+2 oy
350 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (52 puan) tarafından

Kızlar merhaba 3 yaşında kızım var 

1 aylık hamileyim eşim sehirdisinda asker 

İki çocukla hayat nasıl gecer bilmiyorum çocuğu aldırmak istiyorum bi yandan istemiyorum napicam bilmiyorum eşimin görevinin bitmesine 1 buçuk yıl var naparim ben 

12 Cevaplar

+6 oy
(13,431 puan) tarafından

Ay saçmalama bide bayıl feriha. Seninki yine doğana kadar 4 yaşında olacak. Benimkilerin araları 2.5 yaş. Bende tek büyütüyorum eşim yurtdışında. Tamam zorlukları illaki var ama o kadarda değil yani. Verene şükür aldırmak nedir. Elindekine de bişey olur Allah göstermesin 

(289 puan) tarafından

Dogum sonrası esinin gelmesine de az kalır zaten

-Reklam-
+4 oy
(9,101 puan) tarafından

Yaş aralığı çok yakın değil katil olmak için Sudan sebep aramayın madem çocuk istemiyorsunuz baştan adam akıllı korunacaktınız 

+2 oy
(4,623 puan) tarafından

Çocuğu niye aldiracaksin neden yani yanındakine kiyabilir misin bacım yapmayın Allah aşkına yiyecek ekmeği var ki olmuş Rabbım elbet verir kolayliliğini 

(52 puan) tarafından

Verir elbet ama tek başıma nasıl olcak nasil üstesinden gelecgimi bilmiyorum 

+1 oy
(1,316 puan) tarafından

Aldırmak mi istiyosun ,neden yaptın? Ben en zor animda hamile kaldim ve bana ilac gibi geldi suan iyiki diyorum

+1 oy
(22,227 puan) tarafından

Sırf bunun için çocuk aldırılmaz. Yanlış anlaşılma olmasın hiç bir sebep için aldırılmaz ama aldatılırsın veya bir şey olur ayrılırsın bunu düşünürsün yine kafası karışmış denir ama bakamam diye çocuk aldırılmaz ilkine bakan ikinciye de bakar ilki kreş yasina gelmiş zaten. Bir kaç ay zorlanır sonra alışırsın sağlıkla gelsin 

+1 oy
(2,760 puan) tarafından

Bebek doğana kadar zaten 4 yaşa doğru ilerler. İlk zamanlar belki zorlanırsınız ama düzen oturunca emin olun o kadar da zorlamaz. Zaten 5 yaş anaokuluna başlayacak. Öncesinde zorlanırsanız, imkan varsa oyun grubuna da göndebilirsiniz. Farkındayım, bir bilinmezlik var ve korkuyorsunuz, ama emin olun üstesinden gelinmeyecek bir durum değil.

Bu arada 2 çocuğum var araları tam iki yaş. 

(2,760 puan) tarafından

Tabiki zorluğu oluyor. Yok diyen yalan söyler. Ama arada ne kadar yaş farkı olursa olsun, dönemine göre, çocuğun karakterine göre zorluk yaşanıyor. 

İlk çocuğunuz büyük olduğu için çok avantajınız var. Derdini söylüyor, tuvalet ve yemeği daha iyi durumda olur. Eğer yeni bebiş kolik değilse, emzir - uyut ilerler. Tabi uykusuz geceler de olabilir. Ama bunların hepsi düzeni oturtana kadar çok zorlar. Sonra zaten alışıyor insan. Sadece bu süreçte temizlik, yemek gibi ev işlerini dört dörtlük yapmayı denemeyin. Akışına bırakın. 

(52 puan) tarafından

Evet ilk çocuğum kolikti o zorluğu yaşadım en azindan biraz uyuyordu bende uyuyordum simdi hem o hem o ah ah bilmiyorum 

(2,760 puan) tarafından

Her çocuk aynı olacak diye bir şey yok ki. Beklemediğiniz bir durum olduğu için endişe etmeniz çok normal. Kendinize zaman verin. 

(52 puan) tarafından

6 haftam var büyük bir karar icin

(2,760 puan) tarafından

Her şeyi düşünüp tartın. Korkmanız normal ama imkansız bir durum da yok. Artı ve eskisiyle düşünün. Eşiniz ile ortak karar verirsiniz tabi. Ama dediğim gibi, imkanlar var ise büyük çocuğa bir çok aktivite sunabilir, ilk zamanlar küçüğü ile daha iyi ilgilenebilirsiniz. 

