0 oy
209 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (280 puan) tarafından

Aylardır uğraşıyorum coxuk tuvaletini söylemiyor. Çişini ben götürüyorum onu zaten soylemiyor. Ama kakayi denk getiremiyorum hep altına yapiyor. 3 yaşını geçti 4 aydir uğraşıyorum niye yaoiyorsun diyince gülüyor. 

Geceleri alti temiz oluyir bu arada ve konuşabiliyor kendini ifade edebiliyor. 

Kesin çözüm bu Dediğiniz öneriler vsr mi ? 

Artık dayanamıyorum 

7 Cevaplar

0 oy
önce (280 puan) tarafından

Nolur bir çare gösterin lütfenn geçmeyin 

önce (861 puan) tarafından

benim ogluma 36 aylik basladim. hep ustune yapti iki gun . klozet aparati koyup oturtturuyordum ilk gunden beri. ablasinada oyle yapmistik ablasi ilk gunden cozmustu hatta 29 aylikti. neyse iste 3. gun ananesindeyiz aparat yok cisini soyledi gtti oturdttuk yapto. megersem hic aparat koymadan yapmak istiomus. klozet aparati kullanmiyorz elleriyle destek alarak kendi oturuo klozete. aslinda aparat daha kolay dengeli ama iyle istio.

diyecegim o ki belki senin cocugunda istedigi aradigi bir ozellik var hani ne istedigini aslinda bir anlayabilseniz devami gelir. benim oglumda konusuyor sakir sakir derdini anlatio ama aparatsiz yapmak istedigini ananesinde tesadufen farkettik.

Ya benim oglum belli olduğu zamanda ayakta yapardı comelmezdi. Ayakta yapmaya alistigi icin tuvalet ona konforlu gelmiyor anladığım kadarıyla ama bunu nasil cevircem ki

önce (861 puan) tarafından

onu hic bilmiyorum. ayakta cisi yaosa bile kakayi mecbur comelecek bir sekilde alismasi lazimda normal vc mi klozetmi. normal vc ise bacaklari agrio olabilir comelirken lazimlik gibi bisey daha kolay alisir bence

-Reklam-
0 oy
önce (4,805 puan) tarafından

Artık gerçekten çocukların şımarıklıktan yaptıklarını düşünüyorum benim kızımda dahil. Travma kalmasın diye diye kendi psikolojimizi bozuyoruz resmen . Çözün yolunu da bilmiyorum 

Ya ben bu aylarca uğraştığım için artık coxugun anlamasından bir problem var diye düşünmeye basladim ya moral falan kalmadı bende bu kadar dil döktüm yok yani 

0 oy
önce (6,004 puan) tarafından

biraz akılları erince böyle oluyor herhalde. arkadaşımın da 3 yaşındaki kızı, canım istedi ondan işedim falan diyormuş 🤦🏼‍♀️ 

Olabilir ya benim oglum da ayakta işiyor ondan tuvalette oturmak istemiyor anladığım kadarıyla 

0 oy
önce (2,811 puan) tarafından

Benimki de tam 2 ay her yere yaptı . 3 günde öğrendi aslinda ama inat etti. Donuna yaptı. Sonra donunu indirip her yere yapti. En sonunda altına yaparsan ev pis oluyor diye biraz kızdım. Sonra da tuvalete gidersen dondurma çikolata vercem dedim. Biraz ödül biraz ceza bu şekilde yaptım. 3 yasa doğru gerçekten aklı eriyo şımarikliktan yapıyor 

0 oy
önce (1,705 puan) tarafından

Ben 101 den sesli klozet aldım kakasını ona tek yapıyor 2 haftalık memlekete tatile gittim onu da yanımda götürdüm başka türlü olmuyor 

0 oy
önce (2,344 puan) tarafından

Benim kızımda 4 yas buyuk abdestini gidip kendisi yapıyor ama çişini hala üstüne yapıyo ödül uygulaması yaptım neler neler yaptım hala aynı kafayı yiyorum buyugu gelince koşa koşa gidip yapıyo çişini yapmıyo niye yapısun diyincede işte diyo ağlıyorum artık nasıl öğrenicek diye

0 oy
önce (788 puan) tarafından

Altına yapınca hemen değiştiriyor musun canım öyleyse değiştirme bı daha altına kaka yaparsan öyle pis kalırsın değiştirmem bundan sonra tuvalete yapicaksin diye kesin net bi şekilde söylesen yaptığında gerçekten bi 10 dk filan değiştirme kalsın öyle rahatszi olsun. Bence büyüdükçe bilerek yapmıyorlar simariklik yani işin ciddiyetini anlamak istemiyorlar. 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 776 göst.
0 oy
12 cevap 1,139 göst.
3 Mart 2023 Diğer kategorisinde Fatmanurun Annesi (508 puan) tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 154 göst.

Kategoriler

1,477,193 soru

24,179,588 cevap

336,267 kullanıcı