0 oy
123 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,381 puan) tarafından

Şimdi kizlar buzlugimda kurban kemikleri var. Onları çıkarıp kaynatsam suyunu karton bardaklara koysam, tekrar buzluğa koyabilir miyim bu şekilde? Çünkü buzluktan çıktı ya hani ondan soruyorum, bir de kemiklerin içinde ki ilikleri de suyuyla birlikte dondurmak istiyorum. Olur mu? 

5 Cevaplar

0 oy
önce (5,420 puan) tarafından

olur tabi ben hep öyle yaparım. dolabımda kemik suyu bitmeden kemik almışsak durur buzlukta 

dümdüz koyup kaynatıyorum. üstte bazen siyah siyah şeyler çıkıyor ya onları kaşıkla alıyorum. kemikte et kalmışsa kasın, sonra iliği çıkartıyorum, bızzlatıyyprum blenderla. etli, iliği suyu hepsi birbirine karışıyor. en son süzüyorum ama kırık kemik parçaları kalabiliyor onları ayıklamak için. 

eğer buzluğumda yer azsa, bu aşamadan sonra kısık ateşte biraz daha kaynatıp iyice suyun azalmasını sağlıyorum. su baya azalınca da bardaklara yarım yarım doldurup soğuyunca buzluğa atıyorum, suyu iyice azaldığı için yarım bardak kemik suyu da pilava çorbaya yetiyor. 

ama buzluğund ayer çoksa bu işlemi yapmana gerek yok, bardakları tamamen doldur, soğuyunca buzluğa at

önce (2,381 puan) tarafından

Bir arkadaş ilk 15 dk kaynatıp suyu dönüyormuş. Sen öyle yapmıyorsun anlaşılan? Kaç saat kaynatiyorsun? Kemiğin çevresindeki etleri de suyuna didip blenderla bizzat yapıyorsun demi doğru anladım?

Haa birde son olarak suyuna kereviz, sarımsak soğan koyuyormusun? Koyarsak da onları da blender bizlatiyor muyuz?

ben o şekilde suyunu dökmüyorum. o da bir tercih meselesi

önceden uzun uzun kaynatıyordum da şimdi her yediğimiz şey bozulduğu için hayvanların eti kemiği de bozulmuş. kurşundu galiba, hayvanların kemiklerinde birikiyormuş, uzun uzun kaynatmalarda bu kurşun suya karışıyormuş. 

yoksa önceden hem uzun kaynatıp hem de iyice çözünsün diye sirke de koyuyordum ama artık koymuyorum uzun da kaynatmıyorum. 

et, ilik ayrılına kadar kaynatıyorum. 

işte sonra hepsini karıştırıyorum kemikleri çıkarıp. 

Tamam cnm o zaman buzluktan kemikleri çıkarıyorum. Hemen hemen 2 saat kaynaticam. İçinden etleri ilikleri çıkacak. Kemikleri sudan çıkarıp, blenderla etleri kemikleri ezicem. En son da süzgeçten geçirip buzluğa koyucam. 

-Reklam-
0 oy
önce (1,917 puan) tarafından

Evet olur, bardakları dondurdun buzluga koydun , seferlik kullanmalısın,  hazırlayıp dondurduklarını tekrar çözdürüp tekrar dondurursan o zaman sıkıntı olur

Anladım cnm çok sağol 

0 oy
önce (5,466 puan) tarafından

Bak simdi kemikleri once bi yikiyosun sonra uzeri gecene kadar su dolduruyosun o bi 15 dk kayniyo kopugunu alip o suyu dokuyosun tekrar su koyup en az 2 saat kaynatiyosun 12 saate kadar kaynatan var valla ben o kadar kaynatamam 2 saat dolunda kapatıyorum sonra kemikleri cikariyosun ustundeki o etleri didiyosun suyun icine koyuyosun iliklerini cikarip onlari da koyuyosun o. Suyu blenderden geciriyosun iyice sonra suzuyosun ki icine ince kemik ya da posasi kotu oluyo ya onlari ayirmis oluyosun cikan suyun rengi bulanik oluyo korkma oyle olacak onlari istedigin gibi dondur bardaklara da olur buz kupu de yapabilirsin ben bu sekilde yapiyorum 

Peki neden ilk 15 dk kaynatiyorsun? İlk suyu dökmenin sebebi ne? Pis mi oluyor ilk suyu? 

0 oy
önce (1,082 puan) tarafından

Ben bu sefer sarimsak kerevizde koynak istiyirum kemigin icine ilk kizimda hep oyle yaptim

Aynen aynen bende. Güzel koksun ya. Nasılsın yaptın sende bir tarif verir misin cnm

Canim at kemikleri 2 bas sarimsak koy 

Bir kereviz koy altini kis guzelce kaynasin buz posetine koy 

Keske benim kizim yese yemek yemiyor 😭

Kemigin normal kemikmi ilikli kemikmi

Ilikli sanırım cnm. Peki malzemeleri en son blender ezimmi

0 oy
önce (552 puan) tarafından

Bende daha önce yapıyordum ama sonra kaynanam ateşte bile iyice kaynatıp geniş bir tepsiye doldurup jöle kıvamına gelince dilim dilim kesiyorum ayırıp öyle buzlukta biraz donduruyorum daha sonra poşete koyuyorum böylece buz kokusu tadıda gelmiyo

Peki karton bardakları koysam olur mu

önce (552 puan) tarafından

Bende daha önce öyle koyuyordum belli bi zaman sonra buz kokusu tadı oluyor

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 159 göst.
29 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (7,148 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 237 göst.
2 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Mdemr (599 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 252 göst.
14 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kelebek0707 (1,776 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 185 göst.

Kategoriler

1,475,084 soru

24,149,097 cevap

334,825 kullanıcı

...