+1 oy
(3,935 puan) tarafından

Ya çocuğu aldırmak istiyorumu aklınızdan çıkarın ya ,o zaman sağlam korunsaydın bütün tuşlara bassaydın, şimdi dersin korunuyorken oldu,yanındaki çocuğu öldürmekle aynı şey,ha karnındakini öldürdün ha yanındakini

(52 puan) tarafından

Tek başıma bir savaş içinde olucam 

(3,935 puan) tarafından

İnan üç çocuğum var hepsinin arası iki yaş,tek bakıyorum,eşim tır şoförü evde toplasan iki gün kalıyor, bakması kolay diyemem ama insan alışıyor 

(52 puan) tarafından

Peki nasil baktın desteksin oldumu büyükşehir de oturuyorum ben insan iki çocukla nasil yaparım bilmiyorum 

(1,078 puan) tarafından

Benimde eşim tır şöförü zor oluyır birde kızım babasına düşkün  kızım ile oğlum arasında tam 3 yaş 1 ay var oğlum şuan üc aylık allah yardım ediyor  bende dedim cok zor ana doğunca dunya değişti benim için en cok sabrım oluyır onla vakit geciriyorum kızımı da seviyorum oda sürekli bekar halası var onun yanına gidip geliyor alt ust oturuyoruz, buyudükçe rahatlığa erersin vardır bununda bir hikmet sakın aklından gecirme oyle şeyler belki bu bebek doğunca herşey daha güzelleşir bir parmak arayıp bulamayanda var abim 3 yıldır evli ne kadar cok uğraşıyorlar ne kadar hastane geziyorlar ama yinede olmuyor Allah sana onu layık gördü ve nasip etti bilemesin belki bu allahın  bir imtihandır 

+1 oy
(4,718 puan) tarafından

Gerçekten Allah dağına göre kar veriyor ,bir sıkıntı veriyorsa bunu göğüsleyebilecek gücü de veriyor 

(4,718 puan) tarafından

Yanınızda çalışma imkanı var mı. Bide sana yakın kimse var mı senin ailen eşinin ailesi yardımcı olabilecek birileri vs

(52 puan) tarafından

Ah kekse yaninizda olsa inan bunları hic dusunmezdim evet kendi ailem esimin ailesi burda ama eş gibi olmuyor ki herkesin kendi hayati var

(4,718 puan) tarafından

Orası öyle ama uzakta olmaları daha zor olurdu 

(52 puan) tarafından

Ah keske herkes uzak esim yanimda olsa

(4,718 puan) tarafından

Herşeyde vardır bir hayır birde bu yönden bak. Bize söylemesi kolay tabi ama sayılı gün de çabuk geçer inşaAllah 

+1 oy
(4,351 puan) tarafından

Dogana kadar kızın 4 yaşında olur. Ama yinede ben yapamam edemem diyorsan büyüğü eylülde kreşe ver.

+1 oy
(2,518 puan) tarafından

Oğlum 14 aylıktı 2.ye hamile kaldım. Doğu gorevindeydik kimsemiz yoktu. Sonra tayinimiz çıktı 3+1 evi tek başıma topladım taşıdim ve yerleştirdim 6 aylık hamileyken. Doğumda diğer oğlum 2 yaşındaydi. Eşim göreve başladı ve eve sadece uyumaya geliyor. İkisine tek bakıyorum 1 saat faydası olan olmadı bana. Kaynanamlar doğuma bile gelmedi. Eşim oğlum ben hastanedeydik.. zor muydu evet çok zordu hala da zor. Ama küçük oğlum evimizin neşesi oldu. Annemi kaybetmiştim onun üstüne geldi. Acımı dindirdi psikolojimi düzeltti. Sadece sorun şu yaşadigin sehirde kimse var mı? Mesela çocuk hastalandı veya aşıya gidilecek diyelim kimse var mı ? Ayrıca ilk çocuğun kocaman resmen sana sorun olmaz ki 

(52 puan) tarafından

Allah kolaylık vermiş evet 

Ailem esimin ailesi burda ama es gibi olmuyor hetkesin kendi hayati var evet çocuğum büyüdü ama cok ağlayan durmayan bi cocuk ikinci olursa nasil olir bilmem

