0 oy
118 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,903 puan) tarafından

Hayırlı sabahlar kızlar bazı sebeblerden dolayı tuvalet egitimini sürekli ertelemek zorunda kaldım tuvaletten korkmuyordu hatta bir iki kere yapmıştı bugün artık başlayım dedim ilk gün biliyorum ama çocuk korkuyor gitmek istemiyor götürdüm tuvalete girince ağlamaya başladı ne yapsam ertelesem mi ya da devam mi etsem yanlış birşey de yapmak istemiyorum 33 aylık iki ay sonra da doğumum var aradan çıkartayım diyordum 

7 Cevaplar

0 oy
önce (1,420 puan) tarafından

Canım lazımlık alabilirsin

Klozet aparatları var belki korkusu geçer bu şekilde 

Önce sen çişini otur yap yanında görsün sonra kendini alkışla kendine ödül ver çişe bay bay yap el salla öpücük at 

Ben böyle böyle alıştırdım oğlumu 

Lutfen komik gelmesin 

Ne kadar kısa zamanda kavrarsa o kadar iyi olur 

Bu çocuğa göre değişir 

Kimi 3 günde öğrenir 

Kimi 6 ayda 

Kimi 1 yılda 

Sabır ve anlayışlı olman gerek 

Ilk önce sen bu savaşa hazırmısın?

Kendini hazır hissediyorsan başla ama asla pes etme

Sana tavsiyem bezlerini sakla 

Kalmadı bez deyin 

Marketten alamayız deyin

Benim 6 ay oldu bezi bırakalı 

Bezlerini saklıyorum 

önce (1,903 puan) tarafından

Yok canım klozeti de denedim neden korkuyor onu anlamadım yanlış bir davranışım da olmadı zaten ilk kez deniyorum tuvalete gidelim mi dediğim zaman ağlamaya başlıyor 

O zaman daha uygun olan zamanını beklemek en doğrusu gibi geliyor.

Acaba cocuk pedagog psikologa mı götürsen ki 

Neden korktu Acaba belki onlar anlarlar 

Sindi bende bilemedim 

Hazır değil desem sabahları kuru kalkıyor bezi istemiyor algısı çok açık bi çocuk zaten herşeyi hemen anlıyor olmadı dediğin gibi pedagogla konuşacağım bide kitap sipariş vermiştim onlar gelsin onlarla anlatmaya çalışacağım 

En iyisi canım 

Teşekkür ederim canım 

-Reklam-
0 oy
önce (175 puan) tarafından

Bende herşeyi denedim lazimlik aldım klozet aparatı aldım yok normal tuvalette yaptı baya ama kaçırıyordu da. Tuvaleti gelince elimi tutup götürüyor da tuvalete ama sonra gitmek istemedi ne yaptıysam gitmedi mecbur bağladım bezini yine 

Onlar rahatını bozmak istemiyor 

Ne lazimlik ne normal tuvalet hiçbirine gitmek dahi istemiyor anlamadım niye birden korktu bezi de istemiyor ne yapacağımı şaşırdım 

Sıkılmadan sabırla anlatacaksin hatta gerekiyorsa çok afedersin ama sende onunla tuvalate otur ben öyle yapınca daha çabuk çişini yapiyodu benim oğlum. Bak hepimiz tuvalete gidiyoruz annecim burda korkulacak bişey yok çişler kakalar arkadaşlarının yanına gitmek istiyor vs bunları söyleyince korkmuyorlarmis benim bizzat terapistim böyle söyledi o da böyle alıştırmis ve bir ay sürdü demişti 

Canım biz hep beraber gidiyorduk zaten orda anlatıyordum konuşuyordum hamileyim karnimdan dolayı oturamiyorum ama korkusu gitsin diye lazimliga bile oturdum anlattım bu saat oldu altına da yapmadı tuvalete de yapmadı bide kitap filan alıp deneyeceğim umarım bizde aşarız bu sorunu 

Ahh kıyamam Allah yardımcın olsun canım senin için zor baya. O şimdi tutar iyice uzun zamandır yapmadiysa gözün üstünde olsun her an yapabilir. Kitap inşallah işe yarar canım kolaylıklar diliyorum 

+1

Teşekkür ederim canım 

0 oy
önce (54 puan) tarafından

Bence tuvaletin şifonuna kendi baksın by by gitti falan diyebilirsin bez istemiyorsa biraz zorlayacaksın ama sonrası kolay olacak bi süre tuvalette değilde lazımlıgı tuvalet,n kapısının önüne al bak tuvalete gitmiyoruz burda kendi tuvaletinde lazımlıgında yani oraya yapabilirsin diyebilirsin o aradan banyoda kısa kısa vakit geçirsin ya dişini fırçalayın ya ellerini yıkasın bunun gibi sonra artık büyüdün burda herkes seni görür gibisinden içeri alırsın lazımlıgı 

0 oy
önce (4,805 puan) tarafından

Lazımlık da dene bir de.

0 oy
önce (5,406 puan) tarafından

Beraber onun seveceği lazımlık aparat yeni boxerlar falan alsanız.

0 oy
önce (4,394 puan) tarafından

Su an iğrenç geliyor olabilir ama sen ya da babası tuvalete giderken onu da götürün arkasını dönsün ve sürekli konusun bak biz tuvaletimizi buraya yapıyoruz herkes buraya yapiyor gördün mü diye anlatın sonra sifonu beraber çekin. Ananesi babannesi teyzesi falan da böyle anlatsın tuvalete gittim geldim karnım ağrıyordu simdi gecti gibi gibi. Arkadaşımın kizi da korkmuyordu da istemiyordu doktoru boyle tavsiye etti biz de yeğenime uyguladık cok etkili oldu 

0 oy
önce (1,699 puan) tarafından

Ben sesli klozet aldım onunla başardık 28 aylıkken 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 644 göst.
14 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 248 göst.
31 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Hayal53 (392 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 254 göst.