0 oy
157 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,081 puan) tarafından

Kizlar hicbir sekilde birsey yemiyor kafayi yiyecem bir akil verin Boyle önune koyuyom dökuyor yine yemiyor butun halilar batti yese yine yemiyor 

3 saat gecti emzireli yok bu kiz beni öldurdu uykusu bir sorun alerjisi bir sorun simdide yemiyor oda ayri sorun neden birsey yemez bir cocuk kasigi gõrunce agzini kapatiyir 😭😭😭😭

3 Cevaplar

0 oy
önce (3,852 puan) tarafından

Affına sığınarak söylemek istiyorum, acaba senin stresin, sürekli telaşlı halin de bunu tetikliyor olabilir mi... Sen üzerine bu kadar düştükçe, daha da kötü olması muhtemel. Sen kendini biraz salsan, belki de farklı çözüm yollarını daha rahat bulacaksın. 

önce (1,081 puan) tarafından

Benim sitresli oldugumu nerden cikardin peki onu merak ettim 3 tane cocugum var 24 saat onun pesinde kosmam imkansiz zaten oyle birsey de yok 

Ama yemeyince uyumayinca surekli agliyor 

Kimse yalnis anlamasin ama kimin ne cektigi ni kimse bilmes  dogdugu gunden beri 1 saat kesintisiz uykusu yok 

Alerji desen yedi bitirdi beni 25 kilo verdim 2 gundur gunde 15 Kerr kaka yapiyor surekli kan geliyor alerjiden 

1 senedir kesintisiz 1 saat uykum yok 

Asla 5 Dakika bile oturmaz oyuncak oynamaz 

Normalde doğduğu günden beri her gün banyo yaptırırdım artık oturmadığı için hiçbir şekilde banyo yaptıramıyorum Haftada bir kere birlikte banyoya giriyoruz öyle zapt ediyorum yani canım kimse kimsenin ne yaşadığını bilmiyor Bunu böyle diyorsun ama belki benim yaşadığımı sen yaşasan Belki benim iki katım 3 katım anlatacaksın

önce tarafından düzenlendi

Açtığın postların %80 ine cevap veriyorum çünkü çocuklarımız aynı yaşlardaydı sanırım. Bende de 2 çocuk var. Az çok aynı yollardan geçmişiz çocuk konusunda. Sadece çok şükür benim çocuklarda alerji durumu yok.

Buraya yazmadığım için, çocuklar konusunda benim rahat olabileceğimi nereden çıkardın mesela? Aynı mantık.

Bazen gerçekten oluruna bırakmak gerekiyor. Kızımda yemek konusunda takıntılı olduğum bir dönemde, en son ben ne yapıyorum deyip, sakinleşip, akışına bıraktım. 

Aslında sana kötü bir şey yazmadım. 

Kotu birsey yazdin demedim zaten ama bazen abarttigim düsunuluyor. Alerji kadar illet birsey yok basima gelmeden kolay gibi gelirdi ama öyle degil Aylarca sadece balik ve zeytin yedim 

Baska çocuk düsunmememin sebebi sadece alerji 

Uykusuzluk yorgunluk hic gõzumde bile degil 

Ama hergun migren agrisi ile uyaniyom basim cok agriyor gece beslenmesini kessem ama onada sabrim yok

Tatile gideyim kafamı dinleyeyim dedim tatilde de Af edersin hepsi ağzıma etti derdime dert kattilar

önce tarafından

Evet @Yumurtabitmis katılıyorum bir ara kendimi öyle sıkıyordum ki kafayı yicektim neden yemiyor diye sonra ben usteledikce daha kötü hale döndü sinir krizleri vs 

Sonra saldım ben teklif ediyorum yemezse alıyorum yeme tamam dedim sonra aciktikca kendisi istiyor gerçekten meyvesini de istiyor aburcuburjnuda aynı zamanda yemeginide 

Hata bugün cips yerken makarna yermisin dedim baktım cinsini kaldirdi makarnayı istedi yedi çorba vsrdi istermisin dedim evet dedi onuda icti sonra oturdu 

