+2 oy
593 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (795 puan) tarafından

Eminim bu durumu yaşayan çok kadın vardır kızın var oğlun yok kız çocuğu ele gider oğlun sana bakar kafası var insanlarda gerçekten bunu algilayamiyorum .Allah sana ne verdiyse odur sanki insanın elindemi bu.Kimden hayır kimden zarar gelecegini yalnızca Allah bilir. Artık insanlarla bile konuşmak istemiyorum. Çünkü kendisi söyleyemediği sözü sana bunu söyleyecekler diyeerek sinsi sinsi sokuyorlar insanı bu durumu yaşayıp nasıl aştiniz inanın insan psikolojik men artık çöküyor.Kimseye yaranmak değil ama o pis ağızları kapatamiyorsun.

32 Cevaplar

+2 oy
önce (5,345 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Cahiliye döneminden kalan insanlar hâlâ var demekki

Erkek kız değil hayırlı evlat istenmeli. Erkek anaya babaya bakar mantığı hâlâ çürümedimi acaba . Benim babamgil 9 kardeş 7 oğlan 2 kız ama oğlanlar bakmadı babanneme hoş kızlarıda bakmadı torunları baktı 

Babanenm rahmetli anlatırdı 5 oğlundan sonra halam doğmuş ertesi gün konu komşu gelmiş çocuk görmeye köy yerinden.. kalk kalk ne yatın sanki oğlan doğurdun demişler . Yatırmadılar bile beni kız doğurdum die derdi babanenm 

Ama 7 oğluda bakmadı şimdide arkasından 1 tane evin kavgasını yapoyorlar 

önce (795 puan) tarafından

Böyle insanlar herşeyi hakediyor

-Reklam-
+1 oy
önce (13,482 puan) tarafından

Allah’a şükür böyle bir çevrem yok. 3 kızkardeşiz annemde hep kız gibi malım olsun der. Bizim taraf kızları çok sever aşırı üstlerine düşerler

Çevre değilde aile diyelim eşimin tarafı :)

+1 oy
önce (990 puan) tarafından

Bence o yoreden yöreye değişiyor kız çocuğu erkek çocuğu diye bir ayrım mi var 

Olabilir canım bilmiyorum 

+1 oy
önce (23,501 puan) tarafından

Bazı kesimler de aynı muameleyi erkek çocuklarına yapıyor. Erkek çocuk bakmaz kız çocuk.bakar diye söyleyenler de duydum. Ama benim babanneme oğulları bakıyor. Eşimin babannesine de oğulları bakıyor. Bu tamamen karakter vicdan meselesi. 

0 oy
önce (689 puan) tarafından

O tarz düşünceleri olan insanlarla merhabalaşmıyorum bile bir kız bir oğlum olmasına rağmen.... 

ailede varsa böyle insanlar napicaksin eşinin ailesi düşün 

önce (689 puan) tarafından

Benim eşimin ailesinden hiç biri bu düşüncede değil. Bu tarz düşünceleri olan insanları hayatıma almadım almam da. Senin yerinde olsam eşinin ailesi olduğu için aniden muhabbeti kesemezsin ama sınırını koya bilirsin. Ya da bu konu açıldığında görüşlerine asla katılmadığını söyleyip düşüncelerini açık açık dile getir. Herhangi bir konu değil bu evlat. Her ağzına gelenin konuşulmayacağını anlamış olurlar en azından.

Öyle yapıyorum zaten canım

0 oy
önce (564 puan) tarafından

İnsanları neden bu kadar takıyorsunuz ki gülüp geçin yani çok mu önemli bir konu. Anneme de biri öyle dedi benim için bende yanındaydım ikimizde güldük geçtik yani 

+1

Neyine gulucez canım okadar saçma kelimeleri varki insanın kaldırabileceği söz değil konuşmak bile benim zoruma gidiyor dile getirmek insanlarda Allah korkusu yok

önce (564 puan) tarafından

Cahil olmasalar öyle konuşmazlar zaten canım. Aklı yerinde olan bir insan öyle bir ayırım yapmaz he yapıyorsa da hiç bir laf değiştirmez bu durumu onda sen sadece sinirlerini bozarsın boşuna laf dalaşına girmiş olursun. Bu tip insanlarla ya hiç görüşmeyeceksin yada cahilliklerine gülüp geçeceksin işte

