0 oy
471 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,446 puan) tarafından

Kızlar sizinde küçükken sahip olmak istediğiniz ama olamadığınız oyuncak varmı.

Ben hep barbie evim olsun isterdim.

Annemde kutudan yapardı.

Ama ne zaman reklamlards görsem hep içime oturur 

28 Cevaplar

+2 oy
önce (8,391 puan) tarafından

Bende barbie bebeğim olsun çok isterdim ama olmadı maalesef 😕şimdi bir kız çocuğu bekliyorum Allah nasip ederse ona bol bol alacam. Torunum yerine koyup elbise dikecem 😂

önce (3,446 puan) tarafından

Ben kendime alacağım😂

Bir ümit kızım olursa ona alırım onunla oynarım  diyordum 2 oğlum oldu

önce (8,391 puan) tarafından

😂😂😂Kızım olmasa bende kendime alırım 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,783 puan) tarafından

Çok vardı ama şuan unuttum. Benim fazla oyuncağım yoktu. Barbie bebeğim vardı mesela . 

Bunun en büyük sebebi telefon tablet.

Biz çamurdan pastalar yapardık.kendimiz oyun üretirdik.şimdikiler fabrikadan çıkma gibi 

önce (7,417 puan) tarafından

Sadece telefon tablet değil ki sebebi. Çok oyuncak alıyoruz çocuklara aldıkça alıyoruz çocuk da oyun kurmayı bilmiyor doyumsuz oluyor

önce (2,405 puan) tarafından

Kızım ilk çocuğumdu ona herseyi aldım tek ben değil ilk torunda olduğu için herkes her konuda herseyi aldı aldı aldı ve aldık bende dahil bir dükkan açacak kadar oyuncağa etkinliğe sahibiz belki ama neredeyse artık 1 senedir oyuncak almıyoruz. 10 ay olmuştur kesin yani. Ama şunu farkettim geçenlerde bişey beğendim alayım dedim kız sevinmiyor mutlu olmuyor bize bir oyuncak alınsa pamuklara sarardık. Kızım artık oyuncak alınmasına mutlu değil. Bizim zamanımızda sokaklar daha güvenilirdi şimdi çocuğumuzu dışarı nereye yaptırıyoruz çamurdan kuleler vs. Her yer pislik dolu. Mecburen evlerde ne yapabilsek yapalım diyoruz ama çok zor olmuyor bana göre şu zamanda çocuklu aileler için en ideali güzel bir bahçeli ev. 

önce (1,783 puan) tarafından

Herkesin bahçeli ev alma şansı yok ama. Ben şanslıyım o konuda sanırım 

Evet maalesef herkes aynı imkana sahip değil. Ben de çok istiyorum bahçeli ev 

+1 oy
önce (181 puan) tarafından

Şöyle bir düşündüm de ne şanslıymışim 

Bisiklet isterdim babamı sabahın köründe kaldırıp aldirirdim

Oyuncak isterdim öyle hicbirsey gözümde kalmadı  

Futbolu çok seviyordum kız çocuğu demeden özel hocalar tutup ona bile yazdırmıştı babam 

Çok çocuklu ailede büyüdüğüm için kısıtlıydı herşey.

Yinede annem bir bebek alacağı zaman hepimize alırdı 

başka oyuncakla oynaöazdım zaten bi içimde o kalmıştır

önce (181 puan) tarafından

Ah canım :( çoğu insanın vardır içinde ben dediğim gibi şanslıydım bizim ailelerde çok çocuk kültürü yok iki üç en fazla o yüzden imkanlar daha elverişli olmuştur 

+1 oy
önce (2,364 puan) tarafından

Pikaçu isterdim ne hep hatta teyzem dayanamamıs sirkeciyi altını üstüne getirmiş bi gün bulamamış teletabileride cok seviyorum diye mor olanı tinky winky i almş cok mutlu olmustum ama aklım hala pikaçuda 🤣🤣

Ay tvde hangi çizgi filmi görsek ondan sahip olmak isterdim.ama tam bir barnie hastasıydım

+1 oy
önce (24,570 puan) tarafından

Sahip olduğum tek oyuncak barbi Bebek şu sarı saçlılardan onu da sanırım okuldan dağıtmışlardı yanlış hatırlamıyorsam. Oyuncağa değilde giyime kuşama çok özenirdim. Oyuncağa eski çaydanlık vs vardı onlarla evcilik oynardık sokakta oynayan çocuklardık oyuncağa ihtiyacımız olmazdı ama kaybettiğim bilyeler yillarca içimde ukte kalmıştı 

Benimde bebeğimi kardeşimle kavga ettiğimizde koparırdı hep.bende bir keresinde onunkinin kolunu koparmıştım.sonra barışınca pişman olmuştum.üzülmesin diye seninki engelli olsun ondan bi kolu yok demiştim😂

+1 oy
önce (915 puan) tarafından

paten :) annem hep baska sokaklara giderim oglanlarla takilirim diye aldirmadi hic lise zamanimafa🤣🤣🤣sanki paten surmedikde hocte manita yapmadim gibi yapan yapiyor yani patenle ne alaka iste. icimde uktedir hala

önce (8,414 puan) tarafından

Yapan patane mi bakar anacım 🤣🤣

he sorma aynen :)

Akıma müge anlıya çıkan kadın geldi

Babası okula salmamış kocaya varmasın diye.