Fark ettim de ben ustelemedikce hem daha çok kilo aldı hemde öğünü tam anlamıyla tamamlandı günde 3.4 ana öğün aralar da meyve aburcubur vs ne istese yiyor 

Bence biz anneler sürekli yemek yesinler aman yesinler diye çok zorluyoruz ama onlar acikmiyor belkide aman ne uzun yazdım 

Uzun lafın kısası gerçekten biraz salınca duzeliyorlar

Peki acıkmasa neden sürekli emmek istesin veyahut anlıyorum açlıktan ağlıyor aç yatınca gece çok fazla uyanıyor emmek için

önce tarafından

Kaç aylık zeynep

Bir yasina bir hafta kaldi

Emme refleksi sadece açlıktan değildir, dudak tiryakisi de olabilir, sakinleştiridiği için de olabilir. Oğlumu 18 aylıkken sütten kestim. Öncesinde her gece süt için kalkardı. Açlıktan olsaydı, şimdi de kalkması gerekirdi. Demek ki bazı şeyler sadece alışkanlıktan. Denemeden bilemezsin.

Hem alerji, hem 3 çocuk, hem migren, hem kötü bir tatil hepsi üst üste gelmiş, çünkü bir şekilde biri, diğerini de etkiliyor. Evet çocuklar canımız ciğerimiz ama kendimizi de düşünmemiz gerekiyor. Sütten kesip, alerji durumuna göre yiyecekleri listeleyip, menü oluşturabilirsin mesela. Böylelikle senin yükün azıcık da olsa hafifleyecek. 

Ya sutten bile kesmeyi düsunuyom alerjiden degil emmek isteyip yemek yemedigi icin ama cok kucuk mamami vermem gerekicek 

En azindan 4 ay daha sabretsem diyom ramazana  kadar  

Tatil beni mahvetti ciddi kavgalar yasandi esimin ailesi ile allaha havale ettim 

Oğlumu 18 aylık iken kestim ama kızıma 14.ayda başladım, 15.ayda tamamen bıraktırdım. Yaşını doldurduktan sonra mama mecburi değil. Ne kızıma, ne oğluma mama vermedim. Süt, yoğurt, peynir olarak tamamlandım eksiği. Alerji durumundan dolayı belki mama vermen gerekir (doktor önerirse tabi), yoksa zorunlu değil. 

Peki sen neden kestin kizini erken yemek mi yemiyordu 

Kızım hiç bir zaman meme düşkünü olmadı. Yaşını doldurduktan sonra ben kendim teklif etmesem çok aramazdı. Sadece sabah emdiğinde, ciddi olarak emiyordu. Sonrasında ilaçlı emar çektirmem gerekiyordu. İki gün emzirme dedi doktor. Hazır ememeyecek, düşkün de değil diyerek, kesmeye karar verdim.

Iyi yapmişsin bakalim ramazana kadar sabredip bende kesicem iyice tiryaki oldu 

önce tarafından

Kızının gazi olabilirmi   veya oğlunun 

Yani o yaş grubu uykuyu sever birde alışkanlık gerçekten farz etki hiç sütün yok en azından azalt ilk aşamada gece zorlancagini düşünüyorsan gündüz azalt sonraa yatirmadan once emzirmeye kes sonra gece kes azaltarak yap.boylece bir anda kesmemiş olursun 

Birde uykuya geçişte bir sorun var uyku saatlerini asla karıştırma birde 4 saatte ayakta sallama mümkünse 

O uyumamasi seni daha çok yıpratır 

Birde burda çingene hamamı mi demişlerdi ondan eve denesene belki öyle uyur rahatlikla

Azaltarak başlamanı öneririm. İkiniz de zorlanmamış olursunuz. Şimdiden kolay gelsin 🍀

