0 oy
307 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (93 puan) tarafından

Herkese selamlar.

Özellikle çocuktan sonra çalışan arkadaşlardan bilgi ve fikir almak istiyorum. 

Kızım 7.5 aylık. Artık çalışmak istiyorum. Eşimin iş yerinde başlayacağım zaten eve de çok yakın. Gün içinde bebeğimi emzirmek için bile gidip gelebilirim. 
Hatırlayanlar vardır belki kalbim ağzımda bir gebelik geçirdim. Doğumdan sonra geçer dedim. Geçmedi, arttı. 
Ben bebeğimi kimseye bırakamıyorum. Doğumdan sonra ablam yardıma geldi, ona bile gözüm üstündeyken veriyordum anca. Eşime de aynı şekilde.
Nerdeyse her dakikasına şahitlik ettiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Ama itiraf edeyim, çok da yorgun :) en önemlisi kendimi çok özlediğimi farkettim. 🥲 ilk iş saçı başı bir düzelttim. Lohusa pijamalarıyla geziyordum hala, bir silkelendim :) 
Şimdi bir yerlerden başlamak istiyorum. Ama nasıl yapmalıyım bilmiyorum. 
Çocuğu profesyonel bir bakıcıya bırakmak mı, yoksa çok iyi bakacağına emin olduğum babaannesine mi?
Gün içinde sürekli kontrole gelmek mi, yoksa ikimizin de alışması için daha çok mesafe koymak mı? 
Yabancı bakıcı mı, Türk bakıcı mı? 
Sizler nasıl yaptınız, nasıl alışabildiniz biraz akıl almak istiyorum. 

19 Cevaplar

+4 oy
önce (4,834 puan) tarafından

Maddi açıdan bir zorunluluğun yoksa çalışmayı biraz ertele derim . Çünkü daha süt bebesi . Bu kadar küçük bebeği kimseye emanet etme taraftarı değilim. 

önce (1,167 puan) tarafından

Şöyle söyliyiim kızım 3 yaşında. Maddi sıkıntım olmadığı için keyfi bile kimseye güvenemem. Evdeyim kızımla vakit geçiriyorum. Eski beni bende çoook özledim hemde nasıl ama annelik daha ağır basıyo ikimizde evi seviyoruz bilmem ondan mıdır.

Otur bebeğinle oyna bu günleri bidaha gelmicek  2 sene sonra da çalışırsın. Kokundan mahrum bırakma derim... 

önce (6,256 puan) tarafından

Ben 1 yaşında işe döndüm. Sana iyi gelecekse yarı zamanlı çalışabilirsin aslında. İnan kendinle başbaşa çay simit kahvaltısı bile çok iyi geliyor. Baktın olmuyor bırakırsın. Ya da tam tersi baktın iyi gidiyor tam zamanlı devam edersin 

önce (93 puan) tarafından

Dediğim gibi emzirmek için bile gidip gelebilirim. Bazı günler hiç gitmeyebilirim. Kendime ayırdığım zamanı çalışarak geçirmiş olacağım sadece. Babaannesine bırakarak başlayacağım. Baktım yapamıyorum, hiç gitmem :) 

önce (6,256 puan) tarafından

Mantıklı bu da. Kendini özlediğini tespit edebilmen çok önemli bir gelişme lohusalıkta. Özlediysen hasret gidermen şart 😄

Farkına varmam uzun sürdü ama biraz. İlk gebeliğimden hesap edersem evlendiğimden beri lohusayım :) Baktım içine girdiğim şey neyse çıkamıyorum, aksine boğuluyorum. Paspal, Pimpirikli, huysuz,bakımsız bir şey oldum😂 Bir yerden başlamaya karar verdim. Kendime iyi gelen şeyleri yapacağım. En azından deneyeceğim. 

-Reklam-
+3 oy
önce (23,483 puan) tarafından

Yabancı bakıcı falan lafları geçtiğine göre maddi açıdan bir sorununuz yok. Şahsen bu durumda kendim bakmayı tercih ederdim. Ki ettim de. Çalışmak için kızımın 3 yaşını doldurmasini bekliyorum şuan. Evlatlarımızın bu zamanları geri gelmeyecek. Evet annelik tam zamanlı bir is. Ve gerçekten cooook yorucu ve zor. Ama annesine ihtiyacı var onun suan.  Eşinle aynı işyerinde çalışacaksan daha esnek bir çalışma ile ilerleyebilirsin belki. Örneğin yarım gün. Ama yarım gün dahi olsa şuan çok küçük olduğu için tavsiye etmem. 

