0 oy
150 göst.
önce Diğer kategorisinde (6 puan) tarafından

Herkes oraya gidiyor eşimde gidelim diyor neden diyorum geçim yok diyo ama ben istemiyorum benim ailemin hepsi orda onları arayalım destek olsunlar gidelim diyo ama ben istemiyorum çok üzülüyorum

5 Cevaplar

0 oy
önce (5,678 puan) tarafından

Sen neden istemiyorsun 

önce (828 puan) tarafından

rahat yasamak guzel bir gelecek alim

gucunun cok daha falza olmasi cocuklari guzel egitim almasi guzel sartlarda calismasi okumasi insani sartlarda yasamak gibi luks seylere alerjisi var zaar:) benim boyle firsatim olsa uca uca giderim. turkiyede surunmektense

önce (5,678 puan) tarafından

Yani denemekten ne zarar gelir ki olmazsa donun memlekete 

-Reklam-
0 oy
önce (241 puan) tarafından

Bende istemezdim istemiyorumda ne bilim ne olursa olsun kendi ülkem ve halkim bana daha iyi geliyor ve zaten her ulkenin fakiri zengini iyisi kotusu var cok sacma geliyor bana bu dusunceler 

0 oy
önce (4,449 puan) tarafından

Resmi değilse asla deneme. Herkesi yolluyorlar artık, para vs vermiyorlar karta dönmüşler aylarca kamp ve haimlerde sürünüyorlar. He ama resmiyse bence bir şansını dene ❤️

0 oy
önce (36 puan) tarafından

Almanya'da yaşayan biri olarak ...

Burda yaşayıp dönen kimseyi tanımadım :) 

Sadece tatilden tatile

Çünkü burda herkes yeterince kazanır ana ihtiyaçları almak lüks degil. Çocukları büyütmek lüks değil. Kreş ,okul , çocuk bakımi hiç biri lüks değil... Ama tabiki insan memleketini sevdiklerini özlüyor.ama demek ki buradaki kurulan düzen ve hayat daha ağır basıyor ki kimse dönmüyor ... 

önce (36 puan) tarafından

Ya kesinlikle öyle diyenler doğru konuşmuyor.  Hiç bir gıda alinamayacak kadar pahalı degil. Bazı şeylere çok zam geldi son zamnalrda özelikle Türk marketleri inanılmaz pahalılasti. Ama hep alternatif var.... İkinci el olayı da çok yaygın ve uygun ... Gerçekten hayat ve yaşam standartları çok daha yüksek burda. 

Üniversite için bir takım burslar da veriliyor tam olarak bilmiyorum ben üniversiteyi Türkiye'de okudum sonra sonra Almanya'ya geldim . 7. Yıldır burdayiz . 

Çıraklık eğitim ( Ausbildung) yapan daha çok tanıdığım var. Ama üni okuyup ve yarı zamanlı çalışan gençler de çok .

yok ya zannetmiyorum  kredi cekip de odenecegini zar zor okunacagina asla ihtimal vermem. kuzenim avukatin yaninda calisiyor meslek yapiyorum diyor artik ne oluosa. 4 saat calisiyordu suna 6 saate cikarmis . cocuklari buydui diye.

tek zorlugumuz diyo basi kapali olanlara bazilari kotu igreti olarak bakiyor diyor. gerici olarak. onun harici asla bir zorluk yok. ama anne ababsi yani teyzem

enistem orda kit kanaat gecindiklerini soyluo yersen.:) 3 katli triblex ev 3 cocugun 3 unde araba akari kocada araba bir evde 5 tane araba var bu sartlarda asla kit kanaat geciniyoruz  diyene inanmam

valla:)

önce (1,121 puan) tarafından

Tatilde iki limon 85 tl tutmustu şok olmustum 🙄

turkiye ile almanyada denk olmasi icin ayni sartlar demek icin iste almanyada da iki limonun 85 euro olmasi lazim. 

benim enistem

sey dio 60 euroya yemek yiyoruz almanyada iki kisi. kurla carpio  dioki 3 bin civari tutuo cok pahali almanya dio. burda  yani turkiyede iki kisi yedik bin lira turkiye cok ucuz dio🤣🤣. ula karsilastiriyosan ozaman kuru cikaracaksin orda 60 euroya yemek yiyosan burdada 60 tl ye yemen gerekir ki esit sartlarda olmus olsun. gic pahali orasi demesin kimse . alim gucu olsun maddiyatta gecimde olsun bin basar. ama avrupa bizi kiskaniyeeehh iste:))

önce (1,121 puan) tarafından

İnan o tiplerden burada da var biliyor musun ayda Belki bir tane kuzu yiyor gelmiş Türkiye'de de pahalı Burada da pahalı diyor Türkiye'de kim 1 ayda bir tane kuzu yiyebilir neymiş etin kilosu 10 poundmuş 550 falan yapar TL Türkiye'de kuzu boyun kuzu kaburga incik 550 TL'ye Bence Hiçbir yerde yok dana kıymanın kilosu bile 500 tl 

0 oy
önce (17,381 puan) tarafından

Bende gitmek istemiyorum. Eşim ve kizlarim alman vatandaşı. Gitmemize hiçbir engel yok. Beni buraya bağlayan bir sebepte yok ama yinede gitmek istemiyorum. Etraftaki herkes gidin niye buradasınız diyor ama hiç içimden gelmiyor benim. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 133 göst.
4 gün önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Ftm1907 (633 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 154 göst.
+1 oy
20 cevap 1,464 göst.
3 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Keriman (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 426 göst.
6 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Sizden birisiii (681 puan) tarafından soruldu