+1 oy
810 göst.
önce Diğer kategorisinde (480 puan) tarafından

Sinirlerim bozuldu sizinle paylaşayım haksız mıyım bana bir söyleyin kızlar. Geçen ay post açmıştım teyzem düğüne çağırmadı diye ya düğün bu aymış neyse konu o değil. Dün annemlerle konuştuk dediler perşembe günü kına var cumartesi de düğün var teyzemin kızının. Ben dedim bana bisey demediler kız kardeşim teyzeme demiş ablamı cagirmadin mi falan teyzem beni aradı gece olmuş saat 1 bende açmadım whatsaptan davetiye resmi atmış kınaya bir gün var şimdi çağırmış bende gitmek istemiyorum kırıldım kına yeri kucukcekmece biz esenyurttayız araba yok zaten bebekte var. Gelemiyorum dedim. Teyzem de sesli mesaj attı diyorki niye gelemiyorsun sen zaten hevesin yok gelmek istemiyorsun siz böyle yapıyorsunuz diye cagirmiyorum bende sinirlendim. Kızlar ben 6 aylık doğum yaptım 2 yıldır evliyim kac kez çağırdım evime teyzemi kuzenleri gelmediler bebeği görmeye bile kızımın ölme ihtimali vardi haliyle kırgınım zaten. 

24 Cevaplar

+8 oy
önce (6,434 puan) tarafından

Akraba çok matrah bir şey olsaydı Allah akraba ziyaretine sevap yazmazdı. 

Hiç kırılıp darılma üzülme ve gitme o düğüne. Yeğen demek evlat gibi bir şey. Ben önce yeğenlerimi davet ederim. Teyzen sana el olduysa sen ne bekliyorsun ki sen de ona el ol. 

önce (480 puan) tarafından

O kadar haklısın ki canım öyle yapıcam benimde 2 yeğenim var asla böyle yapamam onlara

önce (865 puan) tarafından

ilk cumle bomba bunu ben kullanirim arada bi :) 

ya simdi ben kendi aileme bakarak tuzelerim biyere annemi cagirmissa beni de cagirmistir . digun kina mina varsa zaten cagirmaya gerek bile yok gunu belliyse kalkar giderim cunku bu belli biseydir kunenin tuzemin kizinin oglunun dugunune kinasina gtmiceksem karsi komsumunkine mi gideyim neticede bu isler akrabayla olan isler . nekadar uzaktada olsa davetiye beklemem gunu belliyse gidilir.

ama cocuguna bakmaya gelmemisler davet etmisin gelmemisler vs vs ee oyle kisiye de gidilmez zaten .cagirsa bile. 

önce (6,434 puan) tarafından

Amcam teyzem ailemden önce bana davetiye gönderdiler ha göndermeseler de olur ama işte samimiyete bakar. Teyzem amcam benim çocuğum yoğun bakımda yatacak ve gelmeyecekler benim için elden hiçbir farkları yoktur. 

Akrabanın iyisi baldan tatlı ama kötüsü hiç çekilmez. 🤣

-Reklam-
+3 oy

Bunlari yazdım 

image

önce (100 puan) tarafından

Post sahibi arkadaş eğer bu daveti dhai yapmasaydi, oda kendi kendine böyle mesaj atsaydi neyseeee. Ozamn hatalıdır derdim. Ama 1 gün kala devet etmiş. Oda fırsat bu fırsat yazmış. 1 gün kala.kim.kendini hazırlayıp gidebilirki zaten.  İyi yapmış yazmış. İçinde tutmamış. Bende öyle düşündüm 

@Meryy pardon kına 19.00 00.00 arası bizim evden tam 1 buçuk saat uzaklıkta gece ben canımı sokakta mı buldum o saatte metrobusle gelicem yada onlar için bin TL taksiye vericem zorunda mıyım esenyurt ne kadar tehlikeli sen biliyor musun küçücük bebekle beraber az mantıklı yorum yapın hakaret o hak etti. Ben zaten gitmicem 

önce (2,009 puan) tarafından
+1

Ben Esenyurt'ta oturuyorum zaten, neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum.

