+1 oy
311 göst.
önce Diğer kategorisinde (908 puan) tarafından

Öncelikle merhaba kızlar. Kızım 6.5 yaşında ve 1. Sınıfa yeni başladı okul ile aramız gayet iyi ev ile de iyi ödevlerini dahi zorlanma olmadan yapıyor. Dün masanın üzerinde 200 tl vardı sabah pazar yapacaktım üzerine koyup. Gece baktım yoktu aradık bulamadık sabahta okula geç kalınca soramadım çocuklara açıkçası alacağıda aklıma hiç gelmedi. 1 saat önce okuldan geldik sordum bilmiyorum dedi önce. Bende her anne gibi konduramadığımdan olsa gerek üstelemedim Sonra bakkal için evden çıktım geldiğimde ağlıyordu noldu dedim. Ben çok kötü birşey yaptım dedi hala aklıma para gelmiyor ama :) masanın üzerindeki parayı ben aldım kantinde harcadım dedi. Şok oldum elhamdülillah durumumuz kötü değil istedikleri herşeyi bir şekilde alıyoruz. İtiraf ettiği için kızmadımda ama ne tepki vereceğimi bilemediğim için akşam babanla birlikte konuşuruz bu konuyu dedim. Parayada bir tane şeker almış kalan parayı da arkadaşlarına dağıtmış ben kızarım diye.  Kızlar nasıl yaklaşmaluyım ne yapmalıyım bir fikrim yok bana akıl verin. Bu arada bunların günah olduğunu yanlış olduğunu hep anlatırım ama olmuş yinede :(  

7 Cevaplar

+1 oy
önce (2,947 puan) tarafından

Kızmadığın iyi olmuş zaten hatasının farkında kantinde diğer arkadaşları aldıysa özenmiştir parayı da ortada görünce almıştır. Bundan sonra böyle birşey yapmaması gerektiğini yaptığının çok yanlış olduğunu anlatın. kantinden canı birşey isterse size söylemesini sizin ona yeteri kadar para vereceğinizi söyleyin. Çocuklar bu kantin işine çok özeniyorlar yeni bir şey olduğu için. Bizde oğluma ilk hafta suyun biterse diye su alırsın dedik para verdik o gidip abur cubur vs almış. Ya da arkadaşlarının parasıyla gidip hepsine birden almışlar. Bende onu uyardim oğlum olmaz öyle arkadaşlarının sana bir şey almasına müsaade etme canın çekerse bize söyle alacağın şey kadar para veririz diye. 

önce (908 puan) tarafından

Galiba hatayı burda yaptım geçenlerde kantine özendiğini belli etti bana ama ben kantindeki yiyecekler kötü sen oradan alışveriş yapmak için çok küçüksün daha dedim . Sanırım kendi kontrolümde merakının geçmesi için biraz para verip bişeyler almasına müsaade etseydim olmazdı böyle

önce (2,947 puan) tarafından

Herkes kantine gidiyor anladığım kadarıyla çocuklar için önemli bir durum oluyor. Geçen sene de komşumun oğlu birinci sınıfa başladığında çok ağlamıştı annesinden para istemişti. Ayda bir kere kantinden birşey almasına müsaade edebilirsiniz mesela benim oğlum ilk haftadan doldurdu kantin hakkını 😀

önce (857 puan) tarafından

heves ediyorlar . bizim ogretmen kandtini yasaklamisti o sebeple almiodu ama cok ozeniyordu. calip cirpmak maksatli almamis parayi sen izin vermiceksin diye almis cocuk. o yizden 20 lira ver 40 lira ver en azindan bi cubuk kraker alsin yada bi sut yada meyve suyu alsin . hani buyuk paralar degilde ufak ufak paralar paza uzeri fazla olmayacak paralar

-Reklam-
0 oy
önce (5,991 puan) tarafından

Gelip söylemesi çok güzel. 

O an kızmamış olman da çok güzel. 

O parayı nereye harcayacağını, neden harcaman gerektiğini anlat

Paraya ihtiyacı varsa ya da bir şey istiyorsa sizden istemesi gerektiğini anlatın. 

