin hücrelerine zarar verme engel kalma durumu vardı ben çocuğa bir hafta sonra aldım aldığımda her yerim mosmordu delik deşikti ayakları kolları parmakları vs ama çok sevindim çünkü çocuğumla uğraşmışlar tedavi etmeye çalışmışlar olabildiğince beyin hasarına engellemeye çalışmışlar çok şükür herhangi bir sorun kalmadı nörolojik problem de kalmadı ama demek ki çocukla uğraşmışlar yani

dort parmak kalinliginde kitap bigi test sonuclari aldik . cok aevindim surekli biseylerini olcmusler surekli biseylerine bakmislar en ufak riski bile goze almamis bakmislar. devlet hastanedini hic sevmem devlete yollamislardi cocugumu bakmaz umursamiazlar diye cok uzuluyotfum. omrumde hic devlet hastanesine gtmedim . 6 gun vocugum kaldi birton test yapmislar. altıncı günü taburcu olduktan sonra biz özeldeki kendi doktorumuza götürüp aynı bütün testleri tekrarlamak istedik doktor dedi ki hiç gerek yok Hatta  bi test varmış 150.000 TL yurtdışına gönderiliyormuş onu da tekrar ettirmek istedik doktor baktı Sonuçlara hiç gerek yok dedi devlet hastanesi bunu bile yapmış dedi yani düşün o kadar üzerine düşmüşler yani çok şaşırmıştım devlet hastanesinde bu kadar iyi hastanın bakıldığını düşünmüyordum açıkçası

+4 oy
önce (129 puan) tarafından

Bende önceden öyle düşünüyordum çünkü benim büyük kizimda damar yoları yok 3 yaşına giricek ve hala damar yolu yok yani yeni doğan bebek gibi damarları ama 6 aylık kızımın damar yolu var ve benim kızımda 3 aylık ken hastalandı ben götürdüm ve damar yolu açıldı bence goturmelisin öksürüyor diyorsun Allah korusun ciğerlerine   iner. 

Sağlık ocağına götürdüm ateşi çıkmadığı sürece hastaneye götürmen gerekmiyor dedi

önce (129 puan) tarafından

Öksuyor ya o yüzden canım buhar falan verirler 

+4 oy
önce (795 puan) tarafından

Acil doktora götürün. O tıkanıklık beslenmesine vs sıkıntı olur sıvı kaybı olur bnm beneğim doktor doktor gezdiğim halde o dönenler az daha geciksem ölecekti

ya bebeğim emiyor emmesine bir sorun yok sağlık Ocağı ateşi çıkmadığı sürece doktora götürmen gerekmiyor dedi

+4 oy
önce (1,223 puan) tarafından

Siz iyi misiniz gerçekten ne demek üç buçuk aylık grip olmuş bir bebeği damar yolu açacaklar bahanesiyle doktora götürmemek ya o çocuğu sağlığından mahrum bırakmaya hakkınız yok sizin

Bebeğimin vücudu mosmordu evet anlatamıyor olabilirim ama gerçekten görmeniz gerekiyordu oradaki doktorlar bile hemşireler bu çocuğa ne yaptı diye şoka uğradılar şikayet etseydiniz dediler

+4 oy
önce (284 puan) tarafından

Sağlık ocağına götür bari canım orda bogazina kulağına baksınlar göğüsunu dinlesinler ciğerlere inerse kötü olur 

Canım götürdüm 

Hastaneye götürmen gerekmiyor dedi

önce (284 puan) tarafından

İyi bakalım çok geçmiş olsun canım 

+3 oy
önce (5,356 puan) tarafından

Ben 6 aydan sonra çocuğumu doktara götürmeyi kestim

Ne aşı ne hastalık hiç götürmedim

Ama 3 aylık bebeğede şimdi tavsiye veremicem canım pek küçük herşey olmaz ona . 

Sağlık ocağına götürdüm bir tane ilaç verdiler dört gün kullan geçer dedi ateşi olmadığı sürece doktora götürmen gerekmiyor dedi

+3 oy
önce (1,689 puan) tarafından

Doktora götürmek zorundasın çünkü sen doktor değilsin canım. Çocuk zaatürre olursa ne yapacaksın?

+3 oy
önce (4,848 puan) tarafından

Zatürre ye çevirse ne yapacaksın o zaman, evde iyileşmesini mi bekleyeceksin?