önce (272 puan) tarafından

Sadece ben bebekle nasıl geleyim uzak filan onu demeseydin direk kırgın olup son anda haber ettigi icin gelmiyecegini söyleseydin cunki teyzen direk millette bebegi bahane etti yolu bahane etti diyecek.. kendi hatasını böylece örtmüş olacak kendince

önce (63 puan) tarafından

Ohhhh ağzına sağlık iyi yapmışsın kim olursa olsun konuş bak edene hak ettiği cevabı vermezsen sen ezikirsin kendilerini hakkı girip dahada üstüne çıkmaya çalışır 

Boşver yap kahveni al sodani ohhh mis bilgi iç keyfine bak 😀😉

+2 oy
önce (1,733 puan) tarafından

Zaten kopukmussunuz . Ben olsam da gitmezdim .

Gitmicem zaten de sinir oldum insan olsalardı giderdim takıda takardım. Bunlar nankör sadece takı para için çağırır başka zaman aramazlar

+1 oy
önce (7,001 puan) tarafından

Kesinlikle gitmem teyze demek anne yarısı demek kuzen demek kardeş gibi olmak demek teyzen hem suçlu hemde güçlü bide seni suçluyor

+1

Kesinlikle öyle gelmiyorsun ondan cagirmadim diyo birde. Benim kızım hastaneden yeni çıkmıştı doktorumuz enfeksiyon kapar kalabalığa girmeyin demişti diğer kuzenimin düğününe gitmemiştim biliyorlar hala saçma sapan davranıyorlar kimse kızımdan değerli değil kusura bakmasınlar

önce (7,001 puan) tarafından

Sana faydası olmayan insanları hayatına sokma onlar içinde kendini üzüp yıpratma önce sen değerlisin sen iyi olacaksınki evladına güzel bakasın boş ver salla gitsin

+2

Çok sağol canım yorum için 🥰

+1 oy
önce (1,422 puan) tarafından

Canım kırılmakta çok haklısın çocuğun rahatsızlığı bu sağlık başka şeye benzemez 

Gitmemen daha iyi olur diye düşünüyorum hem küçük bebek yolda perişan olursunuz.

Evet canım öyle insan gibi cagirsalardi giderdim eşim götürürdü böyle konuştuğu için gitmicem

+1 oy
önce (1,602 puan) tarafından

Ben böyle bir şey yaşasam gitmezdim. Çok zoruma giderdi. Son dakika da kimse bir şey yapamaz. Bir de kardeşin hatırlatmasa aklında bile yokmuşsun. 

Yani kınaya 1 gün var diyorki sesli mesajda dusune 1 hafta var sacma sapan konuşuyor birde

önce (1,602 puan) tarafından

Kendi de biliyor haksız olduğunu o yüzden yalana başvurmak işine geliyor. Küçük de bir bebeğin varmış. Böyle insanlar için onu yormana , yıpranmana değmez

Valla öyle canım 

+1 oy
önce (23,463 puan) tarafından

Teyzemin çocuğu yok da düğünü olacak olsa davetiye beklemezdim. Kendi düğünümüz gibi gelirdi. Ama siz zaten mesafeliymissiniz. Senin kötü gününde yanında olmamış. Üstüne unutmuş cagirmamis. İyi demişsin boşver. Cevabın çok iyi olmuş 

Canım normalde öyle oluyor amcalarım da falan ama konuşmadık ki ben nerden bileceğim kına düğün ne zaman 

+1 oy
önce (5,161 puan) tarafından

Cevabın iyi olmuş, komşu bile davetiye verirken 1 hafta öncesinden veriyor, teyzenin yaptığı ayıp. Bende Esenyurt'ta oturuyorum buradan küçükcekmeye bebekle gitmek zor oluyor. 

