0 oy
104 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (595 puan) tarafından

Süt alır YOĞURDUMU hep mayalarım ama cıvık oluyor.  Neyse karar verdım  süzme yapcam yoğurt süzme aparatı alacagım kullandığınız  herhangi bir yoğurt süzme aparatı var mı 

4 Cevaplar

0 oy
önce (6,540 puan) tarafından

Bez torbada süzüyorum ben yoğurdu 

Ama cıvıklık için bir öneride bulunabilirim serçe parmağın 10 saniye kalabilmeli sütün içinde bir de mayanın içine 1 çay kaşığı un koy çırp öyle mayala taş gibi olur 

önce (595 puan) tarafından

Un koyayım cıddı misin kız

önce (6,540 puan) tarafından

Evet hayatım 5 litre süt için bir çay kaşığı unu mayayla birlikte çırp sütünün içine koy 

-Reklam-
0 oy
önce (26,291 puan) tarafından

Canım doğru mayalamayla güzel olmayacak yoğurt tanımam benim tarifi vereyim dene dua et bana ☺️ 

Sütü ilit iyice elini yakar yakmaz değil bak bir bebeğin icebilecegi iliklikta olsun 3 4 kaşık yoğurdu sütle aç iyice krema kıvamına getir süte ekle 20 sn karıştır kapagini kapat sar . Yoğurt olduktan sonra da ağzı açık şekilde dolapta 1 gün beklesin taş gibi yoğurt olur sonra Allah'ın izniyle 🌸 

önce (595 puan) tarafından

Bebegım çok kıbarsın teşekkürler

0 oy
önce (1,873 puan) tarafından

Ben 3 4 yemek kaşığı yoğurt koyuyorum.  Sonra poşete sarıyorm. Üzerine biraz ince bir şey örtüyorm. Kışın gündüz mayalıyorm. Yazında akşam saat 7 8 gibi mayalıyorm. 3 saat kalıyor poşete sarılı. 2 2.5 saat olunca açıp bakıyorum cıvıksa biraz daha bekletiyorm. Taş gibi de yoğurdum olur. 

0 oy
önce (1,976 puan) tarafından

Süzme yoğurdu eski usul naylon gömlekte süzüyorum.

Yoğurdu mayalarken de parmağımı degirip 8 10 sn duruyorsa içinde öyle mayaliyorum 3 kilo süte 1,5 kaşık yoğurt yapıyorum evdeki yoğurt eşki ise az bişey şeker atarım ben hemen hemen 5 saat uyutuyorum güzel tutuyor kaşık kaşık 

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 205 göst.
0 oy
7 cevap 195 göst.
16 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde Tuubba (125 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 542 göst.
25 Mart 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 535 göst.
18 Ekim 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Anneolmakask (895 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,310 soru

24,181,636 cevap

336,346 kullanıcı

...