0 oy
473 göst.
önce Diğer kategorisinde (12 puan) tarafından

İki oğlum var 7 ve 5yasinda 

Birtane daha istiyorum Bebek kokusu istiyorum ve inşallah kız olur niyetiyle tabi sağlıklı olması önceliğim ..

Şuan çalışmalara başlamadım gel git donemdeyim oğlum biri birinci sınıf biri anasınıfı şimdi çocuk yapsam onlar için zor olacak okula götür getir ödev ders market Pazar eşim tır şoförü tabi uzun yol değil sabah çıkıp akşam gidiyor şükür aldığı maaş iyi ama evimiz yok kiradayiz ben çok gelgitlerdeyim sizce zamanı nedir ben 31 yaşını bitiyorum

17 Cevaplar

+5 oy
önce (750 puan) tarafından

canima yazik kendine aci.:) bu dunyaya bir kere geliyoruz yaaa hayatinin bes 6 senesini daha heba etme diye nacizane yorumu yapayim:) illa ev olmasi tabi gerekmio ama ne gerek var ki ya nebilimtek cocugu mukemmel sekildeyetistirmek var 

iki cocugu dort dortluk olmasada  guzel yetistirmek var 3 taneyi oldugu kadar olsun demek var 4 taneyi saldim cayira yapmak var 

önce (750 puan) tarafından

cok kardesin akrdese zarari yok zaten kardeslik degil mevzu anne olarak . annen nekadar yipranmis zorlanmistir mesela bi tane yada en fazla iko tane olsa cok daha dinc saglikli cok daha rahat kafa olarak yipranmamaiz fiziksel

olarak yipranmamais bir hayat surerdi bir cocugun anneyi yipratmasi var bide bes cocukgun on cocugun yipratmasi var kat kat artiyor insanin yipranmasi . anne icin aorun zaten yoksa 100 kardes olup kalabalikca olmak guzelde annenin anasi aglio iste bu durumda:)

önce (763 puan) tarafından

Canım  Allah bağışlasın iki çocuğun var ben hiç yük olarak görmüyorum ya neden yük olsun bana tamam zor insan insana yardımcı olmuyor şimdiki zamanda  en büyük destek insanın bence eşi Esin iyiyse tüm dünya kötü olsun sana inan bak benim görümcem 9 tüp Bebek yapti sonunda bir çocuğu oldu okadar yaramazki anlatamam ama diyorki iyiki oldu ben de çok erken yaşta anne oldum gezmeyi seven biriyim 10 çocuğum olsa yine çıkarım gezerim ev kuşu değilim anlayacağın ama bence evdede çocuk sesi farklı ya bakıyorum bazen uyuyorlar ev böyle bomboş gibi benim kızım kreşe başladı 1 haftadır gidiyor İnan okadar yalnız hissediyorumki bu hayatta ki arkadaşım ya o benim karşılıksız menfaatsiz cikarsiz sevdiğim insan bak birde ben aileden yana pek sevgi görmemiş biriyim bekarkende gezen biriydim  evlat bambaşka ya 

önce (763 puan) tarafından

Sağlık açısından zaten bizim genetik sorunlarımız var ama kaynanam mesela öyle değil ben böbrek hastasıyım şuan gebeyim bende diyordum şimdilik olmasa olurdu ama Rabbim nasip etti oldu yine mutlu oldum fazla yasamicaz ama yaşadıklarımız fedakarlıklar imiz bizimle gelecek yük olarak görürsek hayat daha çok zorlaşıyor bizim icin

önce (384 puan) tarafından

Aynen bak mesela ben kızımı hobala hobala dizimde deli gibi salladım emziği çıkardı attı eliyle agxindan öbür tarafa başa sardik günde bin kere boyleyiz eşin iyi olsa da çalışmıyor mu bütün gün sen yanlizsin Instagram da cagla_4535 diye biri var onun gibi kayınvalidem varsa on tane getirirdim valla bi insan hayata bir kere geldiği ömründe bütün ömrünü çocuğa adiyorsa yasamamin ne anlamı var duş yok yemek yok temizlik yok sosyal aktivite sıfır gayet tek büyüyen çocukluk arkadaşlarım vardı mutlular bu çocuk isteyen bahane valla en güzel tek cocuk büyüyor ilgi sevgi ayrımı yok yemin ederim şuan duşa gireyim diye ocimden dua ediyorum

önce (12 puan) tarafından
+1

Tamam kavga etmen kuzum yapmam ben:))