Zor araba olsa eşim götürürdü çok uzak kalıyor gidip gelme otobüs gece yoktur zaten. Kızım ölebilirdi bende ölebilirdim ne yanıma geldiler ne hastaneye geldiler şimdi de böyle yapıyorlar 

önce (5,161 puan) tarafından

Böyle insanlar kötü zamanda kendilerini belli etmişler canim, arayıp sormasan bile haklısın.

+1 oy
önce (4,141 puan) tarafından

Ben olsam teyze düğün günü çağırsaydın derdim, çok erken haber veriyorsun derdim,gitme bacım boşver 

Ah keşke aklıma gelseydi öyle derdim birde diyorki 1 hafta var düğüne düğün 3 gün sonra kına yarın 

+1 oy
önce (3,466 puan) tarafından

1 gün kala kardeşim çağırsa gitmem. Her şeyin bir adabı var. En az 10 gün önceden davetiyenin gelmesi lazım ki bende işlerimi ona göre ayarlayım. İnsanlara karşı bu konuda net olun ki bilsinler. Benim eşimi herkes bilir kendine ait davetiye gelmezse kuzeninin düğünü olsa gitmez. Bende son dakika çağırıldığım yere asla gitmem

Aynen öyle canım bende gitmicem zaten 

+1 oy
önce (3,161 puan) tarafından

Hayır çağırınca da böyle yapıyorsunuz demiş yani bile bile çağırmadığını açıkça söylemiş. Resmen üste çıkmaya çalışıyor hem suçlu hem güçlü. Madem çağırmaya gönlü yok son gün de demesin yani. Benim de teyzemle hiç yakın bir ilişkim yok, kendisi aşırı derecede kıskanç biri bizi sürekli kendi ailesiyle kıyaslar.

Valla teyzemde aynı sürekli kız kardeşim ve ablamı kıskanıyor ve sadece işi düşünce düğünlerde para gelsin diye arar çağırır bu yani evimiz yakın insan der bu kız 6 aylık doğum yaptı gideyim yanında olayım yok

+1 oy
önce (5,323 puan) tarafından

Ben bir teyzemle 6 yıldır konuşmuyorum .bana faydası yok zararı vardı kestim komple iletişimi 

Engelledim telefondan 

Annem vefat etti 17 sene oldu bize ana olacağı yerde arkamızdan sürekli laf üreten herkese laf taşıyan biri oldu 

Olmasa da olurmuş teyzem dedim iletişimi kestim

En güzelini yapmışsın. Annene Allah rahmet eylesin canım sizi koruyup kollayacak yerde yaptıklarına bak 

0 oy
önce (26,194 puan) tarafından

Net gitmezdim bacım benim bir kere ziyaretime gelmemiş üstüne bide üste çıkmaya kendini haklı çıkarmaya çalışıyor ne gerek var kendi aralarında yapsınlar boşver 

Gitmicem canım zaten gerek yok

0 oy
önce (3,639 puan) tarafından

Benim serefsslerimde böyle kendileri uzak dıruyolar bıde seni sucluyolar sen gelmiyom aramıyon sormuyon ulan serfsiz kendin sevme görusmek isteme ama elalemei gördugunde yada beni gördugunde niye sucluyon dertlimmiş gibi

Akraba sevmiyrm görsmuyorm mutluyum kendıleri de keza oyle tek sinir oldugum sıkayet etmeleri

Ne değişik insanlar var ya

0 oy
önce (7,211 puan) tarafından

Ben boyle seylere hic takilmam bir yere gidilcekse özel davetiye beklemem yani sonucta anneme soylenmistir annem beni arar boyle boyle diye yada kayinvalideme soylenir bak bazi seyleri de biz öğreniriz ben söylerim  anneme gidelim diye cikariz yola hele yakin akraba da hic sorun olmaz zaten  milletin telasi var birde ozel davetiye mi bekleyim unutulabiliyor 

