+1 oy
365 göst.
önce Diğer kategorisinde (7,161 puan) tarafından

Bugün mescitteyken kızım aşağıya babasına bakıyordu baba baba baba diye seleniyordu kadının biri beni uyardı kızım babasına sesleniyor diye. Ben de hiçbirşey demedim. Napayim yani ya kızımın ağzını bantlicam yada kızımı alıp mescitten çıkıcam. Siz olsanız ne yapardınız

9 Cevaplar

+3 oy
önce (3,281 puan) tarafından

Teyzecim  biz ölünce mescitler boş kalmasın dimi derdim çocuk çok küçük ise bazen anlamaya bilir 

önce (7,161 puan) tarafından

Bir daha denk gelirse böyle cevap vereyim:) 

-Reklam-
+2 oy
önce (1,136 puan) tarafından

kızım daha 16 aylık ama yine de anlatmaya çalışırdım sessiz olması gerektiğini anlatırdım muhtemelen. koşturmasına karışmam kesinlikle camilerde mutlu çocuk görmek beni de mutlu yapıyor. 

ya da kızımın dikkatini dağıtmaya çalışırdım. 

+2 oy
önce (6,119 puan) tarafından

Ben çocukları çok severim ses etmezdim teyze ben olsam hatta mescidde çocuk cıvıltısı var diye mutlu olurdum. Ama çocuk da olsa sessiz olunması gereken yerleri bilmeli. 2 yaş büyük değil ama küçük de değil. O yaşta oğlumu biz kütüphaneye götürürdük elini ağzına koyup hiişşşss sessiz diye diye gezerdi. Bizim gibi fısıltıyla konuşurdu. 

Her çocuk bir değil. Oyalamaya çalıştım tesbih verdim ama oynamadı. Söylerim sessiz ol derim ama daha küçük her dediğimi idrak edemeyebilir

+2 oy
önce (2,855 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Biri 1 digeri 2 yasında... camiye götüryoruz diye insanların gozune batar.... esim din görevlisi camide bir sey kırılacak tahrip edilecek kadar...birsey yapılmıyor sadece koşuyorlar cogu seyi kaldırıyoruz....demem o ki... camide alim dışarıda Ebu cehil  olanlardan korkuyorum 

+1 oy
önce (10,099 puan) tarafından

Çocuğun kaç yaşında bilmiyorum ama sessiz olması gereken yerleri öğrenebilirsin 

Uyaran kişi namaz kılıyor yada Kur'an okuyorsa haklı yanlış okur 

24 aylık. Uyarsam da dinlemez ki

önce (3,281 puan) tarafından

O kadara da ses edilmez ya bu konuda gerçekten teyzeler çok anlayışsız 

önce (10,099 puan) tarafından

Evet küçükmüş daha anlamaz 

Valla kadın teyze denecek yaşta değildi ama sinir oldum kendisine 😒

+1 oy
önce (1,099 puan) tarafından

Aklıma bir olay geldi anlatmak istiyorum :) Babam imam. Küçükken kandil gecesi camii tıklım tıklım. Üst katta annemle birlikte babamın kuranını dinliyorduk. Sonrasında ben pek hatırlamıyorum ama babamın yanına inmişim. Kucağında yatmışım. Babam telaşlanmış. Bir taraftan kuran okurken bir taraftan beni ne yapacağını şaşırmış. O sırada cemaate bakmış. Cemaat bırak hocam uyusun demişler. Orda babamın dizinde uyumuşum. Sonra namaz başlayınca beni anneme götürmüşler. Bu olayı halâ bazen köylüler anlatır güleriz. 

+1 oy
önce (943 puan) tarafından

Çocuk anlamayacak kadar küçük değil. Anlar ama tabi sürekli ses yapmacak kadar da iradeli değiller o yaşlar da. Baktın çok ses yapmaya başladı çıkacaksın. Ne sen rahatsız ol ne ibadete gelen başka birileri rahatsız olsun

. Dikkat dağıtıyorsa namaz da bozulur Kur an da yanlış okunur. Boşver

Anlıyor dediklerimi ama çok da idrak edemiyorlar ki dinlemiyor bazen. 24 aylık küçük çocuk daha. Sus yapma etme kelimelerini sık sık söylemek de doğru değil

önce (943 puan) tarafından

Evet daha tam olarak anlamasına var.

0 oy
önce (3,993 puan) tarafından

2 yasinda küçük değil anlamaz diyede birsey yok anne olarak uyanacaksın 1 2 3 anlatacaksınız.. 

Sen uyanmaktan onu doğru yaptığını düşünerek davranışına devam eder..

Ayrica gittiğiniz yerde park değil ibadet edilen yer senin çocuğun gibi bir sürü çocuk bağırırsın orasi ne olur.. Sen normallestirmeye calisma bence  

Başka çocuk yoktu. Bu gayet normal birşey zaten camilere gire gire alışacaklar. Yoksa çocuk her durmadığında camiden çıkarsam soğur istemez. Oyalamaya çalıştım tesbih verdim ama baba baba diye seslenmeye devam etti

önce (3,993 puan) tarafından

Tamamda baba baba anne anne diye bağıra bağıra olan böyle çocuklara bende sinir ölüyorum seninde var demeyin ben ikaz derim sen orda etmemeyi tercih etmişsin sorun orda..

Ben biraz diktatör annelerdenim

Uyardım ikaz ettim. Aslında sakin bir çocuk pek yaramazligi da yoktur zaten ama her dediğimi idrak edemeyebilir  daha küçük 24 aylık ben de ağzını kapatamam yada çıkarmam lazımdi o an. Ama çıkmamayı tercih ettim çocuk bu tabiki bağıracak. İnsanların anlayışlı olması lazım. Yeri geldi benim de çocuğum yoktu önüme çocuklar gelir otururdu namaz kılarken ama hiç kızmadım azarlamadim. Çocuğa kızsam camiden soğusa vebali üzerime kalır Allah korusun, bunlar ince hassas konular

0 oy
önce (5,234 puan) tarafından

Anlamaz die bırakılmaz ama orda bütün cemaat çocuğun sesine odaklanır hepsinin namazını haset edersin

Oyalayabilirdin ben de çocuğumu kaç kere götürdüm mescide 26 aylık ama hep oyalayacak bişeyle gittim 

Boyama kitapı küçük arabaları yada oradaki tesbihleri oynadı . Yada elinde yiyeceği dökmeden bişi aldım 

Banane çocuktur denilmez böyle yerde

Tesbih verdim oynamadı

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 786 göst.
0 oy
2 cevap 112 göst.
0 oy
14 cevap 444 göst.
29 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Cicek_annesi (725 puan) tarafından soruldu
0 oy