0 oy
önce (912 puan) tarafından

tam tersi kiz cocugu olan insan yetistiriyor cocuk buyutuyor. erkek cocuk cocuk bile degil direk hyvanatbahcesinde beslenmelik bir mahluk kiz cocuguna bakarak on kiz cocuguna bedel. o yizden kiz vocuk buyutenler dehset sansli  erkek anneleri ezik sefil sefil  sacini supurge ederken kiz cocuk anneleri rahatliktan geberiyor resmen😁 lincleyen linclesin valla

önce (934 puan) tarafından

Haklısın canım iki tane kızım var ikisi de beni savunuyor babalarına karşı şimdiden 3 ve 2 yaşları iyiki iki tane kızım olmuş onlar benim herseyim

önce (912 puan) tarafından

tabi cani. onu gec kiz ele gitmez ana babasina kiz bakar. erkek evlat karisini koymuna aldimi dunyayi gozu girmez ananem dedem 6 daire 20 donumluk arsa  3 yatli bir yazlik iki katli yazlik hepsini iki oglana kacirmis mal

kuly 8 kiz iki erkek kardes annemler. kizlara xirnik koklatmadilar ama gelinler ust daireden inip de bakamadilar ananemle dedeme. 8 kiz hergun biri gtti kaldi bakti pandemi zamani sikaga vikma yasagi varken gizlicene gtti gitti ana babasina bakdilar kizlar kalmali birer gece ikiser gece. ayni binadan iki oglan iki gelin inemedi . 

önce (1,133 puan) tarafından
+3

Kız da evlat erkek de evlat ne ayıp söylemler çocuk bile değil mahluk demek estağfirullah , nasıl yetiştirir Deniz öyle olur, erkek çocuğunu geçen yaramaz kızlar da var kız çocuğunu geçen hamarat erkek çocuklar da , bir cinsiyet ayrımı sorusuna yorum yaparken başka bir cinsiyeti ayırmışsınız 

0 oy
önce (2,368 puan) tarafından

Bazı insanlar çok değişik gerçekten . Kız olsa niye kız erkek olsa niye erkek Allah böle nasıp etmiş yani . 

Doğru insanlari memnun edemezsin

0 oy
önce (6,115 puan) tarafından

erkek çocuğu olana da maymun mu besliyorsun evde, ayy yazık diyorlar 😂 kimseyi memnun edemezsin.

Allah hayırlı sağlıklı evlat versin. kızım var, gözümden sakınırım, ha oğlum olsa yine aynısı olurdu büyük ihtimal. 

Benimde iki kızım var 3. Yede kız dogurcan deyip ustume geliyorlar daha belli olmadan bende lafımı söylüyorum ama cahil insanlar ne anlar laftan birinden giriyor birinden çıkıyor 

önce (6,115 puan) tarafından

şanslı olanların kızı olur derler. 

ya insan şunu der, kızım var bu da oğlan olsun diye, bu nornal ama böyle sığ düşünce çok. 

oğlan olunca anne olduğunu anlarsın diyeni çok duydum ama biz anne değil miyiz şimdi, hiçbir oğlana değişmem kızımın 1 saçının telini

hadi soy yürüsün falan deseler onun için erkek olsaydı deseler azıcık anlarım. 

böyle diyenlere çok affedersin ama ne bu ç. k merakınız diyesm geliyor. 

Bende aynı kafadayim İnan hatta kayinpederim böyle diyor bende dedim ozaman ineğin erkeğini niye satıyorsun dişi olanını sakliyorsun diyorum zaten sırayla eliyorum böyle insanları hayatımdan eşim için gidip geliyorum oda anne babasını secemez sonuç olarak elin kızını istemeye giderler kapısına madem kizlar iyi değil oğulları çoğalsın diye niye kız istiyor lar

0 oy
önce (111 puan) tarafından

Bir kızım bir oğlum kızım bambaşka ikiside evladım ama kızım bir yana Dünya bir yana uzulsem hemen koşar öper sarılır koklar kucağıma oturur yani çok değişik anlamadım keşke 10 tane kızım olsa hayırlı olsunlar da kız erkek farketmez ama kızın merhameti başka 

0 oy
önce (7,416 puan) tarafından

Bana böyle davranan olmadı ama aksine kız evlat daha iyidir yarın birgün geline muhtaç olmazsın kızın bakar gül gibi. Bende kızı olmayanlara üzülürüm 😀