Toplamda bir kaç saat iş yerinde kalacağım. Şimdilik böyle bir planlama yaptık. Gönlüm el vermezse bırakırım hiç gitmem

+1 oy
önce (1,775 puan) tarafından

Ben çalışan değilim kendim baktım ama arkadaşımdan örnek vereyim, kaynanasina baktirdi . İstemediği şeyleri söyledi.  Mesela mama yedirirken önlük tak . Kendi ağzına sokma kaşığı vs vs . Arada anlaşmazlıklar oldu . Eğer kaynanan gucenmezse profesyonel bakıcı tut derim 

Kayınvalidem gücenmez. Bende mantık olarak bakıcıdan yanayım ama kayınvalidem kadar güvenemem gibi geliyor. 

önce (1,775 puan) tarafından

Kamera koy eve  kontrol edeceğini söyle 

Bisi olmaz 

+1 oy
önce (31 puan) tarafından

Maddi açıdan sıkıntı yoksa bırakma. Haftada bir kaç gün bir kaç saatliğine tek başına dışarı çıkmayı dene. Babannesine bırakıp. Eğer bu kadar pimpirikliysen istediğin kadar bakıcı kamera hiç biri içini ferahlatmaz. İnsanda vicdan yoksa kamera olmayan yerlere gider yapar yapacağını. Ki masai bitene kadar da kamera ile izleyemezsin. 

Orası öyle tabii. Babaannesine bıraktığım sürede çalışmayı deneyeceğim. Üstesinden gelemezsem bırakırım :) 

+1 oy
önce (6,079 puan) tarafından

evine kamera tak, sonra ister bakıcı ister anneanne babaanne farketmez. 

bazen anneanne babaanne de bakmıyor sadece bekçilik ediyor maalesef, çevremde böyle neneler var. 

Babaannemiz gözü gibi bakar bu konuda içim rahat. Bir de idmanlı eltimin çocuğuna da bakmış kaç sene

+1 oy
önce (7,045 puan) tarafından

Eğer bakacak ananne yada babanne varsa baksın bakıcı tercih etme sonuçta onlar daha sevgi ile büyüktür tuvalet eğitimini aldığı zaman da kreşe ver bende kızım 11 aylıkken işe başladım annem baktı 4 yaşına gelince günlük beş saatlik kreşe gidiyordu kimine göre eğitimli bakıcı daha iyi olur ama aile sevgisi aile büyüklerinden alınır

Tabii ki sevgi ve bağ olarak babaanne daha iyi. Ben de ona bırakmaya karar verdim şimdilik 

önce (7,045 puan) tarafından

En iyi kararı vermişsin güzel bir dille nasıl bakmasını istediği söylersin  tşk ederim anne dersin canla başla bakar annem kızıma 12 sene baktı kreşten aldı okuldan aldı ben sabah 7.30 bırakıp  akşam 7 de alıyordum senin o kadar uzun saat sorunda yok kendi işiniz rahatsın bu konuda 

+1 oy
önce (4,936 puan) tarafından

Anladigim kadariyla maddi sikintin yok, emin ol bu yaslari o kadar hizli geciyor ki, birdaha gelmeyecek. Her anina sahit olabilecekken agzin yüreğinde duracaksin. Senin psikolojini de anlayabiliyorum ama daha cok kucuk yavrucak, bebeginle eglenceli vakit gecirmeyi deneyebilirsin disari cikip. Heryere ben bebiismle giderdim avm, market, park, hem ben hava alirdim hem o, mis gibi buyudu gitti. Iui ki o donem calismadim dedim inan. 

Demin eşimle bunu konuşuyorduk :) yapabilir miyim, yapmalı mıyım onu bırakabilir miyim falan. Duş alana kadar kaç kez çağırıyorum her şey yolunda mı diye.

