+2 oy
210 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (193 puan) tarafından

İki gündür ateşi var dün acile götürdük ilaç falan verdi  iğne yaptı ateşi biraz düştü bir saattir yine atesleniyor ateşi 37' den duşmuyor  vücuduna soğuk kompres uyguluyorum yine aynı ateşi başka nasıl düşürebilirim 

10 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Kaç yaşında canim kızın birde ağrı kesici verdin mi. Dün kan idrar aldilarmi. kasık olan yerlere uygula koltuk altına baktın geçmiyor düşmüyor hastaneye götürsen daha iyi olur ateş kötü yaa Allah yardımcın olsun rabbim şifa versin.

(193 puan) tarafından
+1

Üç yaşında dün baktılar çok gazı varmış fitil verdiler bu akşama doğru tekrar verdim ama ondan dolayı olduğunu sanmıyorum kan idrar almadılar ağrı kesici verdim 

tarafından
+1

Kan idrar alınsaydı en azindan daha çok emin olunurdu enfeksiyon da ateş yapıyor. Ateş düşürücü yarım saat sonra ancak etkisini gösteriyor allah yardımcın olsun canım 

(193 puan) tarafından
+1

Bir saate yakındır vermişim yarın çocuk doktorundan enfeksiyon için Test yapmasını isticem

-Reklam-
+1 oy
(4,771 puan) tarafından

37 normal aslında. 38.5 tan sonra mudahale oneriliyor

(193 puan) tarafından
+1

Aslında 37' de durmuyor 39 ,39.5' e kadar çıkıyor oynama yapıyor 

(193 puan) tarafından
+1

Tekrardan acile götüreyim diyorum arabamız yok hastane bize baya mesafede bir yaşında bir kızım dha var uyuyor onun da uykusunu bozmak istemiyorum

+1 oy
(6,857 puan) tarafından

İyot muydu neydi suya karıştırıp bezi ıslatıp koyuyorsun vücuduna 

(193 puan) tarafından
+1

İnanin ki ilk defa sizden duydum evde yok maalesef 

(6,857 puan) tarafından
+1

Chrome a ateş için iyotlu su yaz. En üstte çıkan sayfayı tıkla Instagram açılıyor Hasan Hüsnü Eren adlı kişinin yazısı var oku istersen

+1 oy
(825 puan) tarafından

Evde baticon varsa sırtına kafes şeklinde çizin ateş düşürür. 

Ayaklarının altına limon sürün 

Ayran icirin.

Uyuduğu odada birkaç farklı noktaya soğan kesip koyun 

Çörek otunu kaynatın soğutun o suyu alnina eklem yerlerine pamuk ile sürün 

Kekik çayı yapıp icirin 

Birde bol bol kemik suyu c vitamini doğal meyve suyu tüketmesini sağlayın ki asıl ateş sebebi iyileşsin çok geçmiş olsun. Benim çocuklarım şurupla ateşleri düşmüyor hep bu yöntemlerle iyileştieiyorm mecbur 

+1 oy
tarafından

Evde üzüm sirkesi varsa bı çay kaşığı ver hemen düşürüyor geçmiş olsun enfeksiyonda ateş yapar bidaha giderseniz muhtamelen testte yapar 

(719 puan) tarafından
+1

Sirkeyi icirsinmi ve direkmi iciriliyor yoksa meyve suyuyla olurmu

tarafından

Fark etmez ama dirak azına versen daha iyi meyve suyu hiç denemedim 

+1 oy
(719 puan) tarafından

Ayağının altına limon dur çorap giydir

0 oy
(29 puan) tarafından

Sirkeli suyla boneyi ıslat kafasına sar boneyi inşallah faydası olur 

tarafından

Sirkeli su çok zararlı doktorlar önermiyor araştırabilirsiniz

(29 puan) tarafından

6 aylık bebeğimin ateşini öyle düşürdüm ağrı kesici fayda etmiyordu geceleri sürekli ayaktaydık kendi yaptığım elma sirkesini su ile karıştırıp ateşli olduğu zaman sarıyordum kafasına yavaş yavaş düşüyordu şuan 9 aylık oluyor hiçbir zararını görmedim şükür 6 diş çıkardık bu şekilde. Tabi çocuktan çocuğa değişebilir.(Doktora da söylemiştim sirkeli suyu zararı olur demedi hiç bana)

0 oy
(391 puan) tarafından

Eczaneden iyot al.İyot kafesi yap canm.Ve ayrica suyun icerisine karistir kompres yap kollarina bacaklarina.Cok ise yariyor Biz 39.5lara ciktik böyle böyle düşürdüm.Doktora da goturdum getirdim tabi.

(193 puan) tarafından

Sabahı zor ettik başındayım sabaha kadar hastaneye götürdüm enfesiyon kapmış dedi ondan ateşi yukseliyormus kaç gün iğne kullanicaz

0 oy
tarafından

Aynı durumdayız banyo yaptırdım iyi geldi biraz

(193 puan) tarafından

Götürdüm hastaneye enfeksiyon kapmış dedi iğne verdi bir kaç gün kullanicaz

0 oy
(2,587 puan) tarafından

Bekletmeden çocuk doktoruna götür canım kızım da aynı durumdaydı 4 yaşında ateşi 39.5 oluyordu çok düşse 37 ye düşüyordu götürdüm kanında enfeksiyon çıktı 5 gün hastanede tedavi gördü 

(193 puan) tarafından

Evet götürdüm enfeksiyon var dedi iğne verdi 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 96 göst.
0 oy
7 cevap 160 göst.
0 oy
0 cevap 57 göst.
+1 oy
2 cevap 51 göst.
16 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Ygzkaan (30 puan) tarafından soruldu