Ne telaşı ya herkese davetiye götürüyorlar arıyorlar beni mi unutuyorlar saçma.  Ben evliyim annem başka yerde ben başka yerde oturuyorum annem neden davet ediyor beni 

0 oy
önce (938 puan) tarafından

Kiz sana bir gün önceden haber verilmiş ben abimin nikahını nikah gün öğrendim yaa

Oha gerçekten mi 

önce (938 puan) tarafından

Evet ve 2 ay bebeğim vardı birda kucağımda 

0 oy
önce (11,536 puan) tarafından

Olayların öncesini sonrasını neler yaşadığınızı bilemeyiz ama düğünden önce çagirmis netice de haberinde var kinaya gitmesen de düğüne git bence.

Benimde teyzemin kızının nişanı var ama ben tee söz zamanı darıldım teyzeme. Şunu çağırmicam bunu çağırmicam küçükler olmicak ailenin büyükleri olacak darilmayin bana dedi okey dedim bir sorun yok. O cagirmicagi kisilr içinde bende varım. Bizde sözün olduğu haftasonu eşimin memleketine gittik dönüşte cagirmicam dediği herkes orda bir ben yokum. Neymiş son akşam karar vermişler gençleri çağırmaya bende o akşam köye gittim diye beni aramamiś. Mesaj attım teyzeme bir güzel döşedim. Dün arıyo evde misin davetiye getircem.evdeydim ama evde değilim getirme davetiye dedim anneme birakmiş banada mesaj atmış annene bıraktım nişana gel diye gelmicem dedim ve gitmicem de

Bana göre son dakika çağırması çok ayıp ve kızım için gitmicem

önce (11,536 puan) tarafından

Cagirmasa da olurmuş.. sen zaten gitmemek için çoktan bahaneler uretmişsin. Teyzende varsa sende de var hiçbir şey tek taraflı olmuyor 

Bahane mi 

önce (3,639 puan) tarafından

Son dk cagrlma hala hatrın kalmasım soylemedi demede anlamında

0 oy
önce (788 puan) tarafından

Söyleseydin sende ben anneme soylemeseydim onunda atmicaktin doğum yaptım kapımı acmadiniz 

Dedim valla canım 

Boşver canım sen git utandır imkanın varsa 

Gitmicem canım 

Sen bilirsin canım valla haksız bir yandan konuşmuş ne olursa olsun demeseydi öyle iyiydi düğün üstü 

0 oy
önce (24,491 puan) tarafından

Firdevs Yöreoğlu der ki davet sahibi çok cazip olsa da son dakika yapılan programlara uyamıyorum 😂 

Ben olsam ben de gitmezdim 

Valla doğru demiş ses kaydını ablama söyledim oda demez mi düğüne 3 gün var çağırmaya gerek yok demeye bana saçma geliyor 

0 oy
önce (1,488 puan) tarafından

Kuzene davetiye beklemem diyenler de olmuş yorumlarda ama bence saçma neden davetiye beklenmesin hele de arada kopukluk varsa benim düşüncem ben evlnemişim kendim artık bir ev olmuşum anneme nasıl gel buyur deniyorsa bana da denmeli bende  bak beni saydılar diyeyim gideyim hele de  öncesinde araması sorması gereken bir durum olmuş ona rağmen aramamış gelmemiş bir teyze ise kusura bakmasın ne  giderim ne hayırlı olsuna  ararım.. Beni kuzenim oğlunun kına günü sabah aradı telefonla akşam kınamız  var buyur nasip dedim kapattım tabi ki gitmedim ve sonrasında da aramadım sormadım.. 

İyi yapmışsın canım bazıları anlamiyor maalesef 

İlgili sorular

+2 oy
6 cevap 554 göst.
23 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Amour (1,554 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 117 göst.
10 Kasım 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde Sarioglusumm (325 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 292 göst.
5 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Happymommy (2,144 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 392 göst.
20 Mart 2022 Diğer kategorisinde Melekkk34 (6,849 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,217 soru

24,180,376 cevap

336,295 kullanıcı

...