0 oy
52 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,080 puan) tarafından

Bir iki yıla kadar gayet de her şeyi yiyordu ama geçen sene okula başladı ve çok seçici olmaya başladı. Normalde yediği yumurta sarısını bu sene yemiyor hanımefendi. 4 yaşında. Madımak, kabak, fasulye vs her sebzeyi yerdi şimdi burun kıvırıyor. Sabah akşam pirinç pilavı, makarna yesin. Yemeğin içinde et olunca yemin ederim kırk kere çiğniyor ağzında büyütüyor asla yutmuyor. Sebzeli makarna yaptım bugün için. Çatala takmış makarnayı orasını burasını inceliyor sonra bırakıyor geri tabaga. Her şeye iğrenç diyor. Her akşam kriz geçirecek seviyeye geliyorum artık. Böyle sonradan huy degistirmesi normal mi? Okulda başka çocuklarla yer diye bir şey de yok, öğretmen de diyor içlerinde yemek konusunda en nazlı ve seçici sizinki diye. Peynir, zeytin de hiç yemez. Onlara zorlamiyorum ama özellikle su aksam yemeklerindeki nazi, tribi, seçmesi beni aşırı kızdırıyor. Kızmayım yemek konusunda kötü koşullanma olmasın diyorum ama gerçekten çok sıkıldım artık. Öyle oturuyor tabak önünde, illa biri ağzıma versin de yiyeyim diye bekliyor. Düzelir mi bu ne yapmam lazım? Sofradan aç kalkiyor sonra da acıktım diyor. Sofrada yenir yemek diye yemek vermiyorum gidip boş ekmek yiyor bu sefer de. Ekmeği kaldiriyorum, her gün abur cubur derdinde. Yere dökülen çikolatayı bile yalar o derece de görmemiş gibi yer o tarz seyleri. Gelişimi kötü değil, boyu da kilosu da iyi ama bu şekilde sürekli olaylı yemekler. Önceden yeyip de şimdi yememesi sorun. 

2 Cevaplar

0 oy
önce (1,887 puan) tarafından

Ayni benm oglumu anlatmissin isimiz var bunlarla

önce (3,080 puan) tarafından

İnşallah düzelen bir şeydir çünkü ben çok sinir oluyorum artik

-Reklam-
0 oy
önce (3,362 puan) tarafından

8 yaştan selamlar. Korona zamanına kadar mükemmel yedirirdim. Sırf sağlıklı diye ben tadına bakarken öğüreceğim şeyleri bile yerdi. Baba ve babaanne kötü örnek oldu bize. Şimdi oğlumda kardeşlerine. Saatlerce ses etmesem sofrada durur😓 sizinkinin de varmı öyle onu etkileyecek birileri etrafta. Çözüm bulursanız yazın lütfen, belki çare olur

Nasıl kötü örnek oldular, anlayamadım açar mısınız? Benim eşim et yemez ama bunu kızımın yanında hiç dillendirmedik, AA baban da alacak şimdi tarzında konuştum hep. Bilmiyorum benimki pek bilimsel bir yaklasim olmasa da kayinbabami içten içe kinadim sanırım ondan oldu diyorum 😀 o istahlidir gerçi ama her yemeğe laf eder, kusur bulur. Sonradan niye böyle oluyorlar çok garip gerçekten. Sizi kızdırıyor mu bu durum? Ben gerçekten sinirleniyorum ama sonra pişman oluyorum. Öyle benimki de elini kolunu kaldırmadan oturuyor, sürekli uyarıda bulunmam lazım. Evde pasta vardı, onu yemeyeceksin dedim şimdi. Kıvranıp duruyor

önce (3,362 puan) tarafından

Eşim görselci ve aşırı seçicidir. Karışık yemek yemez. O herşeyi seçip eledikçe oğlumun dikkatini çekti. Babaannede az yezin,zorlama, sonra yer diye diye baya otoritem sarsıldı. Zaten tekti biz yedirirdik. 4 yaştan itibaren de alıştıramadık beyfendiyi. İnadına kaşık,çatal elinde durur.

Ceza stilin bence iyi,bunlar laftan anlamıyorlar çünkü. Çok sinirleniyorum onun dışında ikiz çocuklarım vardı. İnan unutuyordum onu masada. Belki kızacaklar ama inan bazı Filistin resimlerini de gösterdim. Bak çocuklar n durumda diye ama yok yani

İnsan gerçekten hiç yapmam diyeceği şeyleri bile yapıyor kızınca. Pasta yemeden yatırdım sonra üzüldüm ama her akşam her akşam da bu tantamadan çok canım sıkıldı artık. Benim de eşimin babası önüne gelen herrr yemeğe bir kulp bulur ama yer. Bizim kız yemiyor da öyle süzülüp oturuyor. Allah size de kolaylık versin

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 170 göst.
10 Ağustos 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Ruhefza (961 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 226 göst.
0 oy
6 cevap 259 göst.
15 Mart 2023 Diğer kategorisinde Gri Kedi (2,937 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,978 soru

24,147,683 cevap

334,729 kullanıcı

...