(2,518 puan) tarafından

Tabiki eş gibi olmaz ama 6 ay zorluğu var sadece. Ben doğm yaptım 1 tas çorba getirenim yoktu. 2 aile de eşinizin olmadiginj bildiği icin destek olur.çok şanslısınız. Beni de annem aldırmak için doktora gitmiş komşusu ağlamış yalvar yakar geri dönmusler. Annem ölürken ellerini tutan tek çocuğu bendim. Siz de evladinizdan vazgeçmeyin. Yaninizdakini birinin öldürmesine izin veremezsiniz değil mi ? Karninizdakini nasıl doktora gidip kalbini durdurun diyeceksiniz 

+1 oy
(1,601 puan) tarafından

İlerde çok pişman olacaksın aldırmayı düşündüğün için 

Benim oğlum 15 aylıkken 2. Ye hamile olduğumu öğrendim oğlum yemek yemez sürekli hasta olurdu her ay hastanede soluk alırdık ikinci hamileliğimi öğrenince çok kötü oldum hem sevindim hem üzüldüm yani duygu durumumu kendim bile anlayamadım ilk bebeğim tedaviyle oldu ikinci kendiliğinden oldu ben nasıl olsa ilk tedaviyle oldu ikinci olmaz diye korunmadım çok şükür rabbim layık görüp verdi o zaman sürekli ağlıyordun napacağım nasıl yapacağım diye çünkü dediğim gibi ilk oğlum yemek yemezdi sadece memedeydi sürekli hastaydı oğluma haksızlık ettiğimi düşündüm çünkü memeden kestim hamile olduğumu öğrenince bu da bana baya vicdan azabı yükledi çok zorlandım yemek yemedi çünkü uzun bir süre aç yatıp aç kalktı oğlum 21 aylıkken kardeşi doğdu yine aynı şekilde büyük oğlum hep hastalanıyordu ateşli hastalık geçiriyordu durmadan ilk dönem çok zorlandım çünkü ikisi de küçüktü biri 21 aylık diğeri yenidoğan bebekti yani 

Ben bu yaş aralığında atlattıysam o günleri sen haydi haydi atlatırsın canım benim büyük oğlum şu an 3 yaşında eğer şu an hamile olsaydım hiç düşünmezdim bile napacağım diye çünkü az çok kendi ihtiyacını yapabiliyor ben olmadan tuvalet eğitimi bitti meme derdi yok yemek düzeni düzeldi bence senin dert edeceğin bir şey değil zaten doğana kadar büyük 4 yaşına yaklaşır dediğini anlar ihtiyaçlarını karşılar kendi başına hatta sana yardım bile eder benim 21 aylık oğlum bile yardım ederdi bana mesela bez getirir misin derdim getirirdi kardeşinin beşiğini sallar mısın derdim sallardı bunları ve daha fazlasını 4 yaşındaki çocuk çok rahat yapar hiç endişe etme rabbim layık görüp vermiş sevin bence hem biraz büyüyünce iki kardeş hallerini görünce için eriyecek keşke daha önce doğursaydım diyeceksin 

Ben mesela ilk dönem çok zorlanırken bir kaç kez keşke ikinci olmasaydı gibi yanlış kelimeler kullandım şu an çok pişmanım biri 3 yaş diğeri 17 aylık çok şükür şu halleri bir ömre bedel 

(52 puan) tarafından

Çok güzel konuştun sağol hayırlısı 

+1 oy
(475 puan) tarafından

Yaş aralıkları 16 ay olan iki çocuk annesi ve asker eşinden selamlar. Umarım gözün korktuğu için ve hormonlardan dolayı sağlıklı düşünemediğin için bunu söylüyorsundur. Benim ve çocuklarımın ömrü neredeyse yolda geçti doğuya eşimin tayini çıktı çıkalı. Asla ama asla onlar hakkında olumsuz tek bir şey düşünmedim. Rabbim de korusun. Bu düşüncelerinden dolayı ilerde evladının yüzüne bakarken çok pişman olacaksın. Asıl senin güçlü olman lazım iki çocuk annesi ve bir asker eşi olarak. Nasıl düşünceler bunlar Allahaşkına. Yaparsın. Ruhsal,bilişsel ve bedensel olarak kendini hazırla. Sen annesin. Madem bir yavrun daha olacak sudan bahaneler yüzünden evladının canıyla alakalı olumsuz tek bir şey düşünme tövbe et. Düşüneceksen de başta düşünmeliydin şimdi çok geç. Bir silkelen. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 667 göst.
15 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde DUYGUSALL (52 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 262 göst.
5 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Cangul19 (101 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 114 göst.
23 Ekim 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+4 oy
18 cevap 790 göst.