Senin çocuğun zamanında başladık baktım hava kış çocuk üşütüyor. E bunun altına kaçırması etmesi çıkan çamaşırlar kışın baş edemezdim 1 hafta denedik olmadı alıştırma tuvaleti var renkli müzikli ona bile oturmazdı korkardı.
Yaz gelmesini bekledim bu yazın başında başladık tam 3 yaşında başladım ben. Öncesinde kesinlikle hazır değildi tuvalete sokunca bile oturacağını anlayıp kaçardı.
Önce alaturka tuvalette eski usul kendim iki bacağından tutup işettim. Sonra araştırdım ki hastane veya ana sınıfı kreş tarzı yerlerde oturaklı tuvalet var en önemlisi onu öğrenmesi.
Hemen ona oturttum onu da hemen aynı gün kavradı
Ve kesinlikle bu ışıklı müzikli alıştırma tuvaletine oturmasın ona alışınca birde ondan kesip normale alıştırma süreci var diye onu ortadan kaldırdım hemen.
Ama kakasını 1 ay boyunca benzine yaptı kabız oldu kesinlikle tuvalete yapmıyordu.
Doktora gittim ilaç verdi öyle düzene girdi sonra onu da kendi kendine yapmaya başladı.
Ama başta 2 defa alıştırmaya çalıştım demek ki çocuk hazır değilmiş. Hem üstüne gittikçe daha çok korkuyor tuvaletten.
Her çocuk bir değil kimisi daha erken öğreniyor kimisi 4 yaşında daha hazır değil çok duyuyorum çevremde. Biz 3 yaşına 2 ay varken başladık 3te tamamdık yani