+2 oy
önce (175 puan) tarafından

Biz tam 3.5 aylıkken 10 gün hastane yattık hergün delik deşik ettiler sürekli serum bide damarladı serumu kaldıramaDı hergün serum yeri değişirdi

Ama bronşit çevirmişti hergün buharlaşma ilaçlar 

Bence bi an önce götüren bronşit zar üreyen çevirmeden 

Eğer götürme seydikemer bu sefer hayatı riski olurdu 

Daha çok küçükler enfeksiyonu vucütları kaldırmıyor 

Ben artık dayanamaz annemi çağırırdım serum takılacağı zaman odadan çıkardım ağlayıiını görmeden

Ama o serumlaeı yemeseydi ağlaşyışlarına da hasret kalabilirdim oyüzden  bence götürün ilerlemeden

Çok üzüldüm adınıza ama Trabzon’daki doktorlar maalesef insanlıktan çıkmış bebeğim iki aylıkken vücudum mosmorlı ben de tövbe ettim bir daha gitmeyeceğim diye

önce (505 puan) tarafından

Bebegin damarları ince demekki doktorların ne suçu var 

önce (175 puan) tarafından

Ama küçücük onlar ki da damarları ne olsun koskocaman insanlarınkini bulamıyorlar bende aynı sizin gibi düşünürdüm 

Her seferinde normal hemşire yeni doğan hemşiresi sonra doktor hep farklı farklı birini istedim siz iş bilmiyorsunuz diye ama onlar napsın ki yok gibi bişey öyle yada böyle alınması yada serumun takılması gerekiyor 

Bence sizde götürün daha sonra pişman olmamak için 

Allah korusun ilerlerse bu sefer tıkanıklıktan solunum yetmezliğinden yoğun bakıma alırlar bu sefer hiç göremezsin 

Benim çocugum 10 gün oksijen aldı bronşit ten burunladı yara olmuştu artık kanıyordu 

+2 oy
önce (15,314 puan) tarafından

O hastalık ilerler sonra hastaneye götürür Dr lar müdahale edince yine onlar kötü olur. Senin bebeğin küçük hastaneye götürmek zorundasın. Sağlık ocağındaki hangi hemşire gerek yok dedi merak ettim kimse onun sorumluluğunu almaz. Serum suyu ile burun yıkama yap sürekli videoları var izle. Soğuk buhar ver nebülüzatör ile ve pat pat yap sırtına. Ve çocuk dr una götür ciğerini dinlet. Damar yolu bulunmuyor dediğin çocuk bronşit olursa elinden kayar gider Allah muhafaza o zaman serum için daha çok acı çekersiniz

+1 oy
önce (1,128 puan) tarafından

Eğer emziriyorsanız bol bol emzirebilirsiniz burnunu mutlaka sürekli temizleyin her akşam güzelce banyosunu yaptırın

Yani bir çocuğa ne kadar çok antibiyotik verirsen her hastalandığını zaten o antibiyotiği tekrar ister

Bebeğim 1 yaşında sadece 30 günlükken falan bir hastalandı Hastaneye gittiğimde Doktor Sen şaka mısın Bu çocuğu niye getirdin daha küçücük dedi ben buna ilaç vermem dedi Ben de burnu çok tıkalı ememiyor bağırıyor ağlıyor dedim anca öyle sadece burnunu temizledi yani burada öyle grip burnu dolu Burnu akıyor bu şekilde hastaneye gitsen zaten kapıdan içeri almazlar

önce (1,128 puan) tarafından

Benim kızımın ablaları olduğu için okuldan sürekli grip Getiriyorlar her ay grip olur Hiçbirinde de hastaneye götürmem Kendi kendine geçer

Bencede nenem hep çocukları hastaneye alıştırma falan verdi ya eskiden doktor bile yoktu yani küçücük ufacık şeyde gittim hastaneye çocuk orada enfeksiyon kaptı her anne bir değil herkes kendi evladini düşünür

+1 oy
önce (1,497 puan) tarafından

Kizim 4 aylikken  bronşit oldu 2 gun acile götürdük doktor bsy yapmadi sadece bir antibiyotik yazdi ama 3. Gün cigerleri tikandi sut bile ememiyordu bogazinda kaliyordu esimle hemen acile goturduk cocuk nefes alamiyordu mosmor olmuştu hemen yatrdilar az daha yogun bakimlik oluyordu 7gun hastanede kaldik 3 gun sadecr damardan beslendi yani ölümden döndü bence siz götürün cigerlerine baksın yaziktir gunahtir evde hic bsy yapamiyorsan cok kucuk bdee

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 803 göst.
6 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde Kezban94 (415 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 285 göst.
+1 oy
13 cevap 545 göst.
0 oy
3 cevap 143 göst.
15 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde siyahmezarinsahibi (1,519 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,827 soru

24,188,915 cevap

336,792 kullanıcı

...