-Reklam-
+2 oy
önce (3,993 puan) tarafından

Valla akıl.akil gel  arkama takıl misali seninki valal 3 isteyenleri tebrik ediyorum.ozellik maddi konuda iti değilken maaşı iyi olsada ev yok çocuklar büyümek sen bebek.kokukusu kocam diye onların okul hayatını kısıtlamaya zorunda kalacaksın valla bana göre degil

Ya tabi insan her meyveden yatmak istiyor ama emin olun kızım5.ayina giriyor hiç demeidm oğlum olsun bir tane için plan hazirlamak daha güzel onun geleceğine odaklanmak kendini yipratmamak ben dünyaya bir kere geliyorum bir tane yeter diyorum hem onun en yakın arkadaşı annesi babası olur hem hep onla ilgilenirsin hep ilgiyle büyür neden bu kardeş olmasa yanlız kalır algısı var çocuk hep mi çocuk olacak okula başlayana kadar ne bileyim hiç yoktan bir markete götür evde oynayın parka bahçeye gezmeye götürün çocuk 6 yasinda ana okuluna başlıyor bir sürü srkadasi çevresi olur zaten kardeşi olsun yanlış kalmasın diye düşünülüyor da onun ekonomisi psikolojik yıpranması da var bebeğim mesela alerjik olabilir onun ek gıdası daha özen isteyecek kim benim kadar bakar ki annem bakar ama ocalisiyor mesela ne bileyim hamilelik de biraz da yan geleyim yatayım rahat edeyim istiyor insan yapabilecek misin vunlari ya da o hamileliğin kötü geçti ne kadar kendine vakit ayırıp dinlenebileceksin arada o çocukların da kaynayacak tabi fikir senin bunlar benim düşüncelerim benim için önceliğim kızım ilgiden sevgiden mahrum büyümesin diye her şey öncelik onun olsin isterim kardeş dayanışması diyorsanız hiçte öyle olmuyor kardeşim doğum da hediye getirmedi bir şey getirmedi yanımda olmadi aramaz doğumundan sonra kız olsa hadi doğumunda yanında olur ama ne kadar eminim ama ilerde kızım bir tane isterse 5 yaşına geldiğinde falan belki 

Kızın olduğu için oğlum olsun diye düşünmedim ama bir oğlun olsa kesin kız olsun birtane daha diye dusunurdun

önce (3,993 puan) tarafından

Valla oğlum var istemem kiz miz 😂😂 uğraşmam 1 tane bana yeter

önce tarafından düzenlendi

Aynen öyle çocuk büyük sorumluluk istiyor hamileliğimde uykusuzluğu yorgunluğu yemek doğum Allah imtihan için erkek verir görürsün 

Oğlun kız çocuğu gibi maşallah zaten çok tatlı 

+2 oy
önce (30,547 puan) tarafından

Hem manevi hemde maddi olarak yetebileceğini düşünüyosan bu kararı ver diğer türlü sırf kız olsun diye çocuk yapmak doğru değil önemli olan onlara yetebilecek misin her konuda ki kız olacağının garantisi de yok

+1

Yani manevi yönden net yeterim ben çocuk bakmayı çok severim asla yük gelmez maddi şimdilik şükür ilerde nolur bilemem

önce (30,547 puan) tarafından

Allah hayırlısını nasip etsin gönlüne göre versin 

+1

Amin aminn

+1 oy
önce (24,297 puan) tarafından

Çocukların ilk okul birinci sınıf derdi olmamalı bence ya 

O zaten beni çok endişelendiriyor tam bisiler öğrenme dönemi ama işte ikisi pespse iki sene demek

+1 oy
önce (6,119 puan) tarafından

Aşkım gelmiş vakti. Çocukların yaşından ötürü demedim. Bebek kokusuna hasret duyduğun an sen tekrar hazırsın demektir :)) Hislerime güvenirim, bu tarz postlarda az çok anlıyorum anne hazır mı değil mi. %80'ine de yapma çocuk diyorum ahahhaa :) Ama sen yap gitsin anca oluyor zaten :))

Ahaha sen aklımı çok çeliyosun bak:)

önce (6,119 puan) tarafından

Ama illa kız olsun deme bak korkarım öylesi işten ben :)) Allah gönlünden geçeni biliyor, gönlünden geçeri hayırlı etsin inşallah kuzum

Yani tabi sağlık benim önceliğim Rabbim niyetimi biliyor erkek olsa çöpe atacak değilim ogullarimda çok akıllı maşallah:) 

