0 oy
184 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (28 puan) tarafından

Kızlar merhaba ikinci evladımı kucağıma almama bikac gün kaldı.ilki ile aralarında iki yıl 9 ay var bebeğim doğunca ikisi ile gün nasıl geçer diye sürekli düşünüyorum bebek ile ilgilenecem derken kızımı ihmal etmekten o kadar çok korkuyorum ki ona kizmaktan veya vakit bulamayipta aç kalmasından çok korkuyorum sürekli bu düşünce var aklımda ve stres yapıyorum. Bana önereceğiniz bişey varmı annem şehir dışından yanıma gelecek doğumda yanımda olmak için iki hafta falan kalacak aşağı katımda kaynanam var ama kızımı ona bıraksam sürekli ekrana maruz bırakıcak biliyorum -_- Eşimde işlerinin en yoğun olduğu aylara denk geliyor doğumum sürekli geceye kadar mesai yapıyor borçlarımız var. Yoksa asla desteğini bırakmaz biliyorum. Sanki herşey üst üste geliyor gibi hissediyorum hormonlardan mi ne bilemiyorum...

9 Cevaplar

+1 oy
önce (1,081 puan) tarafından

Allah yardım ediyor merak etme bende kızımı kucağıma aldığımda oğlum için ağladım hemde çok aynı senin gibi düşündüm inan zaman o  kadar çabuk geçti ki şimdi kızım 3 yaşında oğlum 5 buçuk nasıl geçti anlamadım 

-Reklam-
+1 oy
önce (4,932 puan) tarafından

Allah bir kolaylik verir canim icini ferah tut, annen 40in cikana kalabilse guzel.olur aslinda. Kayinvalideyle anne aynı olmuyor, buyugu biraksan bile ona oda kucukmus daha, basijdan saviyor gobi algilayabilir. En hayirlisi kendin bakman, hamile olunca tabi daha duygusal ve kaygili oluyor insan, dert etme

önce (28 puan) tarafından
+1

Teşekkür ederim güzel düşünceniz için rabbim kolaylık verir elbet güzel düşünmeye çalışacağımız 

+1 oy
önce (1,998 puan) tarafından

Oğlum 11,5 aylıktı, kızımı kucağıma aldım.

Kızım da 13 aylık olunca inşallah diğer evladımı hayırla afiyetle sağlıkla sıhhatle kazasız belasız kucağıma alacağım.

Yani anlayacağın 0-1-2 yaş şeklinde 3 çocuğum olacak. İlk 2’sini biz istedik de 3 numara bize de sürpriz oldu😁

İki çocuk bana göre tek çocuktan daha kolaymış, belki kız olduğu için bilemiyorum.

Benim ilk çocuğum erken doğdu, her olayı arızaydı. Kusardı, meme reddi yaptı, gazlı bir bebekti, kucakçıydı, ağlaktı, temas bağımlısıydı vs vs her ay yepyeni şeyleri açılıyordu çocuğun.

Elhamdülillah ve maşallah kızımda bunların çoğunu yaşamadım. O da temas bağımlısı ama abisi kadar değil.

Oğlum, doğduktan sonra tekrar çocuk yapmam dedirtecek cinsten bir çocuk. Kızım tam tersi. Gerçi şu aralar o da cozuttu, hayırlısı bakalım.

Ben de 3 çocuğu merak ediyordum, hatta geçen gece uyuyamadım bu yüzden. Benimkiler gece bekçisi gibi, 2 saat yattı mı ayağa dikiliyorlar. Bu da böyle olursa benim uyuyabildiğim saatler artık dakikaya düşecek gibi.

Ama korkmuyorum, Rabbim kolaylığını veriyor.  2.gelirken ben de senin gibi strese girmiştim çünkü oğlum gibi olacak sanıyordum. Hatta 33.haftada doğdu oğlum, kızın gebeliğinde 33.haftaya gelince neredeyse astımım tutuyordu panikten. Aynı şeyler tekrarlanacak sanmıştım. Elhamdülillah olmadı, Rabbim merhamet etti de nazik bir kız çocuğu ihsan etti. 

+1 oy
önce (1,266 puan) tarafından

Üç tane kızım var çok zorlanıyorum. Rabb'im yardım ediyor.

En küçüğüm 19 aylık hiç durmuyor 

+1 oy
önce (4,918 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Benimde 2 doğumum arasında 2 sene 9 ay vardı. Ve ne yalan söyleyeyim çok zordu. İlk kızım zaten daha muhtaçtı yemesi içmesi oyalanması tuvalete götür uyut her konuda bize bağımlı idi.  Ne kendi yerdi ne kendi wc ye oturur ne kendi üstünü çıkarıp giyer ne de kendi uyurdu. Bu açıdan çok zor oldu. Birini emziriyorsun diğerinin çişi geliyor bebek memedeyken koştur koştur diğerini wc ye oturt. Biri acıktı yemek yedir diyor diğerinin uykusu geldi aynı anda ağlama krizleri. Üstelik ikinci kızım kolikti. Senin ilki uslu kendi yiyen kendi oyalanan kendi uyuyan, ikincisi de sakin uslu ağlamayan bir bebek olursa bi nebze daha kolay geçer. 

+1 oy
önce (1,202 puan) tarafından

Girince alışıyorsun zamana bırak. 

+1 oy
önce (11,567 puan) tarafından

İlk zamanlar belki bocalarsin yetişemiyorum hissi gelir ama.zamanla bir düzen bir rutin oluşuyor bir şekilde alişiyosun o tempoya. Benim iki oğlum arasında 22 ay var ikisinede tek başıma baktım büyük oğlum huysuz zor mızmız yemek yemeyen bir bebekti. Küçük her uyudugunda buyukle ilgilendim yemek yedirdim.oyin oynadım. İkisi bir uyuduğu vakit de ev işi yemek vs.. hallettim 

Eşim o zamanlar ek.ise gidiyordu hafta sonu bile gece 12 1 de eve geliyordu tek başıma baktım en.son küçük 1 yaşıni geçti nerdeyse babasını tanımıyordu çocuk eşim ek işi bıraktı 

0 oy
önce (26,414 puan) tarafından

Kızım 20 aylık benimde doğuma 10 gün var ve bende yetebilecek miyim diye sürekli duygusal anlar yaşıyorum kızıma haksızlık etmiş gibi hissediyorum 😏😔

0 oy
önce (3,830 puan) tarafından

Büyük 5 yaşında küçük 20 günlük zamanı sen yöntemiyosun maalesef gelişine vuruyosun ne varsa 

İlgili sorular

+2 oy
12 cevap 458 göst.
0 oy
4 cevap 251 göst.
0 oy
9 cevap 357 göst.
9 Aralık 2024 Diğer kategorisinde eylulannesi. (101 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 727 göst.

Kategoriler

1,477,406 soru