Sonra işe gidip geldiğimi hayal ettim. Bayramlıklarını giymiş çocuklar gibi hissettim. İçim o kadar kıpır kıpır kii.. En azından bir deneyeyim dedim. Her gün bir kaç saat. Sonra baktım kopamıyorum bırakırım çalışmayı

+1 oy
önce (383 puan) tarafından

Çocugu kesinlikle babaanesine bırak, yabancı bi bakıcıya asla güvenmem, çocuk sevdiği için değil para için çalışıyorlar sonuçta işini severek yapacagını sanmoyorum biz anneler olsak bile bazen yorulup kızabiliyoruz dayanamadığımız yerler oluyor onlar hele hiç zahmete girmez aman bacım zaman kötü birine çocugumu bırakma düşüncesi bile içimi ürpertiyor.

Ben de kayınvalideme bırakmaya karar verdim. Gözüm arkada kalmaz hiç değilse

+1 oy
önce (2,425 puan) tarafından

Bakıcı olsun hatta İngilizce konuşan bir bakıcı, profesyonel. Babaanne de evde gözetmen olarak kalsin

Şimdilik babaannesi bakacak daha sonra durumlara göre çalışmaya devam ederseniz düşüneceğiz 

+1 oy
önce (4,209 puan) tarafından

Tabikide babaanne çünkü sevgisinden vercek oyun oyuncak gezdircek calissam yada tekrar başlarsam ona birakirdim

Babaannesi de çok istiyor. Benim de gözüm arkada kalmaz

+1 oy
önce (3,167 puan) tarafından

Babanneye bağlı. Ben şahsen bırakmam benimkine. Zaten yaşlı hem de direkt TV telefon verme derdinde. Sizin için zaten memuriyet olmayacak kendi yeriniz, gün içinde yarım gün kadar çalışın bence. 

Benimki de yaşlı ama ekrana karşı olduğumu biliyor asla izletmez. Bir de dediğiniz gibi istediğim gibi gidip gelirim. Bazı günler hiç gitmem

Benimki de karşı oldugumu biliyordu ama kızıma gizli gizli telefon verip ben sana veririm annene söyleme demiş bir insan 😂 bakıcı iyi biri denk gelirse iyi oluyor ama diğer türlü dertsiz başa dert almış gibi bir durum oluyor maalesef. İnsanlarla uğraşmak, iş yapmak zor 

+1 oy
önce (2,820 puan) tarafından

Sizi benden iyi kimse anlayamaz. Peş peşe 2 bebek ve işten ayrıldım.  Sanırım 11 aydır markete bile yalnız gitmedim. Ama sizin şansınız var. Ara ara babaannesine bırakıp nefes alın. Ben bakıcıya bırakmış biri olarak çok pişmanım. Oğlumla arama soğukluk girdi. 10 aydan 19 aya kadar yarım gün bakicidaydi beni hic takmazdi arkamdan aglamazdi. Sonra tekrar hamile kaldım ve işi biraktim şimdilik. Bana ufacık destek olan biri yok sizin varmış. Günde 2 saat banaanneye biraksaniz yeter bence çıkın dolasin nefes alın kuaföre gidin AVM gidin spora yazılın falan. İlk çocukta insan öyle oluyor babasına bile verirken endişeleniyor. Şimdi ikinciyi büyütüyorum da ne kadar saçmalamışım kendimi hırpalamisim diyorum

+1 oy
önce (28 puan) tarafından

Maddi zorluklar yoksa çocuğunuza bakmalısınız siz Annesiniz kimse sizin gibi bakamaz 7 aylık bebek nasıl bırakmayi düşünüyorsunuz hiç anlamış değilim biz de sıkılıyoruz bunaliyorz ama önceliğilim çocuk öylede olması lazım 

+1 oy
önce (4,421 puan) tarafından

1 yasina kadar bebegimi anane babanne teyze kimseye bırakıp öbür odaya uyumaya bile gitmemiş biri olarak söylüyorum (1 yaşından sonra ikimiz icinde bırakmak en iyisiydi) biraz daha evde kendiniz ilgilenin su an hala kucak bebegi cunku hem de en cok öğrenme donemi su an. 