Esma İnanır mısın normalde 40'lı çocuk gözünü uykudan açma şimdi bir arkadaşım doğum yaptı Çocuk anne karnında gibi sürekli uyuyor ama benim kızım doğduğu günden beri böyle uykuyu sevmiyor Az önce 4 saat geçmiş uyku saati gelmiş yataktan iniyor kaçıyor babasının yanına gidiyor zaten gündüzleri en fazla yarım saat uyuyordu Hatta bugün uyuttum yatırdım içeriye gittim uyandı geri 5 dakika uyudu bazen uyanana kadar ayağımda tutuyorum uyandıkça sallıyorum yani İlk başta geceyi kesmek istiyorum Bakalım İnşallah kolayca geçiririm gazı olabileceğini zannetmiyorum ama bu aralar diyet açtık tahminim yediği yumurta yoğurt falan dokunuyor iki gündür işte kakasından kan geldi günde 10 defa 15 defa kaka yaptı İki gündür süt ve yumurtayı kestim bağırsaklarını düzelmesini bekliyorum Mesela iki gün önce yoğurt yedirdim yatırdım Bir saat sonra falan acayip şekilde ağlayarak uyandı ve susturamadım belliydi Karnı ağrıyordu hemen alerji ilacını verdim acaba yatarken yedirdiğim için mi gaz yaptı Normalde öğlenleyin falan yedirdiğimde Bu şekilde bir Ağlama olmuyordu Yoğurt gaz yapar mı bebeklere

Of alerji çok zor bir şey inan hiçbir şey ile kesin çözüm alamıyorsun götürdüm prof'a deri testi yaptı negatif çıktı ama biliyorum ki Bebeğimin alerjisi hala geçmedi Diyetisyene resim atıyorum yüzü kızardığında önemli değil bunlar diyor ama bakıyorum Karnı ağrıyor rahatsız oluyor onu öyle görmek beynimi yoruyor😭😭

önce tarafından

Ya birsey sorcam laktozsuz ürünler denesene onların sindirimi daha kolay 

Şuan baktimda bende normal yediğimde lavaboda çıkamıyorum laktozla alakalı bir sorunum vardı çözdüm onu 

Birde emdiği için sendende geciyor

Tabi ben bir senedir diyet yapiyorum sut yumirta kuruyemis gluten cogu sebze meyve yemedim bir ay once tatile geldim test yapildi negatif cikti doktor teste cikmayan alerjiler bir yasinda kendiliginden geciyor dedi

Diger kizimin alerjisi daha yüksekti mesela ceviz findik fistik kaju yedigi vakit doktor ölur dedi şok ignesi ile gezdim yanimda senelerce yalnis likla yer diye 4 yasinda gecti onun kuruyemis alerjisi 

Diyetisyen illa ceviz dene dedi korkuyurum dedim alerjisi olmadigi halde diyet yaparsan hassaslasir dedi bende denedim kendim sutten gecti ve hersey sifirdan başladi  bagirsak lari bozuldu baya kanama oldu.

Çûnku ablasindan biliyorum kuruyemis alerjisi yüksekti bir Kere eli yuzu şisti ilaci verdim kemdine zor geldi. 

Simdi yogurt ta vermiyom bagirsagin duzeelmesini  bekliyorum hindistan cevizi yagi aldim onu verdim baya toparladi bugun kanama kesildi allaha sukur  tekrardan yogurt deneyecem yine ayni aglama karin agrisi olursa ara vericem 

-Reklam-
0 oy
önce (1,569 puan) tarafından

Dışarı çıkarıyor musun bebegi ? Yurtdisindayim yazmıştın başka yoruma orda havalar nasıl sıcak mı şuan

önce (1,569 puan) tarafından

Istahsiz çocuk demek ki . 

