Bir iki yıla kadar gayet de her şeyi yiyordu ama geçen sene okula başladı ve çok seçici olmaya başladı. Normalde yediği yumurta sarısını bu sene yemiyor hanımefendi. 4 yaşında. Madımak, kabak, fasulye vs her sebzeyi yerdi şimdi burun kıvırıyor. Sabah akşam pirinç pilavı, makarna yesin. Yemeğin içinde et olunca yemin ederim kırk kere çiğniyor ağzında büyütüyor asla yutmuyor. Sebzeli makarna yaptım bugün için. Çatala takmış makarnayı orasını burasını inceliyor sonra bırakıyor geri tabaga. Her şeye iğrenç diyor. Her akşam kriz geçirecek seviyeye geliyorum artık. Böyle sonradan huy degistirmesi normal mi? Okulda başka çocuklarla yer diye bir şey de yok, öğretmen de diyor içlerinde yemek konusunda en nazlı ve seçici sizinki diye. Peynir, zeytin de hiç yemez. Onlara zorlamiyorum ama özellikle su aksam yemeklerindeki nazi, tribi, seçmesi beni aşırı kızdırıyor. Kızmayım yemek konusunda kötü koşullanma olmasın diyorum ama gerçekten çok sıkıldım artık. Öyle oturuyor tabak önünde, illa biri ağzıma versin de yiyeyim diye bekliyor. Düzelir mi bu ne yapmam lazım? Sofradan aç kalkiyor sonra da acıktım diyor. Sofrada yenir yemek diye yemek vermiyorum gidip boş ekmek yiyor bu sefer de. Ekmeği kaldiriyorum, her gün abur cubur derdinde. Yere dökülen çikolatayı bile yalar o derece de görmemiş gibi yer o tarz seyleri. Gelişimi kötü değil, boyu da kilosu da iyi ama bu şekilde sürekli olaylı yemekler. Önceden yeyip de şimdi yememesi sorun.