0 oy
136 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (118 puan) tarafından

Hamile olduğunu öğrenmeden önce sigara içilmesinde Bebek için bu sakınca olur mu? Yani cümleyi kuramadım. Hamile olduğunu bilmeden sigara içiyorsun sonra hamile olduğunu öğreniyorsun o zaman içilen sigara bebeğe zarar verir mi

7 Cevaplar

0 oy
önce (7,183 puan) tarafından

Tabiki zarar verir. Sigara içenle içmeyen bir mi sağlık açısından

önce (118 puan) tarafından

Ama hamile olduğunu bilmeden röntgene de girebiliriz ağır ilaçlar da kullabiliriz. 

önce (5,638 puan) tarafından

orası öyle ama sigara komple zarar, bütün hücrelerine zarar veriyor. bu yüzden gebelikten en az 3-4 ay önce sigaranın bırakılması önerilir. 

ha bu zarar nasıl olur nasıl karşına çıkar bilemeyiz ama en yaygın alerjik astım.

bundan sorjası daha önemli bırak sigara içmeti içilen ortamda bile olmamalısın

-Reklam-
0 oy
önce (3,924 puan) tarafından

Hamileliği öğrenme süreci, genelikle 1-1 buçuk ay civarında oluyor. Zararlı mı evet, ama kalıcı bir hasar verir mi, burası belirsiz. Oladabilir, hiç bir sorun yaratmayadabilir. Doktor kontrolde daha rahat açıklama yapar. 

0 oy
önce (920 puan) tarafından

YA bide hamile olup bırakamayanlar ben bırakamadım içtim emzirme dönemindede şükür çocugumda bişey yok ama vicdan yapıyordum bırakamadım azalttım

0 oy
önce (9,633 puan) tarafından

Basta fark ettiyse skntı olmaz ama ögrendikten sonra bebegin tam gelişme asamalarında plesentanın erken yaslanması ve bebege yeterli besin gitmesine engel olması ayrıca gelişim geriliği erken dogum gibi etkileri oluyor bırakılmalı yasadım çünkü pişmanım

0 oy
önce (633 puan) tarafından

Gebelik boyunca içtim 37+6'da kendi sancım ile doğurdum 2.5 kilo doğdu  küveze girmedi 🙄🙄 6 aylık nur topu gibi oldu 🤭

önce (633 puan) tarafından

Hâlâ daha içmeye devam ediyor muyum bu zıkkımı? Evet devam ediyorum 🥺 ama baya azalttım 1 paket 5-6 gün gidiyor inşallah bırakmakta nasip olur

0 oy
önce (1,104 puan) tarafından

Ben de hamile olduğumu 1.5 aylıkken öğrendim. Yani bilmeden 1.5 ay sigara içtim. Daha sonra hamileliğim boyunca bir dal bile içmedim. Şuan bebeğim gayet sağlıklı. Ciğerlerinde kanında falan hiçbir problem yok. 

0 oy
önce (4,957 puan) tarafından

Sigara kullanan biriyim, gebeliğimi 4-5. haftasında öğrendim. Evde testte çift çizgiyi gördüğüm an bıraktım, sonra hamilelik ve emzirme sürecinde 1 sene hiç içmedim. Emzirme bittikten sonra tekrar başladım. Şükür çocuğum sağlıklı. En iyisi ama gebelik planladığın dönemden itibaren bırakmak elbette. 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 69 göst.
0 oy
2 cevap 104 göst.
29 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Gurmeanne (768 puan) tarafından soruldu
+2 oy
28 cevap 601 göst.
10 Eylül 2025 Diğer kategorisinde ASENA40 (28,292 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 168 göst.
18 Mart 2025 Diğer kategorisinde Yamukprenses (1,653 puan) tarafından soruldu