Kadında diyor gitmeyince varmadıkmı sanki😂

yazarkn benimde aklima geldi o kadin🤣🤣🤣

+1 oy
önce (1,714 puan) tarafından

Çok güzel çocukluk geçirdim ya isteyip de alınmayan oyuncak olmadı o konuda çok şanslıyım 

Biz çok kardeş olduğumuzçin birine alınmıyprsa diğerlwrine de alınmazdı

+1 oy
önce (2,994 puan) tarafından

Benimde yaklaşık 1 metre boyunda bir barbie görmüştüm hala gözümün önünde o bebek almazlar diye hiç istememiştim bile 

önce (26,889 puan) tarafından

Annem kızıma aldı onu kızımdan çok ben oynadım kızımın kıyafetlerinden giydirdim falan ☺️🥹

Yaaa nereden aldı acaba ya biraz araştırdım da sozzy Toys un varmış yürüme arkadaşı diye 80 cm boyunda bende biraz büyüsün zarar vermeyi bıraksın alacağım kızıma şuan daha anlamıyor bir yaşında 

önce (26,889 puan) tarafından

Benimki de 20 aylık anlamıyor henüz ama anneannesi almış göndermiş sağolsun ☺️ bazen oynuyor bazen oynamıyor kaldırdım anlayana kadar daha çok toplar kitaplar ilgisini çekiyor onları alıp oynuyor  . Muhtemelen internetten aldı ya da İstanbul'da çoğu yerde bulunur burası gibi olmaz 

Sağolsun tabii ki düşünmesi yeter herkes düşünceli olamıyor 😊 evet istanbul bu konuda daha seçenekli 

Ya öyleydi kimi anne babalar.annem bize eski kıyafetlerden yapardı bebeği

Şimdi küçük olan kızkardeşime alıyor babam.en azından o rahat büyüdü diyorum

+1 oy
önce (4,426 puan) tarafından

Yemek yedirince altına kaka yapan bebek vardi ondan cok istiyordum almamislardi 😅 ben de doğurdum 

2 çuval falan oyuncagimiz vardi sukur hiçbir seyde gözümüz kalmadı bu oyuncagi da annem cok saçma diye almadi

Ya annemde barbie bebeklerden alırdı hatta o zamanlar 2 liraydı.ama insan aklında kalanı hiç unutmuyor

+1 oy
önce (8,414 puan) tarafından

Hepimizin hayaliydi sanırım senin yine annen yapıyormuş biz kendimiz ev yapardık yetmezdi elbiselerini de biz dikerdik. 

Bende 10 yaşındayken kendim dikerdim.saçına kadar kendim yapardım.o aralar reklamlarda çok çıkıyordu bende çok ağlıyprdum bebeğimin evi yok diye.hatta ablam bir keresinde kandırdı beni.bebek evi varmış çöpün yanında.getiremedim ağırdı dedi.2 gün boyunca her istediğini yaptırıyprdu yapmazsan evi getirmem demişti.bakkala gitdiğimde yoktu orada ağladım evi almışlar diye.yok ben seni kandırdıö demişti

O zamandan beri hep içime oturur

+1 oy
önce (1,635 puan) tarafından

Hiç oyuncağım olmadı diyebilirim bezden bebek yapar eski televizyon masasının köşelerine sakıncak kurar bebeğimi orda sallardım bir gün bi akrabam askeriye lojmanlarının çöpünün yanında küçük bir oyuncak bebek getirmişti o bebeğin plastik kir karışık kokusu hala burnumda ama dünyanın en mutlu çocuğu olmuştum diyebilirim aklıma geldikçe hala derin bir iç çekerim şuan elimden geldiği kadar 4 çocuğumun isteklerini yerine getirmeye çalışıyorum özellikle kızımın herşeyi olsun istiyorum hep önceliğim o ama tabii ergen kafası hep bir memnuniyetsizlik olsun Cabları sağolsun 

Öyle gerçekten.annem biz küçükken alamazdı kendi eski kıyafetlwrden yapardı bebekleri.

+1 oy
önce (14,758 puan) tarafından

Hatırlamıyorum inan ki 

Negatif üzücü hiç bi şey kalmıyor aklımda 

Keşke bende unutabilsem.hep birgün dururumuz iyi olursa annemler alır diyordum.onların durumu iyi olana kadar ben evlendim

+1 oy

Aklıma gelmedi. Çok oyuncağımiz vardı maddi durumumuz elverişli olmamasına rağmen babam oyuncağa çok önem verirdi çok alırdı . Ama içimde kalan başka şeyler olmadı değil. Yapilabilecekken yapilmayanlar hâlâ yaradır içimde

Annemde alırdı ama öyle bbüyük paralar veripte alabilecek durumumuz yoktu.