0 oy
önce (2,994 puan) tarafından

B.ok yesin onlar 😄 bir kızım bir oğlum var iyiki doğurmuşum kızı keşke 2 3 tane daha kızım olsa 😄

0 oy
önce (1,133 puan) tarafından

İkisini de Allah veriyor , Rabbim hayırlı evlat nasip etsin kızı da erkeği de , ana babasına kız daha güzel bakar gelin merhametliyse tabi o da bakar ama insan kızında rahat eder heralde. Herkes birinin gelini birinin damadı birinin kızı birinin oğlu yani neden böyle yaparlar anlamıyorum

0 oy
önce (2,775 puan) tarafından

Cahil insan oldukça daha çok duyuluyor bizim erkek kardeşimiz yok annemde çok duyardı şuan iki çocuğum olmasına rağmen benm kızım varken ayy erkek yok bir tane getir belki olur sana bakar diyordu 

Annemi anlıyorum şimdi ne kadr ağız paylarını versemde biri gider biri gelir hangi birine birşey decen susmak en iyi cevp

0 oy
önce (4,967 puan) tarafından

Kaynanamda ayni mantıkta, binoglun olsun sana bakar ilerde dio. Bana baksin diye mi doguruyorum dedim, senin oglun sana bakacak mi bakalim dedim. Ismine karisirlar, sekline karisirlar, cinsiyetine de karisiyorlar Allah muhafaza. En sonunda kendi kendine cocuga bakma bahanesiyle evimede yerlesmeye karar vermis, olay çıktı. 

0 oy
önce (24,569 puan) tarafından

Cahillikten. Bu durumun seninle değilde onunla alakalı olduğunu kabul edersen çökmezsin ben kız istiyordum oğlum oldu sağlık sorunlarım var daha da çocuk sahibi olabileceğimi çok düşünmüyorum içimde ukte kaldı mı kaldı ama kız daha vefalı kız gibisi yok diyenleri duyuyorum ya da oğlun tek kalmasın diyenlari ama ben oğlumla çok mutluyum o yüzden hiç umrumda olmuyor. Senin için çok önemli ise sen doğur minvalinde bir şey söylüyorum 

0 oy
önce (233 puan) tarafından

Yok valla hiç öyle degılım, 2 kızım var ve suan Vandayım, doğunun doğusu yani, burda dahi kızı olmayana vaaay senin kimsen yok diyorlar, 3 oglu olan arkadasım var 41 yasında, kız cocuk için yıne hamıle kalmak istiyor, biraz tavırşa alakalı, cok sukur kızlarım var dersen asla bişey dıyemezler, ama benımde 2. Kız oldu dersen hemen kendılerıne pay bulurlar

0 oy
önce (1,823 puan) tarafından

Yaşlılardır kalmadı artık böyle düşüncede olan tam tersi kız çocuğu seviyor herkes benim erkek olucak bende olsun be ikinci kız olur üzülme lafları duyuyorum ahahaheh artık bakan erkek çocuğu değil kız çocuğu yanlız bunu hala anlayamadılar kaldıki erkek bakıyo bile olsa eşi bakıyor kendi çalışmada hep evde ilgilenen bakan gelin birinin kızı yani o kız olmasa n,ah bakan olur ama bu kafayla ne gelinleri ne kızları bakmasın onlarada oğullarının  bomboş olduğunu anlasınlar

0 oy
önce (84 puan) tarafından

Bizde de oyle malesef gorumcemin 3 kizi vardi kayinvaldesi sen iyi olsan allah sana erkek evlat verir diye soylerdi cevredeki herkez hitane daha dogur diye hep baski yapardi bitane daha dogurdu sirf kaynanasinin dilinden kurtulmak icin erkek oldu sonra kestiler seslerini 

0 oy
önce (234 puan) tarafından

Hala var ne yazık ki bu kafa yapısı. Ama ne kız senin ne erkek. Herkes evlenince kendi hayatına bakar. bakmalı da. Her anne baba kendi kendine yetebildiğii sürece kendi başına yaşamalı. 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 616 göst.
12 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Meryem0123 (1,929 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 277 göst.
26 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Onlygirl (622 puan) tarafından soruldu
+5 oy
30 cevap 1,238 göst.
+4 oy
15 cevap 639 göst.
13 Nisan 2025 Cinsel Yaşam kategorisinde Haticekubra (230 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,672 soru

24,186,935 cevap

336,699 kullanıcı

...