+1 oy
önce (1,657 puan) tarafından

Ucuncunn kız olacağı ne malûm yanlış anlama bunu söylemek bize düşmez ama ikisini büyüttün rahata Erdin tekrar herşey başa saracak uykusuz yorgunluk bide iki tane okula giden çocuk gerek var mı ya rahatını bozmaya ikisine Rabbim uzun ömür versin

Ama işte ben er yada geç üç yapacam sadece Zaman ben kestiremiuorum bende diyorum yaş geçtikçe insan useniyor yaşlanıyorum aceba daha erken davranmak mantiklimi

Yani bende diyorum şuan çok rahatım falan şükür ama şöyle ki erkek çocuğu da çok güzel olurum oğullarıma ama kız çocuğu duygusu da ağır basıyor neden olmasin ya olursa diye anliyormusun

+1 oy
önce (5,232 puan) tarafından

Hahahha benim gibi rahat batmış sana . Yap gitsin 5 yıl geçmiş aradan ha deyince olmaz 2 3 denemeden sonra olur sonrada yaz tatili gelir ozamn doğar . Benim 3 numara 1.sınıfa bitirmişti ben 4.yü doğurdum 

Aklımda olacağına kucağımda olsun dedim 😂 şimdi 2 yaşını bitirdi bile 

3 tanesini sabah okula yollarım 2si servisle gider 1.i otobüsle 

Onlar gidince küçük sıpamla kalırım 

Ahaha demi şimdi olsa mis gibi koklardik nasik güzel Allah'ım çocuklarımin bebekligini özledim hele kucuk oğlum nasıl uslu bir bebekti okadar tatlı hiç ağlamaz öyle beni izlerdi aşıktı bana hala aşık :))

önce (5,232 puan) tarafından

Benim 1 oğlum 2 kızım vardı cinsiyet den dolayı yapmadım da Rabbim eşitledi onuda oğlan verdi. Kız erkek tadı evet farklı oluyor kızlar genelde babacı oluyor oğlanlar anneci

Okadar aşık ki babasına benim 3 numara olan gecen benim sabahlığımı giymiş anne keşke senin yerinde ben olsaydım dedi

Niye kızım hayırdır dedim 

Babamla ben evli olurdum dedi 😂 düşün okadar yani

Ben diyete başladım oda başladı 

Saçımı kestireyim oda kestirir 

Eşimin yanına oturayım elini tutayım kıskançlık dan çatlar diğer tarafa oturur😂

Benim eşim kız kardeşlerin  saçlarını bile kestirmez okadae sever ki kız uzun saçlı olur der kıyamaz kendi kızı olsa dusunemiyorum

+1 oy
önce (376 puan) tarafından

Bende 3. Kız olur niyetiyle hamileyim ama buda erkek söyleyeceklerim bu kadar :D iyi düşün derim canım dünyaya getirmek değil bakabilmek önemli benimki plansız oldu bu şartlarda hiç istemiyordum ama bu seferde olan oldu inşallah kız olur diye içimden geçiriyordum o da olmadı rabbim hakkıyla yetiştirebilmeyi nasip etsin sağlıkla gelsin inşallah bebeğim şuan tek duam o 

Erkek de. Sonasini okumadim:))

Bakarım bakmada sorun yok eşim hiç esirgemez Allah var ama diğerlerinden zaman calabilirim o endisenlendiriyo

+1 oy

Yanlış anlamayın. Ama rahat mı batıyor gerçekten ben kızımla beraber ağladım uyumuyor diye azonce bir kahve çay hayalim var ev işi gezme vs yok Allah aşkına hiç mi dinlenemk istemiyorsunuz uyuyana kadar akla karayı srctim dizimde

Evet batıyor olabilir yukarda yazdım iki cocugumda da öyle zorluklar yaşamadım 

Ay yorumunuza çok güldüm Allah'ta dizi güldürsün okuyamadım tam cocukla ilgilenmekten ama kolay da olsa yorgunluk yorgunluk uykusuzluk uykusuzluk

+1 oy
önce (2,396 puan) tarafından

1 kız 1 oğlun olsaydı 3.cocuk istermiydin cnm?