Yaptığının neden yanlış olduğunu onun bir eşyası üzerinden anlatın. İşte senin o çok sevdiğin oyuncak bebeğini biri alsa sen üzülürsün değil mi gibisinden.

Galiba hatayı burda yaptım geçenlerde kantine özendiğini belli etti bana ama ben kantindeki yiyecekler kötü sen oradan alışveriş yapmak için çok küçüksün daha dedim . Sanırım kendi kontrolümde merakının geçmesi için biraz para verip bişeyler almasına müsaade etseydim olmazdı böyle akşam eşimle birlikte konuşalım bakalım biraz dediğin gibi eşyaları üzerinden örnek verelim

önce (5,991 puan) tarafından

Kesin alan arkadaşları var onlara özendi. Dediğin gibi kontrollü harcamayı gösterin. Markete gidin atıyorum 50liralik tutacak kadar ürünler alsın. 

Tamam inşallah teşekkür ederim 

0 oy
önce (4,389 puan) tarafından

Bence bunu her cocuk omrunde en az bir kere yapmıştır :)) 

Arkadaslari kantinden bir seyler alıyorsa özenmistir 

Habersiz yapmasına üzüldüğünuzu kirildiginizi anlatın gunah kavramı icin dogru bir yaşta degil ona 12 14 yaşından sonra başlamak gerekiyor ama yanlış olduğundan bahsedin ki zaten farkında. 

Haftada ya da ayda 1 gun kantinden alma günü yapabilirsiniz böylelikle hevesi de gecer 

:))) Bende yapmıştım valla küçükken yapmadım desem yalan olur . Evet alanlar varmış daha önce anlattı özendiğini de belirtti ama ben kantindeki yiyecekler kötü sen oradan alışveriş yapmak için çok küçüksün daha dedim. Galiba yanlış yaptım merakının geçmesi için dediğin gibi ayda 1 gün öyle yapalım haftada 1 çok olur çünkü kantinde adam akıllı birşey yok şeker çikolata dolu

önce (4,389 puan) tarafından

Ben de yaptim insan heves ediyor :)) ayda bir evet daha mantikli gününü belirleyin takvimde yuvarlak icine alin bugun kantin günü diyin cok daha iyi olur :) bilinçli bir cocuksa alacagini da sınırlayabilirsiniz sunlar arasında seçim yap hangisini istersen onu al digerleri cok zararlı ve pis üretiliyor diyebilirsiniz 

0 oy
önce (10,218 puan) tarafından

Arkadaşlarına imrenmiş olabilir kızmamakla iyi etmişsin yanlış olduğunu yapmaması gerektiğini anlatıp olayı unutun 

Evet daha önce özendiğini belli etti ama üstünde durmadım pek

0 oy
önce (26,070 puan) tarafından

Arkadaşlarına şeker ısmarlamak istemiş annesi ☺️ bunu bende yapmıştım çocukken arkadaşlarımda bidaha yapmaz oda anlamış hatasını zaten 😍🌸💕

🫠ya her çocuk yapmıştır şrkeri sadece kendine almış kalan 200 tl nin ne kadar çok olduğunu da bilmediği için iki arkadaşına vermiş 😅

0 oy
önce (7,211 puan) tarafından

Üzmeden izinsiz almamasini konusmalisin sizin okulda  yok mu cuma gunleri serbest zaman ogretmenleri kantine alissin para birimine alissin diye kantinden birseyler almalarina musade ediyordu bizim burda oyle yapiyorlar birlere 

Öğretmenimiz kantini kesinlikle önermiyor serbest günümüz var evet ama  evde ne isterse o diyor 

0 oy
önce (53 puan) tarafından

Sürekli sürekli anlatmak lazım doğruyu yanlışı. Annem hep der sen anlat , illa ki duyar kulağına girer çıkar zamanı gelince anlar 

Kendimden biliyorum çok doğru bu söz 

Hep anlat sürekli anlat 

Yaptığı da çok büyütme, konuşun 

Çocuklar zaman zaman herşeyi deniyor 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 204 göst.
0 oy
1 cevap 108 göst.
+1 oy
7 cevap 201 göst.
0 oy
7 cevap 323 göst.
8 Ağustos 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Merve03 (11 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,116 soru

24,178,592 cevap

336,232 kullanıcı

...