+1 oy
önce (3,710 puan) tarafından

Hiç oyuncağım olmadı desem inanır mısın 😓 Barbie Bebek çookk isterdim abim bana her dışarı çıktığında sana Barbie Bebek getiricem derdii ama hiç getirmezdi 🥺 o yüzden çocuklarıma alırım mahrum kalmasınlar diye 

Öyle inanırım canım.herşeyin kısıxtlı olduğu zamanda doğmuşuz.bende istiyorum çocuklarımın içinde kalmasın 

+1 oy
önce (175 puan) tarafından

Annem barbie evini köpükten yapmıötı pembeye boyamıştık boyum kadardı kutudan da renkli renkli koltuk madalya yapmıştık oyüzden ev hevesimi o şekilde aldım 

Ama kuzenimin küçük barbie bebekler için mutfak eşyalaeı oluyor ya bildiğin mutfak lavabosu fırını dolapları böyle dolabın kapakları da açılırdı içinde küçğk küçğk tabaklar çanaklardur hatta fotoprafını ekliyim çok hoşuma giderdi annem pahalı diye almamıştı 

Şimdi bir kızım oldu ama yine alamıyorum kızım oyuncak kıymeti bilmiyor 5 dk alınan oyuncak dayanmıyor o yüzden eşim almama izin vermiyor ama biraz daha bir işin şöyle 6 7 yaşına geldiğinde alacağım

image

u

Aynen.bende hep iki katlı altında havuzu olandan istiyordum.annemde iki katlı yapıp içine koltuk filan yapıp koymuştu.

+1 oy
önce (1,347 puan) tarafından

1 liralık konuşan barbieli telefon. Olmadı gereksiz görülüp alınmadı şimdi elimde 100 bin liralık telefon var hayat ne garip

Öyle.zamanında yapılmayan şeyler değer kaybediyor.

+1 oy
önce (54,216 puan) tarafından

Barbie nin Rüya evini kızım istiyor ☺️ benim aklimda kalan bisey olmadi çok şükür 

Bende istiyorum😂hatta taş bebekler vardı onlardan bulup koleksiyon yapacağım

+1 oy
önce (302 puan) tarafından

Balerinli müzik kutusu babam bir kez almak istedi beni de aldı yanına alacak diye çok sevinmistim sonra pahalı gelmişti demek ki almadan çıkmıştık. Komşumuzun vardı oraya gittikçe vakit geçirirdim yetmezdi ama belki evde olsaydi bu kadar sevmezdim o çok özeldi. Bir de yemek yedirince kaka yapan bebek.

Bizimde komşu kızının çwvirmwli ördeği vardı.her küstüğümüzde onu sokağa çıkarıp oynardı bende oynamak için beklerdim tekrar barışırdım onunla

+1 oy
önce (284 puan) tarafından

Oyuncak değilde prenses elbisesi içimde dert kaldı 

Bende çocukken gelinlik giymeyi çok istiyordum 

önce (284 puan) tarafından

Şuan hamileyim kız olursa sürekli prenses elbise giyecek yazik 🙂

+1 oy
önce (3,147 puan) tarafından

Ben hep Barbie bebeğim olsun istedim kolları bacakları kıvrılsın oturabilsin istedim ama benim Cindy bebeğim vardı ve kazık gibi duruyordu çok özeniyordum 31 yaşındayım hala o Barbieleri gördüm mü bi tuhaf olurum eşim der alayım bu kadar içinde kaldıysa aldırmıyorum çünkü herşey zamanında güzel şimdi ben olmuşum kazık gibi bebek otursa neye yarar😅😅😅

Bende o cindiyleri sevmezdim.barbie bebekler satılırdı köy bakkalında 2 liraya onlarda oynamaya gelmezdi kağıt gibi yırtılırdı 

önce (3,147 puan) tarafından

Okudum hemen hemen her yorumu gerçkten insanda travma oluşturuyor bir çok kişide de gördüm kendisinin olmamış çocuğuna almış diye bizim evde oyuncak yığınla çünkü eşimde bende görmemişiz her şeyi çocuğa alalım istiyoruz

İlgili sorular

0 oy
46 cevap 1,301 göst.
9 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Hilalyyy (497 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 426 göst.
0 oy
31 cevap 1,629 göst.
1 Mart 2020 Aile & Aşk kategorisinde Öyküm* (1,455 puan) tarafından soruldu
+1 oy
26 cevap 1,066 göst.
25 Şubat 2020 Diğer kategorisinde ⚘GüLoM⚘ (2,133 puan) tarafından soruldu