0 oy
171 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,387 puan) tarafından

Şimdi kizlar buzlugimda kurban kemikleri var. Onları çıkarıp kaynatsam suyunu karton bardaklara koysam, tekrar buzluğa koyabilir miyim bu şekilde? Çünkü buzluktan çıktı ya hani ondan soruyorum, bir de kemiklerin içinde ki ilikleri de suyuyla birlikte dondurmak istiyorum. Olur mu? 

6 Cevaplar

0 oy
önce (5,454 puan) tarafından

olur tabi ben hep öyle yaparım. dolabımda kemik suyu bitmeden kemik almışsak durur buzlukta 

önce (2,387 puan) tarafından

Şimdi hani donmuş eti cozdurup tekrar dondurmak olmuyor ya hani ? Kemik içinde bu geçerli mi cnm? Sorum bu aslında. Yani kemikleri buzluktaydi. Buzluktan çıkacak kaynayacak sonra da tekrar buzluğa koyacam. Yani zararlı ve yanlış bir şey olur mu?

önce (5,454 puan) tarafından

piştiği için sorun yok, çözdürüp tekrar çiğ koyarsan sıkıntı 

atıyorum ette de böyle, çözdürdün diyelim fazla geldi o zaman kalanı pişir öyle geri buzluğa atabilirsin

önce (2,387 puan) tarafından

Cnm nasıl yapıyorsun peki? Şimdi kemiklerin etrafında etlerde var. Kemikleri buzluktan cikardim şimdi. Kemiğin etrafinda ki etlerde pisecek. Sonra bu etleri de suyuna koyup dondurayim mi? Sana zahmet nasıl yapıyorsun anlatır misin

önce (5,454 puan) tarafından

dümdüz koyup kaynatıyorum. üstte bazen siyah siyah şeyler çıkıyor ya onları kaşıkla alıyorum. kemikte et kalmışsa kasın, sonra iliği çıkartıyorum, bızzlatıyyprum blenderla. etli, iliği suyu hepsi birbirine karışıyor. en son süzüyorum ama kırık kemik parçaları kalabiliyor onları ayıklamak için. 

eğer buzluğumda yer azsa, bu aşamadan sonra kısık ateşte biraz daha kaynatıp iyice suyun azalmasını sağlıyorum. su baya azalınca da bardaklara yarım yarım doldurup soğuyunca buzluğa atıyorum, suyu iyice azaldığı için yarım bardak kemik suyu da pilava çorbaya yetiyor. 

ama buzluğund ayer çoksa bu işlemi yapmana gerek yok, bardakları tamamen doldur, soğuyunca buzluğa at

önce (2,387 puan) tarafından

Bir arkadaş ilk 15 dk kaynatıp suyu dönüyormuş. Sen öyle yapmıyorsun anlaşılan? Kaç saat kaynatiyorsun? Kemiğin çevresindeki etleri de suyuna didip blenderla bizzat yapıyorsun demi doğru anladım?

önce (2,387 puan) tarafından

Haa birde son olarak suyuna kereviz, sarımsak soğan koyuyormusun? Koyarsak da onları da blender bizlatiyor muyuz?

önce (5,454 puan) tarafından

ben o şekilde suyunu dökmüyorum. o da bir tercih meselesi

önceden uzun uzun kaynatıyordum da şimdi her yediğimiz şey bozulduğu için hayvanların eti kemiği de bozulmuş. kurşundu galiba, hayvanların kemiklerinde birikiyormuş, uzun uzun kaynatmalarda bu kurşun suya karışıyormuş. 

yoksa önceden hem uzun kaynatıp hem de iyice çözünsün diye sirke de koyuyordum ama artık koymuyorum uzun da kaynatmıyorum. 

et, ilik ayrılına kadar kaynatıyorum. 

işte sonra hepsini karıştırıyorum kemikleri çıkarıp. 

önce (2,387 puan) tarafından

Tamam cnm o zaman buzluktan kemikleri çıkarıyorum. Hemen hemen 2 saat kaynaticam. İçinden etleri ilikleri çıkacak. Kemikleri sudan çıkarıp, blenderla etleri kemikleri ezicem. En son da süzgeçten geçirip buzluğa koyucam. 

önce (2,387 puan) tarafından

Cnm yaptım kemik suyunu. Kemiklerde ki etleri de suyuna koyup blender yaptım. Ama rengi neden beyaz oldu. Normal mi bu? 