Geçmiş olsun canım inşallah ilerde düzelir 

önce (4,841 puan) tarafından

Yorum sahibi değilim ama yorumu okuyunca burdan da yazmak istedim.  Önceleri güzel yiyor sonra bıraktıysa diş de olabilir. Kimi çocuk tamamen yemeden içmeden kesiliyor diş çıkarırken.  Benim ilk kızım da öyleydi lokma yemezdi ve dediğin gibi sürekli ağlardı hiç durmadan. Sıvı şeyler vermeye çalış çiğneme gerektirmeyen, mesela kefir sade olur meyveli olur kendin yapabilirsin corba olur pipetle belki içmek ister veya çay bardağıyla. Farkli sekilde dene kaşık dışında. Bazen kaşık reddi de olabiliyor. Meyve püresi dene hazır olanları satılıyor hiç bir sey yememesinden iyidir, kendin yapıp (trendyolda satılıyor) gıda poşetlerin içine koyabilirsin. Aklıma gelenler bunlar. Yoğurt da iyi geliyor diş sancısına onu da dene eğer seviyorsa

Yani evet diş zamanı böyle oldu ama 3 aydan fazla oldu bu durum 2 tane diş çıkardı onun sonrasında hala düzelmedi Sence hala dişten olabilir mi Bir de benim Burada bir abla var çocuğu rahattı 6 yaşında yemek yemiyor burnundan mama ile besleniyor Keşke dedi benim çocuğum da yeseydi böyle dedi acaba dedim Nazar mı oldu dedi bilmiyorum ki

Öyle dedikten sonra olduysa evet olabilir. Ama bu dişler sıkıntıları ancak 2 yaşından sonra hafifliyor. Benim kızım 6 ile 8 ay arası istekliydi yemeye. 8 ayda lokma sürmedi ağzına ta ki 2 yaşına kadar. 2 yaşında sonra eh işte zor bela yemeye başladı biraz. Ama iştahlı cocuk mu hayir, her şeyi yiyor mu hayir. Bence yapi olarak belki iştahsiz ve seçici olarak. Ama inşaAllah olmaz sadece diştendir

Artik teklif bile etneyecegim kendi haline birakicam emsin Dursun ramazandan once emzikten kesicem zatrn insallah 

0 oy

Diger çocukların nasıl yemek konusunda yiyorlar mi. Bence senin bebeğin alerjiden dolayı iştahsiz olabilir. İnşaAllah geçer zamanla. Bende ilk kızdan çok çektim asla iştahlı severek yemek yiyen bir çocuk değil. 4 yaşına girecek 10 gün sonra halen bazı öğünleri ben yediriyorum. Ikinci kızım da aynı ama ilki kadar değil. Hiç olmadı meyveyi severek yiyor. Ama yemek olsun asla oyalanmadan yemez. Onunda yeni bir oyuncak kap kaçak koymadan ağzını kilitler. Bende bu yeme konusunda çok çektim. Kaşığı uzatınca ağzını açan bebek görünce şok oluyorum :)) nasıl bir duygu bilmiyorum ben iki kızımdan da boyle bir şey görmedim çünkü 

Yani diğer Çocuklarım da çok iştahlı değilse mesela ilk kızım Ben ona haftada 3-4 sefer balık yapardım başka yemekleri yemezdi telefonuna o yalayarak yedirirdim parka götürürdüm sallayarak yedirirdim Ama bu kızım hiçbir şekilde oyalanmıyor telefon veriyor eline kedi falan açıyorum yok açmıyor ağzını ya uzun süre aç bırakacağım şimdi armut ile Muhallebi yaptım ona yemedi gelmiş kucağıma yatıyor emmek istiyor şu an 1 yaşında zaten Ramazan ayı gelmeden İnşallah emzirmeyi bıraktıracağım işte bunun alerjiden olduğunu zannetmiyorum ek gıdaya yeni başladığında güzel yiyordu 3 öğün falan yediriyordum ne zaman ki diş ağrıları başladı Ondan beri iştahı kesildi

O zaman diş. Benim ilk kızımda böyleydi. Zor maalesef. Büyük ihtimal diş olayları bitince ancak yemeye başlayacak. 

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 107 göst.
9 Nisan 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Semizotu (450 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 131 göst.
+1 oy
8 cevap 302 göst.
24 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Birhilall (1,856 puan) tarafından soruldu
+2 oy
5 cevap 127 göst.

Kategoriler

1,475,012 soru

24,148,028 cevap

334,750 kullanıcı

...