+1 oy
60 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (140 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Oğlum 24 aylık ben de 22 haftalık hamileyim. 

2hfta önce WC eğitğmine başladık ama hiç yol katedemedik. İlk zamanlaeda altına kaçırınca rahatsız oluyordu hemen söylüyordu.Artık söylemiyor da yaptıgını. Beni çok yoruyor. Kandırıyor çiş geldi diyor, banyoya götürmeye çalısırken kaçıyor oturturken de yapmıyor anlıyorum ki beni kandırıyor. Zaten kakayı hiç öğrenemedi. Ama çişi bazen söylüyordu onu da bıraktı. Bu sabah bez taktım artık pes ettım yanlış mı yaptım? Lütfen tecrübelerinize göre fikir verin. Ha bu arada bizim burda havalar da soğudu gece üşütür bu da etkili oldu vazgeçmemde

2 Cevaplar

+1 oy
önce (4,419 puan) tarafından

Canım bence daha hazır değil. Benim de bi ara ni başlayıp bırakma sürecim olmuştu. Şimdi çok şükür kendisi gidiyor. Ama çokca sabır lazım. Çişimiz tuvalete şarkılarını açtım onun yanında defalarca ben girip sifonu ona çektirdim. Sifonu çekerken baybay çişş baybay kakaaa yaptık öyle öyle heves edip kendisi yapmak istiyordu

önce (140 puan) tarafından

O deneme süreci ne kadar sürdü, kaç aylıktı?

Nasıl vazgeçtin, ne kadar sürdü deneme aşaması? 

Bi de öğrendiğinde ne kadarlıktı ne kadar sürede öğrendi? ☺️

Senin çocuğun zamanında başladık baktım hava kış çocuk üşütüyor. E bunun altına kaçırması etmesi çıkan çamaşırlar kışın baş edemezdim 1 hafta denedik olmadı alıştırma tuvaleti var renkli müzikli ona bile oturmazdı korkardı.

Yaz gelmesini bekledim bu yazın başında başladık tam 3 yaşında başladım ben. Öncesinde kesinlikle hazır değildi tuvalete sokunca bile oturacağını anlayıp kaçardı.

Önce alaturka tuvalette eski usul kendim iki bacağından tutup işettim. Sonra araştırdım ki hastane veya ana sınıfı kreş tarzı yerlerde oturaklı tuvalet var en önemlisi onu öğrenmesi.

Hemen ona oturttum onu da hemen aynı gün kavradı 

Ve kesinlikle bu ışıklı müzikli alıştırma tuvaletine oturmasın ona alışınca birde ondan kesip normale alıştırma süreci var diye onu ortadan kaldırdım hemen.

Ama kakasını 1 ay boyunca benzine yaptı kabız oldu kesinlikle tuvalete yapmıyordu.

Doktora gittim ilaç verdi öyle düzene girdi sonra onu da kendi kendine yapmaya başladı. 

Ama başta 2 defa alıştırmaya çalıştım demek ki çocuk hazır değilmiş. Hem üstüne gittikçe daha çok korkuyor tuvaletten.

Her çocuk bir değil kimisi daha erken öğreniyor kimisi 4 yaşında daha hazır değil çok duyuyorum çevremde. Biz 3 yaşına 2 ay varken başladık 3te tamamdık yani

Çok teşekkür ederim ❤️ biz de 3 yaşına 2 ay kala anca başlarız tekrar. Kardeşi de olacağı için

Bence de havalar hafif ısınmaya başlayınca başka bizle aynı zamana denk geliyor. Çocukta o ışığı görmediysen hiç bu işe kalkışma hem o korkar hem sen hamile halinle elin temizlikten çamaşırdan çıkmaz 

Evet öyle olacak 

-Reklam-
+1 oy
önce (4,843 puan) tarafından

Çok iyi yaptın. Bosver 2.5 olsun öyle ögretirsin. Ben çok pişmanım. Bende 24 aylıkken başladım yok yani cocuk öğrenemedi. 6 ay yerlerden çiş sildim. Simdi ikinci kızım 15 aylık olacak büyük konuşmayayım ama 24 aylıkken asla. 2.5 olsun ancak öğretmeye kalkarım. Küçükken hem anneye hem çocuğa eziyet

Haklısın zaten ben de 2.5 yaşında başlicaktım. Hamileyim bebeğin doğacağı zaman 29 aylık olacaktı. Yani ya 6 ay geç beşlicaktım ya 4 ay erken. Annem de biraz baskı yaptı bu çocuk akıllı her şeyi kavrıyor WC de çabuk öğrenir deyince denedim ama nafile pes ettim

İlgili sorular

+2 oy
2 cevap 73 göst.
+1 oy
3 cevap 97 göst.
+2 oy
3 cevap 126 göst.
0 oy
13 cevap 392 göst.

Kategoriler

1,475,111 soru

24,149,431 cevap