önce (2,387 puan) tarafından

Fotoğraf koydum bakar misin?

önce (5,454 puan) tarafından

evet normal, ilik et hepsi karıştı böylelikle

-Reklam-
0 oy
önce (1,917 puan) tarafından

Evet olur, bardakları dondurdun buzluga koydun , seferlik kullanmalısın,  hazırlayıp dondurduklarını tekrar çözdürüp tekrar dondurursan o zaman sıkıntı olur

önce (2,387 puan) tarafından

Anladım cnm çok sağol 

0 oy
önce (5,482 puan) tarafından

Bak simdi kemikleri once bi yikiyosun sonra uzeri gecene kadar su dolduruyosun o bi 15 dk kayniyo kopugunu alip o suyu dokuyosun tekrar su koyup en az 2 saat kaynatiyosun 12 saate kadar kaynatan var valla ben o kadar kaynatamam 2 saat dolunda kapatıyorum sonra kemikleri cikariyosun ustundeki o etleri didiyosun suyun icine koyuyosun iliklerini cikarip onlari da koyuyosun o. Suyu blenderden geciriyosun iyice sonra suzuyosun ki icine ince kemik ya da posasi kotu oluyo ya onlari ayirmis oluyosun cikan suyun rengi bulanik oluyo korkma oyle olacak onlari istedigin gibi dondur bardaklara da olur buz kupu de yapabilirsin ben bu sekilde yapiyorum 

önce (2,387 puan) tarafından

Cnm 2 saatin sonunda etler kemiğe yapısiksa eğer etleri kemikten kendim mi ayirip suya koyayım?

önce (5,482 puan) tarafından

Tabi tabi o etler kemikten kolsy kolay ayrilmaz onun icin cok uzun pisirmen lazim sen 2 saat pisirirsen kendin ayiririsin ama et pismin olur 

önce (2,387 puan) tarafından

Cnm 2 saat pisti. Kemikten ayrilmadi etler. Kendim ayırıp suyuna koyup blender yaptım. Rengi beyaz oldu kemik suyunun. Bu normal mi? Fotograf koydum bakar misin

önce (5,482 puan) tarafından

Oh mis gibi olmuslar tam olmasi gerektigi gibi ellerine saglik 

önce (2,387 puan) tarafından

Yaa sağol cnm ama çok meşakkatli ya. Bir daha yapmam sanırım:) bir de yarısı yere döküldü mutfak battı çok kötü oldu canım çıktı temizlemekten 

0 oy
önce (1,082 puan) tarafından

Ben bu sefer sarimsak kerevizde koynak istiyirum kemigin icine ilk kizimda hep oyle yaptim

önce (2,387 puan) tarafından

Aynen aynen bende. Güzel koksun ya. Nasılsın yaptın sende bir tarif verir misin cnm

önce (1,082 puan) tarafından

Canim at kemikleri 2 bas sarimsak koy 

Bir kereviz koy altini kis guzelce kaynasin buz posetine koy 

Keske benim kizim yese yemek yemiyor 😭

önce (1,082 puan) tarafından

Kemigin normal kemikmi ilikli kemikmi

önce (2,387 puan) tarafından

Ilikli sanırım cnm. Peki malzemeleri en son blender ezimmi

önce (1,082 puan) tarafından

Hayir süzuyom atiyom ben sadece suyunu aliyom zaten vitamini cikiyor icine

0 oy
önce (555 puan) tarafından

Bende daha önce yapıyordum ama sonra kaynanam ateşte bile iyice kaynatıp geniş bir tepsiye doldurup jöle kıvamına gelince dilim dilim kesiyorum ayırıp öyle buzlukta biraz donduruyorum daha sonra poşete koyuyorum böylece buz kokusu tadıda gelmiyo

önce (2,387 puan) tarafından

Peki karton bardakları koysam olur mu

önce (555 puan) tarafından

Bende daha önce öyle koyuyordum belli bi zaman sonra buz kokusu tadı oluyor

0 oy
önce (2,387 puan) tarafından

.............

image


İlgili sorular

0 oy
5 cevap 160 göst.
29 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (7,156 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 238 göst.
2 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Mdemr (599 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 252 göst.
14 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kelebek0707 (1,776 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 186 göst.

Kategoriler


1,475,223 soru

24,151,064 cevap

334,910 kullanıcı

...