Yine de bırakacağım diyorsanız guzel bakacağına eminseniz kesinlikle babannesi ama babanneyi de rahatlatmak icin babaannesinin yanina haftada 1 2 kez yabancı bakıci gelebilir

+1 oy
önce (4,978 puan) tarafından

Ben de doğumdan sonra kısa süre içerisinde çalışmaya başladım ama evden çalıştım. Haftada 1-2 gün işyerine gidiyordum o da burada bakacak kimse olmadığı için 1.5 yaşından sonra oldu. Eğer bulabilirsen evden iş arada ofis şeklinde olsun, hem sen bebeğinden uzak kalmazsın hem işe gittiğin günlerde kayınvaliden gelir ya da sen ona bırakırsın. Çok maddi sıkıntınız yoksa bu alternatifi değerlendir derim. Hem kendine iyi gelir hem bebeğin de gözün kalmaz. Henüz küçük olduğunu düşünüyorum. 

Diş hekimi sanırım kendisi. Böyle evden çalışma imkanı olmaz

+1 oy
önce (1,530 puan) tarafından

Canım çocuğu bırakmak için henüz daha küçük değilmi ya?

Çocuğu babannesine annesine bırak kuaföre git alışverişe git sahile çık yürü bir kahve iç yürü gez dolaş hoplayıp zıpla ama çocuğuna kendin bak bence daha o süt bebesi kokunu alsın.sana ihtiyacı var.

+1 oy
önce (5 puan) tarafından

Ben de çalışmıyorum şuan ilk çocukta 15 aylık olunca başladım işe bakıcı ile.bu kez 30 aylık olduğunda başlarım işe.sizinki daha çok küçük.

+1 oy
önce (1,817 puan) tarafından

Maddi sıkıntın yoksa gözünden ayıramadığın çocuğunu niye bakıcıya bırakıcaksın bakıcı parasını kazanacaksın çalışırken ztn bebeğinin tüm gelişimlerine eşlik etmek kendi eğitimine göre büyütmek varken niye başkasının bilgi birikimiyle eğitimiyle kurallarıyla büyüsünki şuan en çok anneye ihtiyaç duyduğu zamanlar büyüdüğünde aranızda fazla bu bağ olmayabilir tüm gün başkasının elinde çocuk ben istemezdim ama tabi maddi durumun iyisi çalışmaya gerek yoksa eğer çalışmak zorundaysan yapacak bişey yok babannengn bakması maliyet açısındanda kan bağı olan birinin bakıyo olmasından da daha avantajlı yoksa sadece bakıcıya çalışırsın anca 

+1 oy
önce (792 puan) tarafından

ÜKayınvalide tanıdık bakıcı denemiş biri olarak çıkardığım notlar

1 . Her ne olursa olsun çocuğun duracağı odayı gören mutlaka kamera al ewe kur. Uzaktan izle . Kayınvalide bile baksa deki Ztn yalanda değil özlüyorum gidip bakarım ara sıra de.

2. Kayınvalide baksın eger siz gelince evine geçecekse.. ne olursa olsun babaannesi canı kanı. Dışlardan biri gibi olmaz bebeğe yaklaşımı

3. Dısardan bakmaya gelenler çok iyi tanıdığım çok iyi biri olmasına rağmen. Bir gün 2-3 saatliğine dışlardaki işimi çözene kadar cagırdıgım halde .çocugu zorla uyutmaya çalıştığını gördüm. Oysaki 2-3 saat Ztn 1 saat uyur çocuk süt bebesiydi

4.dışardan gelen kişinin de bi hayatı olduğunu düşünürsek doğal olarak işleri çıkabiliyor sık sık.

5. Çocuk ne yedi ne içti uyku uyuması uyanması defter koyun yazsınlar. Kaka ettimi çiş ettimi

2 çocugumdada doğum izni bitince işe başladım.

Çocuklarım biri 2 yaş biri 4 yaş oldu soğukluk vs yok 

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 152 göst.
+2 oy
10 cevap 223 göst.
5 Mayıs 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Nefesimm (208 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 172 göst.
0 oy
1 cevap 78 göst.

Kategoriler

1,477,531 soru

24,184,935 cevap

336,562 kullanıcı

...