İnan ki istmezdim

Kız ben niye kaşınıyorum o zaman :)))))))

Seni kim kasıyor bak:))

Valla cnm bende anlamadım. Sanırım zorluk hoşuma gidiyor benim:)))

İllahim zorlanacuuukk)))

+1 oy
önce (3,500 puan) tarafından

Yani bu senin tercihin kimse yapma etme diyemez demesin de senin kararın bakıcak olanda sensin benimde 11 yaş ve 4.5.yaş 2 oğlum var bende aylardır korunmuyorum ama olmuyor vardır bundada bir hayır. Sonra kendimce düşündüm onların sorumluluğu birde büyüdüler rahata erdim şuanda istemiyorum kararım değişti ama olursa da seve seve dünyaya getiririm 😇❤️ ama benim çocuklarım büyüdü bakım açısından rahatlar çok zorlanmam sadece okulları yorar. 

İşte ya olmazsa sanki olacak gibi davranıyoruz:) ya ben yapayım mı demiyorum ki doğru Zaman ne olmalı aklım karışık diyorim

+1 oy
önce (14,698 puan) tarafından

Anne hazırım diyorsa konu kapanmıştır ☺️

Ben de aradayım bir oğlum bir kızım var çok şükür 

Tam bebek kokusu özlüyordum görümcem doğurdu onu seviyoruz şimdi bakayım seneye belki

Yaş 33

1 kızım 1oglum var (10 aylik).

Yas 38

Bende kaşınıyorum 40 olmadan 1 tane daha olsa mi diye :))))

İşte gercekten anne istedimi herssy olur

önce (14,698 puan) tarafından
+1

@Hatice061987

Hakkınızda hayırlısı olsun

Ben de çok geç anne oldum daha doğrusu çocuğun olmaz denmişti bana otuzunda ilk çocuğum oldu

Şans eseri oldu daha da olmaz dedim keşke bir tane daha oğlum olsa çok şükür o da nasip oldu

Herkesin gönlüne göre versin

Amin cnm 🙏

0 oy
önce (24,641 puan) tarafından

Allah'ın gücüne gider diye o kadar şeyi yutuyorum ki en son dün gece *** yiyeydim de 2.cocuga hamile kalmayaydim diyordum bacım siz yürek mi yedinjz 😁😁 maşallah diyim bari nazar değmesin 🧿 Allah gönlüne göre versin 

Evet yürek yedik çok şükür Allah'ın gücüne gitmesin çocuklarım bebek değil herseylerini kendileri yapabiliyorlar yük degiller

önce (24,641 puan) tarafından

Ben kendim için diyorum onu zaten sizin için değil Allah in gücüne gider diye . Çocuklarımız hiç birimize yük degil tabiki benim gebelikler çok zorlu geciyor çocuk büyütme kısmında çokta dert yanmak ama gebeliklerim aşırı zor ve yıpratıcı sırf o yüzden bile doğurmam bidaha diyorum nerden ne anlamışsın yani 

Ben hiçbiri zorlama

0 oy
önce (280 puan) tarafından

Merhaba benimde 2oglum var  1ri 2.sinif digeri 4bucuk yasinda anaokuluna verdim benimde supriz gebelik oldu suan 33hftaligim oda erkek bebek planli bir gebelik degildi korunurken kaldim bnm cocuklarim asiri yaramaz asla soz dinlemiyolar hamileligimin son gunleri asiri yorucu geciyor bu arada 35yasindayim belki yastan belki kilodan oturamiyorum surekli yatasim var inanin cok zor hergun ben 3cocukla napicam diye kara kara dusunuyorum 😮‍💨😮‍💨

Maşallah canım Allah bagislasin

0 oy
önce (15,987 puan) tarafından

Benimkiler de biri 5 biri 3 şeninde iki yaş varmış iyi cesaret ☺️

Bugün dedim bebekken ayrı zordu şimdi biraz büyüdünüz ayrı zor ne zaman rahata ereceğim ☺️

Bu yaşlar da rahata mı eriliyor 3 cü çocuk istiyorsun ☺️

Benimkiler hiç bir zaman zor olmadi

0 oy
önce (11,607 puan) tarafından

Benim biri 9 buçuk yaşında biri 6 yaşında o kdr güzeldi ki hayat istediğim yere gidiyordum istediğim zaman uyanıyordum uyuyordum. Kocamın aklı ile hareket ettim suan 2 aylık bşr bebeğim var eski günleri mumla arıyorım.

Çok zor çokkk.

Seneye büyür rahatlarım diye umut ediyorum 

0 oy
önce (1,618 puan) tarafından

Durumun varsa yap hemen 😀😀

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 100 göst.
0 oy
15 cevap 837 göst.
18 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Bekarmod_ (11 puan) tarafından soruldu
+1 oy